Hamilton: Želim se barem približiti Schumacherovim rekordima

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 41 komentara

Peterostruki svjetski prvak Lewis Hamilton kaže da se želi barem približiti rekordima Michaela Schumachera, misleći pritom na broj pobjeda i broj naslova.

Hamilton je sad na 5 titula, što ga je poravnalo s Juanom Manuelom Fangijom, a još samo dvije ga dijele do izjednačavanja sa Schumacherom. Osim toga, Hamilton ima 71 pobjedu i 132 pobjednička postolja, a Schumacher je na 91 pobjedi i na 155 podija.

Ako se uzme u obzir da trenutni ugovor vrijedi još barem dvije sezone – Hamilton ima realnu priliku dostići i srušiti te rekorde.

“Ništa ne uzimam zdravo za gotovo,” kaže Lewis.

“Uvijek sam cijenio ono što imam. Vrlo, vrlo sam sretan što sam u ovoj poziciji.”

“Hoću li opet pobjeđivati ili ne – tko zna? Dat ću sve od sebe. Schumacher ima 91 pobjedu, što je jako puno.”

“Još je puno izazova ispred mene, ali bit ću tu još par godina pa se nadam da mogu barem doći blizu.”

Hamilton kaže da se Schumacher genijalno uklopio u Ferrari 90-tih godina kad je nanizao pet titula od 2000. do 2004. godine. Da Nico Rosberg nije uspio osvojiti titulu 2016., Hamilton bi ovom sezonom izjednačio takav niz.

“Michael je još uvijek daleko ispred po pitanju broja pobjeda pa se mora reći da je još uvijek najbolji svih vremena. Fangio će uvijek biti “kum” utrkivanja, iz vozačke perspektive.”

“Raditi ono što je on radio u svoje vrijeme kad je sve bilo tako opasno – jako ga poštujem. Počašćen sam imati svoje ime pokraj njegovog. Da se danas zaustavim, ime Hamilton bi i dalje bilo tamo.”

“Osjećam da još vozim s istom vatrom kao kad sam imao 8 godina, što mi se jako sviđa.”


Odgovor

41 komentara

  1. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Mozete (Luis i Markez) obarati rekorde koliko hocete ali niko nikada nece biti kao Šumi i Vale. Legende ostaju legende.



    18
    -1

    19
    • Ferrari
      ferrari1984 Prikaži

      Za Marqueza se slazem u potpunosti dok za Hamstu se nebih slozio jer Hamsta nema nijednu mrlju u karijeri i svaki naslov je osvojio zasluzeno. Marquez je obicni mali jazavac…
      Nisam Hamstin navijac a najveci sam navijac Schumija i Ferrarija ali treba biti objektivan i priznati da je Hamsta jedan od top 3 najboljih svih vremena…



      12
      -9

      21
      • Nando
        Lux14 Prikaži

        jer Hamsta nema nijednu mrlju u karijeri

        Evo jedna za početak:
        https://youtu.be/XBdZ0DNLqk0



        9
        4

        5
      • Mick Schumacher
        tifosoante novinar Prikaži

        A ne treba ni zaboravit Nurburgring 2007 i vraćanje na stazu dizalicom



        6
        3

        3
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        @Lux
        Mislim da je ferrari mislio na ozbiljne mrlje na karijeri (tipa namjernjo guranje nekog van staze i slično).
        Kokošarenje oko jednog mjesta dobivenog pod SC ne bi nazvao mrljom baš.
        Što se tiče samih rekorda, ovaj sa podijima će gotovo sigurno preći, fali mu dvadesteak samo, to će biti tu negdje već u ovo doba dogodine ako bude konstantan ko ove sezone.
        Što se tiče ostalih rekorda, mislim da će prije ga stići po broju naslova, da će 91 pobjeda ostati zadnji koji će pasti (ako će uopće pasti).
        Doduše ako potpiše na još dvije godine do 2022, ni 100 pobjeda se ne čini nedostižnim.



        11
        7

        4
      • Nando
        Lux14 Prikaži

        @smr201
        A ok, al ono, nije precizira jel velika ili mala… Po meni je mrlja mrlja, bila za Alonsa ili Hamiltona ili…. i bila za jedno ili 15 mjesta.



        7
        4

        3
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Hamilton je uradio ono što mu je rečeno, kad mu je Dave Ryan rekao da ga pusti, usporio je i pustio ga, kad mu je reko da drži poziciju, zadržao je. Da Trulli nije izletio ne bi se ništa desilo, previše je to konfuzna situacija bila da bi se tu pripisala nekakva mrlja. Nije Hamilton napravio nikakvu grešku na stazi, a i FiA se tu napravila važnom, ipak kazna aktualnom prvaku uvijek ima veću težinu nego drugima.



        2
        -4

        6
      • Nando
        Lux14 Prikaži

        Nije Lewis napravio grešku na stazi, ali problem je što su poslije Hamilton i team manager išli na razgovor sa stewartima i lagali da ih je Trulli namjerno prestigao tijekom žutih zastava, a zapravo su ga oni propustili (kao što možemo čuti na team radiu). Čak je Trulli zbog toga dobio diskvalifikaciju, a svi u McL su se pravili grbavi (vidi Lewisovu izjavu na početku videa) sve dok FIA nije provela opsežniju istragu i skužila da su i team manager i Hamilton lagali.



