Brawn: Verstappen nije u stanju kontrolirati svoje emocije

Izdvojeno

Ross Brawn tvrdi da Max Verstappen još uvijek nije naučio kako kontrolirati svoje emocije.

Na VN Brazila gledali smo pravu dramu – prvo su vodeći Verstappen i zaostali za cijeli krug Esteban Ocon imali dodir, a akcija se nastavila nakon utrke kada je Nizozemac fizički napao Force Indijinog vozača.

Oko cijele situacije oglasio se i jedan od šefova Formule 1.

“Max je pokazao svoj bijes u parc fermeu kada je fizički napao Ocona. Prizor nije bio poučan i, iako je njegova reakcija bila razumljiva, nikako nije bila opravdana,” izjavio je Brawn.

“Incident s Oconom za Maxa je bio težak trenutak, ali kasnije je pokazao da je ostvario veliki napredak u svojoj karijeri, no još uvijek ne zna kako kontrolirati svoje emocije u takvim situacijama, a taj korak će biti vrlo važan.”

“Rekavši to, ne smije se zaboraviti da je još uvijek vrlo mlad. Iako njegovo ponašanje nije opravdano, možemo razumjeti njegove frustracije tijekom i nakon utrke, ishod koji ne bi trebao zasjeniti njegov sjajan nastup. Uostalom, ne događa se svaki dan da prestigneš oba bolida Ferrarija i Mercedesa. Tijekom posljednjih deset godina, nitko nije uspio pobijediti na VN Brazila startajući izvan prva dva reda, a Max je bio vrlo blizu.”

“Siguran sam da će Max naučiti nešto iz ovoga što se dogodilo i da će mu kazna pomoći da se razvije kao vozač i osoba.”

Brawn je prokomentirao i Ocona:

“Dok je Francuz imao potpuno pravo da se vrati u isti krug kao Verstappen, uzimajući u obzir da je u tom trenutku bio brži, mora se reći da nije bilo potrebe boriti se s Verstappen kao da je u pitanju prva pobjeda u Formuli 1. Zaslužio je kaznu od deset sekundi.”

“Ne mislim da je Ocon samo razmišljao o pokušaju da stigne do bodova. Vjerujem da je uhvaćen u trenutku i nije dovoljno promislio. Borba s vodećim do smrti možda i nije najbolji plan, čak i kada se radi o vozaču s kojim ste imali borbe u nižim kategorijama.”

“Vozači ne smiju zaboraviti da su oni uzori navijačima i mladima koji žele slijediti njihove korake. Sve u svemu, nedjelja je bila lekcija za obojicu, lekcija koju neće zaboraviti tako lako. Ovo je samo jedan dio njihovog učenja,” zaključuje Brawn.


Odgovor

28 komentara

  1. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Max je, po liječničkom terminu, munjen u glavu.



    9
    2

    7
  2. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    Max je psihicki bolesnik… Pa da se samo sjetio koliko je on puta napravio slicnu stbar drugima vjerujem da ne bi pomisljao na obracun da Oconom… Ali posto je decko teski egocentrik i psihic onda je sve ono skupa rezultat njegovog psihickog stanja…



    14
    2

    12
  3. Kimi Raikkonen 7
    Azavi Donator Prikaži

    Max nije biti malo dobro reagirao ali schumacher je udario coultharda, pa je i dalje jedan od najboljih vozaca ikad. Spustit ce se Max na zemlju, a dok se ne spusti nece postat wdc.



    3
    0

    3
  4. Sebastian Vettel 5
    RSP Prikaži

    Što bi rekao naš narod prosto “budala” .



    7
    6

    1
  5. Kimi Raikkonen
    buslje Prikaži

    Kad i ako sazrije, Max će biti svjetski prvak. Ovu mu je dobra škola. Ako sljedeći put u sličnoj situaciji ponovo onako zatvori vrata ne razmišljajući na eventualne posljedice, onda ga tek možemo nazvati budalom koja ne uči na svojim pogreškama. Neka malo nauči od kimija ili lewisa kako se to obavlja, mudrost dolazi s godinama ali neke stvari koje možeš držati pod kontrolom ne treba prepuštati sreći ili drugim okolnostima



    4
    4

    0
  6. Adrian Newey
    zgrobnika Donator Prikaži

    Kao što ponovih više puta, Maxu treba psihić, meditacija, joga ili nešto četvrto da uspostavi kontrolu nad samim sobom. Sukobe, agresiju i gubitak kontrole mogu razumjeti u afektu. Npr. da su zbog ovakvog incidenta oba ispala iz trke, iskočili iz bolida i pokefali se, to bi razumio i čak djelomično opravdao. Međutim Max je imao dosta krugova za ohladiti se, počasni krug i vrijeme nakon izlaska iz bolida i uz sve to ostao zakuhan do tog nivoa da napravi fizički napad. To nije ponašanje 100% “čiste” osobe.
    Max me podsijeća na jednog mog poznanika koji je nakon verbalnog konflikta sjeo u auto napravio cca. 20km do kuće i nazad da bi došao s sjekirom i napao drugu osobu. Kasnije je izjavio policiji da je izgubio kontrolu u afektu.



