Sirotkin i Magnussen dobili opomenu zbog prespore vožnje u kvalifikacijama

Vijesti

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 3 komentara

Suci su nakon jučerašnjih kvalifikacija imali pune ruke posla. Najprije je Sebastian Vettel dobio upozorenje i 25 tisuća eura kazne zbog nesigurnog odlaska s vaganja, a u međuvremenu je došla vijest kako su kažnjena još dva vozača.

Naime, Kevin Magnussen i Sergej Sirotkin su dobili opomene zbog prespore vožnje u kvalifikacijama. Ovo je Sirotkinu prva opomena ove sezone, a Magnussenu druga, što znači da će biti kažnjen s 10 mjesta na gridu ako zaradi još jednu u roku od jedne godine.

I jedan i drugi vozač su pokušali objasniti sucima da je po kišnim uvjetima na ovoj kratkoj stazi bilo nezgodno pronaći prostora za čist krug, ali objašnjenje nije prihvaćeno.

Štoviše, suci su u objašnjenju naznačili kako su svjesni da je “bolid 20 posebno pazio da ne smeta drugim vozačima”. Ipak, “prekršaj je učinjen, te je za ove uvjete opomena prikladno rješenje”.

Vrijedi spomenuti da suci nisu ni istraživali dva incidenta novog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona koji je najprije zasmetao Kimiju Raikkonenu koji je u svom brzom krugu izlazio van trkaće putanje na pravcu, a onda bizarno neoprezan incident između Sirotkina i Hamilton tijekom kojeg je Rus pokušao proći van trkaće putanje nakon što je uočio Hamiltona na tom dijelu staze, ali se onda Hamilton pomaknuo prema njemu i Sirotkin je morao izići van staze da bi izbjegao sudar.

Hamilton: Sirotkin je pokazao nepoštovanje tim potezom

Lewis je kasnije komentirao da je Sirotkin pokazao “nedostatak poštovanja” prema njemu zbog neopreznog pretjecanja u pripremnom krugu.

S druge strane, Sirotkin je rekao kako misli da Hamilton nije učinio ništa pogrešno, te da se radilo u velikoj razlici u brzini kojom je on spremao svoj krug.


Odgovor

3 komentara

  1. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Jesam dobro polovio? Sirotkin je vozio brze od Hamiltona i skoro se zabio u njega kad se ovaj pomaknuo zadnji tren, i sad Sirotkina kazne jer je vozio presporo? Znam da nije povezano jedno s drugim ali ovo je show! ?
    Bravo FIA, vjerodostojno i idemo dalje! ?



    13
    12

    1
  2. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Koji cirkus.. Ovakve gluposti još nisam vidio i čuo.. A ono najnevjerojatnije je da se uopće nije gledala Lewisova opasna važnja u situaciji sa Kimijem i Sirotkinom.. 2 puta je napravio opasne situacije i nikome ništa.. Formulu 1 pratim intenzivno još od 1998 (znači u 20 godina nisam propustio NITI JEDNU UTRKU) i još niti jednom nisam vidio da se jednog vozača ili jednu ekipu toliko štiti i favorizira kao Lewisa i Mercedes.. Neznam za vas ali meni se ova situacija sve više gadi.. Ok navijač sam Ferrarija i sve to ali ovo već prolazi sve granice..
    Lewis je kao vozač stvarno superioran.. Vozačke sposobnosti su mu na razini Senne i Schumachera ali kao čovjek i kao osoba je jako bahat i napuhan i to mi se nikako ne sviđa.. Nije mi se svidio još prije nekoliko godina kada je rekao da je on svoje naslove osvojio zahvaljujući svojim vozačkim sposobnostima a ne zahvaljujući superijornim bolidima kao Schumacher.. Znači već tada se on sam stavlja ispred Schumachera.. A 2006 na utrci u Suzuki nakon eksplozije motora i defakto gubitka 8 naslova Schumacher je otišao u box i rukovao se i zagrlio sa mehaničarima.. Niti jedne loše riječi nije nikad izgovorio protiv svoje momčadi.. A Lujo 2016 nakon Malezije.. Popljuvao Mercedes i počeo priču o teoriji zavjere.. To mi se nikako ne sviđa.. Uredu znam da ni Schumacher nije bio svetac i imao je svoje crne točke ali nikad nije bio toliko bahat i bezobrazan i nikad nije pljuvao po ekipi kad mu nije išlo na stazi.. Žalosno.. Ali dobro.. Kažu mudri ljudi tko visoko leti taj nisko pada.. A Lujo trenutno leti jaaaako visoko..



    3
    3

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.