Porsche i Lamborghini zasad otpisali ulazak u F1

Iako je Formula 1 novim pravilnikom za 2021. između ostalog ciljala na privlačenje novih proizvođača, čini se da to toga neće doći tako skoro.

Trenutni proizvođači ne žele velike promjene zbog ogromne količine novca uloženog u trenutne pogonske jedinice, stoga je sve izglednije da će promjene biti minimalne. Već samim time pao je interes određenih proizvođača koji su se zanimali za ta nova pravila, no čini se da ni sama pravila ne bi puno pomogla u kratkoročnom dovođenju novih proizvođača.

Porsche je bio jedan od zainteresiranih, no oni zasad otpisuju ulazak u F1. Volkswagen grupa, čiji je Porsche član, i dalje trpi posljedice dieselgate skandala te zbog toga iz Porschea kažu da je ovo “jednostavno pogrešno vrijeme za ulazak u F1”, što znači da nikakva pravila ne bi pomogla u njihovom dovođenju. Oni će se zasad fokusirati na Formulu E u koju ulaze od sezone 2019./2020.

Lamborghini je također član VW grupe te također odbacuje mogući ulazak u F1. Za njih je trenutno sport jednostavno preskup.

“Ulaganje potrebno samo za sudjelovanje, a kamoli za pobjeđivanje, je previsoko”, rekao je Stefano Domenicali, izvršni direktor Lamborghinija i nekadašnji šef momčadi Ferrarija.

“Dok god u F1 postoji društvo s dvije klase, to neće biti igralište za nas. Ako uđemo, moramo biti snažni i pobjeđivati.”

“Lamborghinijevi prioriteti su drukčiji. Ferrari je rođen u utrkivanju, a Lamborghini nije.”

Šanse za ulazak novog proizvođača u zadnje vrijeme ionako nisu bile velike, predsjednik FIA-e Jean Todt još je prije dva mjeseca izjavio kako ne očekuje prinove od 2021.

“Za mene bi zadržavanje trenutke četvorke (Mercedes, Ferrari, Renault i Honda, op.a.) sada bilo sjajno postignuće”, rekao je tada Todt.

Komentiraj

30 komentara

 1. Iceman Donator Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Svi bi htjeli uci i da odmah pobjeđuju.  10

  0
 2. senna66 Donator Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Ne vjerujem da su uopće bili zainteresirani za ulazak u F1…..  4

  0
 3. zekohonda Donator Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  r5, gte, gt3, gt4, tcr – to su nalažost trenutni motorsport dosezi vag grupe… prokleti dieselgate!  6

  0
 4. Alonso king Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Nekad su se svi borili za mjesto za F1 kao amerikanci za toster na black fridayu….Danas se ocito stide uci 😢  10

  1
 5. wapi Donator Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Da sam najveća auto industrija na svijetu mene bi bilo sram ne nastupati u F1.  10

  3
 6. Onomatopeja Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  I kada neko ovde pocne da pljuje Hondu.Formula1, Indy , Motogp, i jos jedno 10 ostalih svjetskih takmicenja manjeg znacaja.  11

  0
 7. KERS Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Nema nitko toliko para viska a šansa neuspjeha je 90%. Ko bi uhvatio prikljucak sa najjacim nakon 5 sezona ove hibridne ere..  4

  0
 8. dFixxx3r Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  hehe “ferari je rođen u utrkivanju, a lamborghini nije”
  zato se za ferari navija. jer mu je f1 u dnk. a svi ostali su privremeni gosti u f1
  :)  4

  2
 9. alonso05espana Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Obožavam Lamborghinie i volio bi ih gledati u F1, posebno bi me livery i boja bolida zanimala (vjerovatno žuti), isto tako i s Porscheom. Što više proizvođača, meni zanimljivije.  1

  0
 10. limitmaker1 Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  …nema teoretske šanse da neki njemački proizvođač uđe u F1 i onda da ga šamara tvornička momčad merc-a…to si nebi dopustio ni neki podbrend a kamoli netko od velike trojke…aziju predstavlja honda, fra,ger,ita, imaju svoje predstavnike osim crvenih svi praktički imaju ako ne sjedište onda barem neki ured u engleskoj…time je europa pokrivena…ameri mogu samo sanjati ovu tehnologiju a i imaju svoje ‘formulice’…financijski mogla bi toyota ući ali sumnjam, wrc je jeftiniji a relativno dobro promoviran plus imaju WEC gdje su jedini veliki igrač…po meni ako se netko pojavi to bi bilo veliko iznenađenje…  6

  1
 11. Pastor Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

  Ako se ostvari smanjenje budžeta u narednim godinama, onda bi mogli očekivati ulazak novog proizvođača motora, tamo negdje 2023. godine…  1

  1
Povratak na vrh

Čitaj portal bez reklama i doniraj za život servera

Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Anketa

Kad ste počeli gledati Formulu 1?

Rezultati

Loading ... Loading ...