    5
    4

    1
  7. Kimi Raikkonen 7
    Hydroid prime Prikaži

    Iskreno ni sam ne znam sto bih mislio. Kada sam vidio potez koji je napravio Ocon kada su ulazili u prvi zavoj rekao sam si koji k. Sta on to radi. Čemu. Ok, bio si brži ali opet…. nepotrebno. Sa druge strane ono sto je rekao Hamilton i slazem se sa njime. Max je trebao ostaviti vise prostora. Izgubio bi stotinku, dvije u tome sto bi malo sire usao u taj zavoj ali barem bi bio siguran da ako je slucajno Ocon sa unutarnje strane da ga nece taknuti. To se valjda moze pripisati tome sto nema iskustva u tolikoj mjeri koliko ima nekolicina na gridu tipa Vettel, Hamilton, Raikkonen i jos mozda 2-3 vozaca koji imaju dosta kilometara u nogama. Tako da koliko god je Ocon napravio glupost toliko Verstapen nije napravio nista da poradi da se izbjegne ta glupost. Sto se tice reakcije u boksu smatram da je neprimjerena. Takve stvari se rijesavaju za stolom a ne šakama kao u prošlom stoljecu. S obzirom sa kakvim je ocem odrastao ova njegova reakcija me niti ne cudi samo sto se meni to ne gleda. Ako se hoces tići, tuci se kada nema kamera i mi to ne moramo gledati. Skuzio sam da neki ovdje to odobravaju a to dovoljno govori o njima. Ugl. Max je dobar vozač to moram priznati iako mi se nikada nije svidio niti bude ali mora poraditi na samokontroli a to ovisi i o okolini u kojoj se nalazi. Njegov tata i Marko su prebahati da bi se on promjenio tako da… vidjeti cemo.



    14
    13

    1
  8. Petronas
    matkobee Prikaži

    Nasilje im dolazi iz obitelji… Ne pada Max daleko od stabla…



    6
    5

    1
  9. Mercedes
    brmbrm Prikaži

    Proći će kao Montoja!



    6
    6

    0
  10. Juan Manuel Fangio
    rudi Prikaži

    Evo i ja da napišem koju. Bože mi prosti ali ja malo ljudi smatram bljak,ali ovi mali i otac mu su mi stavrno bljak. najradije bi ga istriska,virujte mi,tako mi je mrzak da vam ne mogu opisat,a oni otac mu sa onom mišjon facom iz gušta bi ga namlatija.ili bi on mene.nema veze svatili ste šta oću reć.mali stvarno dobro vozi al brate sere ko da ne mere.umukni klinjo i vozi a laprdanje posli utrke na vejsbuk,tviter i slična sranja.



    23
    20

    3
  11. Alain Prost
    zastava 101 Prikaži

    nevjerojatno,ali stalno ga opravdavaju, da je kojim slučajem max napao u istoj situaciji npr. Hamiltona živo me zanima kakve bi izjave davali ovi rukovodeći likovi iz f1. da postaneš prvak moraš osim ruku imati i 50% u glavi,maxova glava je ful šuplja i po meni nikad neće biti prvak…borit se za naslov u nekom trenutku ..to da ,ali prvak sa ovakvom tikvom ni u ludilu.



    9
    7

    2
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Takvu tikvu je imao Hamilton do 2010, dok nije starog potjerao. I zbog takve tikve nije osvojio naslov 2007. Imao je u zadnje 4 utrke prednost u rangu ove godine, ali tada je to ispustio. Prvenstveno zbog tikve. Ipak unatoč tikvi 2008 je uspio.



      4
      4

      0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Za 2007. veliku ulogu ima tim, a ne on. Kina i raspadnute gume, a oni ga glupani drže na stazi. On im kao rookie vjeruje i radi grešku na gumama koje su već bile na konopcima. Za 2010. je sam kriv što nije bio prvak. Bolid brz skoro kao rb, ali pouzdaniji. Njegove greške/sudari su ga koštali naslova.



        2
        2

        0
  12. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Sto bi vi napravili da ugodno krstarite do pobjede i onda vas nabitni lik sjebe. Bas bi rekli da je sve super, krasno i nema veze.
    Jos ga je malo odgurno …. to je najmanje sto je mogao naoraviti. Svi neke moralne vertikale.



    6
    -2

    8
  13. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Brawn potpaljuje vatru onako mučki :D

    Prvo sa Vettelom pa sada sa Maxom. Car.



    3
    3

    0
  14. Formula1
    f1zd Prikaži

    Sigmund Brawn :D



    1
    1

    0
  15. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Malog ne volim. Ali mali je lud i ima tu dozu ludosti da bude WDC. I to više puta. Sve je do auta.



    3
    3

    0
  16. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Kakav tata……
    Dobro je što je ove sezone uspio “smanjit doživljaj” za razliku od prošle dvije.
    Nadam se da neće ostati na mentalnom kapacitetu tate.
    Ove je sezone pokazao da može smiriti živce… bar djelomično.
    Ako uspije do kraja evo nama budućeg velikana.
    Nadam se da hoće.
    Nije da ga nešto volim ali volim što više konkurencije u F1.
    Kombinacija jakih i ” ekonomsko tv popularnih EPP -ETP” vozača
    vuče za sobom više novaca, bolje momčadi i bolide.



    1
    1

    0
  17. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Ross Brawn, imaš 105 godina, pa je sada lako biti pametan i soliti pamet jednom 21-godišnjaku.
    :facepalm:
    :facepalm:


    0
    -10

    10
    • Stefan Bellof
      pigmalion Prikaži

      Zbilja ovdje ima čudnih članova f1puls-a!?

      :facepalm: :facepalm:

      Zar vi nikada niste imali 21 godinu i htjeli uspjeti, biti the best, imati sve, i raditi greške kao neki početnik, naivac?

      :facepalm: :facepalm:


      0
      -6

      6

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.