Pietro Fittipaldi postao Haasov test vozač

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 7 komentara

Nakon što je McLaren ovog tjedna potvrdio da će njihov testni i razvojni vozač za 2019. biti Sergio Sette Camara, još se jedan Brazilac pridružio F1 momčadi.

Pietro Fittipaldi, 22-godišnji unuk dvostrukog F1 prvaka Emersona, postao je Haasov test vozač, a prvu će priliku u bolidu dobiti već krajem sezone na testiranju poslije GP vikenda u Abu Dhabiju.

Fittipaldi je već ranije bio na Haasovom radaru i spominjao se mogući test ove godine. Sve planove, pa i taj s F1 testom, poremetila mu je teška ozljeda na WEC utrci na Spa-Francorchampsu u svibnju gdje je slomio obje noge. Oporavio se dosta brzo, već krajem srpnja bio je na stazi te je uspio zaraditi priliku u F1.

Fittipaldi je rođen u SAD-u te je trkaću karijeru započeo 2011. u NASCAR Whelen All-American Seriesu. 2013. se prebacio u jednosjede uz prošlogodišnje osvajanje posljednje sezone Formule V8 3.5 kao najvećim uspjehom. Ove je godine nastupao u WEC-u, IndyCaru i Super Formuli, no zbog spomenute ozljede je sveukupno odradio samo 7 utrka.

“Iznimno sam zahvalan što sam osigurao ulogu test vozača u Haasu. Želio bih se zahvaliti Geneu Haasu i Guntheru Steineru na prilici za pridruživanje momčadi.”

“Napravili su nevjerojatan posao u Formuli 1 te je sudjelovanje u njihovom kontinuiranom uspjehu naravno vrlo uzbudljivo. Veselim se vožnji VF-18 u Abu Dhabiju”, rekao je Fittipaldi.

Louis Deletraz, 21-godišnji Švicarac iz Formule 2, također će dobiti priliku u Haasovom bolidu na testiranju Pirellijevih guma za 2019. u Abu Dhabiju.

“Zadovoljan sam što mogu poželjeti dobrodošlicu Pietru Fittipaldiju u Haas F1 Team, veselimo se radu s njim”, rekao je šef momčadi Gunther Steiner.

“On donosi šampionski pedigre iz svoje juniorske karijere u formulama, a nedavno se dobro upoznao s IndyCar serijom. Sretni smo što pružamo Pietru njegov prvi test u F1 bolidu na temelju tih iskustava.”

“Njegova sljedeća uloga u testiranju i povratne informacije koje će pružati u podršci našeg programa za 2019. će bez sumnje dodatno doprinijeti rastu i razvoju Haas F1 Teama u Formuli 1.”


Odgovor

7 komentara

  1. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    Masu poznatih prezimena u raznoraznim formulama.



    4
    4

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.