Kubica navodno može birati između Williamsa i Ferrarija

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 3 min 11 komentara

Prema pisanju pouzdanog Motorsport portala, Robert Kubica na stolu ima WIlliamsovu ponudu za trkaće mjesto 2019. pored Georga Russella. Kubica je prošle godine dugo bio favorit za mjesto u Williamsu, ali je u konačnici mjesto dobio Sergej Sirotkin pa se Poljak morao zadovoljiti mjestom rezervnog i razvojnog vozača.

Kubica je uspio prikupiti sredstva potrebna za trkaće mjesto i čini se kako je upravo on na vrhu ljestvice Williamsovih kandidata s čvrstom ponudom za utrkivanje. Esteban Ocon će izgleda radije provesti sezonu kao Mercedesov test vozač, nego trkaći vozač Williamsa, stoga Kubica ima velike šanse za zamijeniti Sirotkina.

Iako to zvuči kao prilika koja se ne propušta, prilika da Kubica napokon ostvari taj pomalo bajkovit povratak na F1 grid, njega mami jedna druga ponuda. Riječ je o ponudi Ferrarija koji traži zamjenu za odlazeće razvojne vozače Daniila Kvjata i Antonija Giovinazzija koji obojica imaju trkaća mjesta za 2019.

Kubica nije htio konkretno govoriti o svojim opcijama, ali kaže kako će odluku donijeti u idućih nekoliko dana.

“Mislim da sam prilično blizu odluci. Približavam se tomu i imam vrlo skori rok u svojoj glavi. Bit će to u idućih nekoliko dana, odlučit ću što želim raditi i ono što mislim da je najbolji smjer za mene.”

“U ugodnoj sam situaciji i to je ono što govorim zadnjih tjedana. Radit ću ono što me na bilo koji način privlači i daje mi uvjerenost da ću raditi nešto u čemu uživam.”

“Zasigurno puno toga ovisi o tome što ću odlučiti, kojim smjerom želim krenuti, želim li se utrkivati i gdje to želim, mogu li kombinirati stvari ili se mogu fokusirati samo na jednu stvar poput ove godine. Kažem, imam svoj rok koji ću ispoštovati u idućih nekoliko dana. Onda ćemo vidjeti.”

Na pitanje je li dugoročna opcija poput one s Ferrarijem njegov prioritet, Kubica nije dao određen odgovor:

“Može biti, ali može i ne biti.”

“Možda je želja za vožnjom i povratkom u F1 veća od želje za dugoročnim projektom. Ostavljam puno toga osobnim zaključcima. Ali konačna odluka je moja i ja ću je donijeti.”

“Ne ovisi sve o mom osjećaju, jednom kad odlučim, neće svi čekati otvorenih ruku, postoje druge stvari za sagledati i vidjeti kako mogu funkcionirati. Imam dugačak let iz Brazila, to je dobro za posljednje misli, onda ćemo vidjeti.”

Ipak priznaje da ga uloga u Ferrariju privlači:

“Uvijek sam govorio da kao dijete sanjate od F1, zatim jednom kad postanete etablirani F1 vozač, postoje dvije stvari, ili osvajanje prvenstva, ili vožnja u crvenom bolidu. Bio sam blizu tome, ali nije uspjelo.”

“Ne mogu gledati iza, moram gledati naprijed. Moglo bi biti vrlo zanimljivo, ali moram pogledati više o radu s top momčadi na visokom nivou. Bila bi to dobra prilika iz profesionalne perspektive, ali i s emotivne perspektivne može biti zanimljivo.”

Kubica nije jedini na Ferrarijevom radaru, prema pisanju talijanskih medija, na meti im je bivši Mercedesov čovjek – Pascal Wehrlein. Wehrlein je potpisao za Mahindru u Formuli E, ali bi to mogao kombinirati s radom u F1, a postoji mogućnost da angažiraju obojicu.


Odgovor

11 komentara

  1. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Bila bi to lijepa priča, još ljepša ako je zadržao svoju razinu. Ali teško mi je u to povjerovati.



    2
    2

    0
  2. sandalovina Prikaži

    Ma sta ce mu to u ferariju dobio bi par treninga i to je sve



    4
    4

    0
  3. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    OK sad.. Tko je tu lud.. Vec 2 godine smaraju svi s povratkom Kubice ukljucujuci i njega te sad kad navodno ima ponudu na stolu da se vrati u F1 on hoce postat razvojni vozac..



    5
    5

    0
  4. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Ako se zaista osjeća sposobnim nek uzme mjesto u Williamsu. Nije više mladić da dvije godine vozi simulator i onda se nada mjestu u crvenom….



    6
    6

    0
  5. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    ako je stvarno istina da ima ponudu williamsa i ne prihvati je onda sam debelo razočaran kubicom i svojom pogrešnom procjenom.



    6
    6

    0
  6. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Čemu čekati mjesto koje nikad nečeš dobiti? Neka uzme mjesto u Williamsu bez razmišljanja.
    Žao mi je samo Ocona, makar tu Williams nije ništa kriv jer im uz Russella treba netko s iskustvom za razvoj bolida i novcima zbog gubitka sponzora Martini-ja. Merc je kriv za slučaj s Oconom.

    Ako se Kubica nada da će putem razvojnog vozača dobiti mjesto u Ferrariju, neka se fino makne iz F1, koliko god mi je drag, ovo je na granici ludila. Ima 33 godine i ozbiljan fizički hendikep. Ja bi na njegovom mjestu više žalio da ne prihvatim vozačko mjesto nego biti razvojni vozač Ferrarija. Ovako ima priliku vidjeti može li nekim čudom uopće odvoziti sezonu na nekoj ozbiljnoj razini, a ne čekati nešto što se realno nikada neće dogoditi. Imao je priliku s Ferrarijem koju je prokockao avanturama van F1, nažalost to je tako i mora to prihvatiti.

    Ako je ovih par godina radio na tome da dobije par treninga u Ferrariju (ako i to), onda je to sve glupo od njega i samo zauzima mjesto mladima koji bi rado bili razvojni vozači i skupljali neko iskustvo



    6
    6

    0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Bio bi glup da odabere mjesto testnog ili rezervnog vozača Ferrarija, pored vozačkog mjesta u Williamsu. Glup, ili svjestan svojih mogućnosti, koje više nisu na razini za odraditi sezonu. A mjesto testnog vozača bi uvijek moglo iskrsnuti, iako sljedeće godine opet ostane bez mjesta. Barem je takav slučaj u zadnje vrijeme u Ferrariju. Izmjenjalo se bruku tih testnih vozača. Kvyat, Gutierrez, Vergne, Giovinazzi…



      1
      1

      0
  7. Charles Leclerc
    BruceWayne Prikaži

    ako ode u Ferrari kao razvojni vozač, za mene umjesto “Comeback hero” nakon ozbiljne ozljede, postaje papak..
    Ne možeš sav taj pakao proći i na kraju se zadovoljiti razvojnim vozačem, a imao si priliku naposlijetku utrkivati se opet.. nadam se da neće razočarati svoje fanove ovim glupim potezom…


    0
    0

    0
  8. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    I Williams i Kubica navodno demantirali da ima ponudu da vozi. Williams nikako da odluči koga žele. Već prije sam vidio njegovu izjavu da ne može beskonačno čekati da se Williams odluči da on mora imati situaciju jasnu rano u studenom….

    Dakle, ovo s ponudom Williamsa je fake, a ako Williams ne odluči danas onda će Kubica odlučiti dok bude letio iz Brazila. Tako to meni izgleda.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.