Verstappen: Zaj*bao sam prvih šest utrka

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 10 komentara

Max Verstappen ove je sezone skupio dvije pobjede i još 8 podija te drži peto mjesto u ukupnom poretku vozača samo 17 bodova iza trećeplasiranog Raikkonena.

Prilično su to respektabilne brojke, ali one su nesumnjivo mogle biti puno bolje da nije bilo turbulentnog starta u sezonu.

Svojim nastupima u drugom dijelu sezone uspio je zasjeniti taj katastrofalan početak, no u to je vrijeme Nizozemac bio pod velikim pritiskom. Brojne kritike tada su stizale na račun 21-godišnjaka.

Kritike su bile opravdane – Verstappen je u svih 6 početnih utrka imao neku vrstu incidenta – ili se zabijao u zidove, ili se zabijao u druge vozače poput Hamiltona, Vettela, Ricciarda ili Strolla. Unatoč čestom nedostatku samokritičnosti, ovaj je put Max bio realan:

“Ove sam godine prvih šest utrka jednostavno zaj*bao.”

Ipak, Verstappen se nakon VN Monaka uspio smiriti te je uz pobjede u Austriji i Meksiku ugrabio još 7 podija. Svejedno tvrdi da promjena pristupa nije ono što mu je pomoglo:

“Nakon toga smo odradili puno bolji posao. Međutim, stvar nije bila u promjeni mog pristupa utrkivanju.”

“I dalje sam ista osoba. Uvijek ulazim u prostor, to ste mogli vidjeti i u Meksiku, došao sam tamo pobijediti, a ne biti drugi. U početku sam to jednostavno previše želio. Zbilja sam želio pokušavati, iako to s paketom koji sam imao nije bilo moguće.”

Za oporavak kaže da je najviše zaslužan njegov otac, mentor i bivši vozač F1, Jos:

“Jednom mi je otac rekao da kad idem sporo, i dalje idem dovoljno brzo. Vratio sam se tom pristupu nakon Monaka i čini mi se da me to učinilo bržim nego prije, samo bez grešaka.”

“On je jedina osoba koja me zbilja poznaje. Sve dijelimo između sebe, stoga mislim da je uvijek dobro pogledati unatrag jer se uvijek možete poboljšati, to mogu svi. To je ono što smo napravili.”

“Naravno da u nekim kritičnim situacijama, poput ove s početka sezone, puno razgovarate o tome. Bilo bi pogrešno biti tako tvrdoglav i pokušavati sam popraviti stvar, stoga se tad uvijek obratite osobi koja vas uistinu poznaje.”

[vozac broj=”33″ ime=”Max Verstappen” momcad=”Red Bull” sezona=”2018″]


Odgovor

10 komentara

  1. Alain Prost
    aleneoprosti Prikaži

    Verstapen se nakon vn Monaka uspio smiriti?…sve do Brazila. Ha ha, mislim da će još dugo biti tvrdoglav i raditi incidente.



    6
    3

    3
  2. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    napokon da prizna. Uci mali polako…



    2
    1

    1
  3. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    “I dalje sam ista osoba. Uvijek ulazim u prostor, …”



    5
    5

    0
  4. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Prvih 6 si zajeba a drugih šest si usra, dobar.



    9
    2

    7
  5. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    I tako nastade Projekt Verstappen?Kako?Od prvog dana gledalo mu se kroz prste,bez obzira kakvu pizdariju napravio.Lakše je bilo napraviti Verstapen pravilo,po kojem se 20 vozača mora prilagoditi njemu,nego njega podučiti svim pozitivnim pravilima ponašanja na stazi.Bojim se da je za bilo kakve korekcije njegovih reakcija sad prekasno jer su od njega napravili nekog čija je glava prekomplicirana za samo dvije noge,što definitivno nije bilo teško.



    9
    3

    6
  6. Rover
    zjurina Prikaži

    – To što si “Zaj*bao” sebi …ajd još… al si “Zaj*bao” i drugima nekima nažalost, i to ne samo jednome…

    – Al ajd… valjda ćeš nagodinu bit pametniji .



    6
    6

    0
  7. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Koliko god da je onakav-ovakav jednostavno pravo je osvjezenje u F1. Takvi nam trebaju a ne neki papci i jadovi. Koliko god mi imali nesto protiv njega, neminovno je da je brz, neminovno da ce biti prvak, neminovno je da je drzak ali nekada F1 to treba.



    6
    5

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.