Sette Camara postao McLarenov testni i razvojni vozač

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 5 komentara

McLaren je uoči VN Brazila potvrdio kako je potpisao domaćeg vozača Sergija Sette Camaru za svog novog testnog i razvojnog vozača.

20-godišnji Brazilac trenutno vozi svoju drugu sezonu u Formuli 2 i drži šesto mjesto u ukupnom poretku s 8 postolja. Vozi za Carlin za kojeg vozi i McLarenov trkaći vozač za 2019. Lando Norris.

“Moj je san jednog dana postati vozač Formule 1, stoga se želim zahvaliti McLarenu na ovoj nevjerojatnoj prilici”, rekao je Sette Camara.

“Moj je cilj integrirati se u momčad te raditi s njima što je bliže moguće: slušati, učiti i pomoći svom vozačkom razvoju uz pomoć McLarenu.”

Sette Camara nekad je bio član Red Bullove juniorske akademije, no iz nje je izbačen nakon 2016. i razočaravajuće dvije sezone bez pobjede u Formuli 3. Na testiranju u Silverstoneu 2016. dobio je prvu i zasad jedinu priliku u F1 bolidu kad je vozio Toro Rosso STR11. Od 2017. vozi F2 gdje zasad ima samo jednu pobjedu iz debitantske sezone.

“Iznimno nam je drago pružiti dobrodošlicu Sergiju u McLaren i naš program mladih vozača”, rekao je sportski direktor momčadi Gil de Ferran.

“Pratili smo njegov napredak i vjerujemo da je riječ o obećavajućem mladom talentu s pravim potencijalom. Veselimo se radu s njim u razvoju njegovih vještina kao sveobuhvatnog vozača, uz njegovu podršku u našim trkaćim operacijama.”

Brazil je nekad bio vrlo “plodno tlo” za F1 talente, imena poput Fittipaldija, Piqueta i Senne ostavila su dubok trag u povijesti sporta, a svi se dobro sjećamo recentnijih imena poput Barrichella i Masse.

Upravo je Felipe Massa bio posljednji Brazilac u F1, njegov odlazak krajem 2017. učinio je 2018. prvom sezonom F1 bez ijednog Brazilca još od davne 1969. Sette Camara zasad se čini kao najbolja šansa za novog predstavnika te zemlje.


Odgovor

5 komentara

  1. F1puls
    Nikola Klobučarić Prikaži

    Drago mi je zbog njega, bio je dobar ove sezone ?



    4
    4

    0
    • Stefan Bellof
      pigmalion Prikaži

      @Nikola Klobučarić

      Stvarno? Nisam pratio F2, ali drago mi je ako je tako, jer treba nam, opet brazilski vozač u F1. Bar kao rezervni – i to je dobro za početak.


      0
      0

      0
    • Fernando Alonso
      Lovro Andraka urednik Prikaži

      Slažem se, imao je vrlo dobru sezonu u F2 ove godine. Iako za razliku od lani nema pobjedu, ovogodišnji rezultati su daleko bolji, ta pobjeda je ustvari bila samo bljesak u inače prilično lošoj sezoni. Ove je sezone Sette Camara puno napredovao, konstantno je u bodovima, mota se stalno negdje pri vrhu i pokazuje solidan potencijal.

      Što se generalno tiče Brazilaca, Sette Camara je jedini ovako blizu Formuli 1 i najbliži je eventualnom nastupu. Jedini mladi Brazilac pored njega koji mi se čini kao odličan potencijal je Pietro Fittipaldi, Emersonov unuk koji je lani osvojio posljednju sezonu Formule V8 3.5. Trebao je voziti WEC, IndyCar i Super Formulu ove sezone, ali su mu planovi poremećeni već početkom sezone ozljedom na 6 sati Spa od koje se oporavio iznimno brzo. Prije ozljede se spominjao mogući test s Haasom, no u zadnje vrijeme se ne spominje ta mogućnost.



      4
      4

      0
  2. Bridgestone
    Loki18 Prikaži

    Dobra odluka, vozaci rijeseni za iducih par godina, sad je vrijeme da pocnu radit na bolidu


    0
    0

    0
  3. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Off topic, ali upravo je potvrđeno da od 2020 imamo utrku u Vijetnamu.


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.