Mercedes: Ferrari je favorit za pobjedu

Izdvojeno

Mercedesov šef Toto Wolff tvrdi da je Ferrari favorit za pobjedu na današnjoj VN Brazila nakon što se talijanska momčad odlučila za start na drugačijim gumama u odnosu na glavne rivale.

Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen su se na početku drugog dijela kvalifikacija nakon izlaznog kruga vratili po soft gume i na njima odradili svoja najbrža vremena. Zbog toga će startati na žutim gumama, dok će Mercedes i Red Bull morati startati na supersoftu.

“Ferrari se kockao u kvalifikacijama s promjenom guma u promjenjivim uvjetima, ali im se isplatilo. Startat će na tvrđim gumama,” izjavio je Wolff.

“Soft gume imaju nedostatak na startu utrke, ali i veliku prednost tijekom prvih 10-15 krugova, što ih po našim modelima pokazuje kao favorite za ovu utrku.”

“Mi se nismo odlučili za rizik, ali možemo razumjeti Ferrari. Ako žele ostati u utrci za konstruktorski naslov, moraju odrađivati stvari na drugačiji način i više riskirati. To su i učinili, na kraju im se isplatilo.”

Mercedesova tendencija pregrijavanja stražnjih guma tijekom utrke posebno se vidjela na prošle dvije utrke u Austinu i Meksiku, nakon što je momčad prestala koristiti kontroverzni dizajn stražnjih kotača.

Tijekom ove sezone, Hamilton i Bottas ponekad nisu mogli pretvoriti dobru formu W09 iz kvalifikacija u pobjedu na utrkama.

Blistering i ostali problemi zbog temperatura prisilili su ih da se odlučuju za manje optimalne strategije ili na sporiju vožnju od uobičajene.

Pirelli vjeruje da najbrža strategija za današnju utrku, ako ne bude kiše, uključuje jedno zaustavljanje s prvim stintom od 32-36 krugova na softu nakon kojeg slijedi vožnja do kraja utrke na mediumu.

Vozači koji startaju na supersoftu morat će u boks i do sedam krugova ranije. Vremenska prognoza za utrku je da će biti toplije nego tijekom petka i subote, što će imati utjecaj na brigu oko guma.

“Promijenili smo neke stvari za ovaj vikend. I za sada smo sretni s onim što vidimo, ali sigurno je da će pregrijavanje guma biti najveći problem, a prvi stint na supersoftu nam ne pomaže,” zaključuje Wolff.


Odgovor

8 komentara

  1. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Slažem se Vuče, na Vettela 2.70 kvota i to se isplati odigrati. Samo da start prođe dobro i Sebastian bi trebao biti favorit za pobjedu.



    6
    6

    0
  2. James Hunt
    turbo Prikaži

    Ovakva izjava iz Mercedesa je vec postala teski klasik cim Ferrari ima realne sanse za pobjedu.



    7
    6

    1
  3. F1puls
    Dragan032 Prikaži

    Kimi pobedjuje danas!!!!



    2
    2

    0
  4. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    I RB izdrži do kraja i Mercedes bude tek 5. i 6…… kad već sanjamo da bar bude monumentalno.



    3
    3

    0
  5. Ferrari
    AlijA Prikaži

    Ma dvostruka Ferrarija . Oba Merca odustajanje i isto tako slijedecu utrku . Eto konstruktorske titule .
    Naprijed Crveni , preko vode do slobode .



    4
    2

    2
  6. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Vuk ga uobičajno sere..



    3
    2

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.