        7
        7

        0
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        A dobro i tu je išao braniti inžinjera, Vettel bi prvi to uradio što je i Lewis odmah rekao.

        Ovo sa dizalicom je manjak IQ. Jbte ko da je on sam sjeo u dizalicu, izvadio bolid iz pijeska na asfalt i sjeo za volan nastavit trku :rofl:



        1
        -1

        2
      • avalon Prikaži

        ferrari1984 … a zašto je marquez obićni mali jazavac ? zato jer je sa 25 u svojih 6 sezona moto GP – a osvojia 5 titula ? jer je sad u maleziji u jednom trenutku trke kad je pregrija prednju gumu pametno postupija dozvolivši rossiu da prednost poveća na 1+ s , a ovaj je u “panici” da odmakne “jazavcu” i ostvari bar JEDNU pobjedu forsira … dok marquez nije dovoljno ohladija gumu pa ga počeja stiskat , dostizat da bi ga na kraju “slomija” tj uradija mu ono šta je on radija u svoje vrime npr biaggiu , gibernauu kad je i “prišija titulu” doctor na kombinezonu ? jer je evidentno da će rossieve rekorde “porušit” španjolski vanzemaljac ? na nečije osmjehe fanovi “padaju” , na nečije se gnušaju , na neke postupke zaboravljaju , a neke će pamtit do smrti , sve ovisi o simpatijama zar ne ? da se vratim na F 1 … za mene je vozač kompletna ličnost tj vozač + osoba . LH je vrhunski vozač , loša , licemjerna osoba spremna na osuđivanje svega i svakoga kad gubi ili ne ide onako kako je zamislija/planira . za razliku od njega MS je bija vrhunski vozač i dobra osoba ( van staze , na stazi nemilosrdan kako je jednom izjavija hakkinene ) , lik koji nikad nije govorija kontra tima , krivija ga za nešto , a moga je … naročito mercedes . ne pada mi na pamet ni da je omalovažava svoje kolege , a moga je jer ih je redom pobjeđiva . nikad nije izjavija da ga drugi mogu pobjedit samo ako on napravi grešku no ja “znam” jednog koji je to izjavija ;) je li to bahatost ili …. u karakterizaciju dobar/loš nisam uzima u obzir filantropski “rad” jer to je danas naročito IN , moda ali je li bilo IN , moda i kad je MS pokaziva koliko srca ima kad su u pitanju potrebiti ? kad i ako LH dostigne ili prestigne MS priznat ću da je nabolji ikad makar statistički ( šta sam najčešće “nadodava” kad sam pisa o MS ) ali nikad neče bit najbolji jer će mu po meni za to nedostajati ono važno … korektnost , odnos , skromnost , umjerenost u izjavama , postupcima kad sve završi tj van staze ….. ono šta je MS ima .



        2
        0

        2
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        @avalon treba uzeti u obzir da se većina Lewisovih izjava uzme iz konteksta i napravi priča. Mali milion puta su mu izjave bile izokrenute. I onda kad je bilo priče da je optužio Mercedes za sabotažu, to ustvari Lewis nikad nije rekao, ali da je bio upravu da nešto nije uredu kad od 40 motora samo njegovi crkavaju, onda je realno bio upravu.

        Šta još treba uzeti u obzir je to da je danas F1 puno otvorenija javnosti, danas muha ne može proletit paddockom, dok prije dešavanja van staze nisu kako treba ni dopirala javnosti, danas se po internetu rašire kao kuga. Danas imaš snimke iz paddocka, motorhomea, dok prije FOM odredi 50 kamera koje idu u prijenos/javnost, ostale se puštaju samo po potrebi i arhivira se.

        Kada bi krenuli istraživati kako je se Michael ponašao poslije mnogih prljavih poteza, možda bi i mogli pričati kakva je osoba, ovako samo pisati hvalospjev o jednom vozaču, a drugog u nekim stvarima spuštati na dno dna ne bi nikako išlo.



        1
        -1

        2
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        @avalon
        Super mi je kako Berislavu na gornjim komentarima pametuješ da čita misli, a onda ti napišeš

        LH je vrhunski vozač , loša , licemjerna osoba spremna na osuđivanje svega i svakoga kad gubi ili ne ide onako kako je zamislija/planira .

        Nisam znao da ste si ti i Lewis dobri, da ga poznaš osobno, pa si se uvjerio da li je on licemjerna i loša osoba.
        Ili možda preko njegovih intervjua za koje sam kažeš da su čisti PR možeš tako nešto isčitati, mislim da bi Ameri, Rusi i Kinezi tu tvoju vještinu isto jako dobro platili. :D



        3
        2

        1
  2. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Schumacher: 68 pole position od toga 91 pobjeda

    Hamilton: 81 pole position od toga 71 pobjeda

    Što ga više budeš dostizao to će Schumacher biti sve veći i veći.



    15
    -4

    19
    • Lewis Hamilton
      smr201 Prikaži

      To zato jer je oblik kvalifikacija bio takav da MS-u nije nužno bilo najbolje startati sa PP da bi pobjedio u utrci.
      Po današnjem modelu Q sigurno bi ih imao više.



      7
      1

      6
      • Mick Schumacher
        Kaiser Prikaži

        Svejedno je razlika ogromna i pokazuje koliko je dominantne bolide imao Lewis



        4
        2

        2
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Ne pokazuje to ništa jer je u Michaelovo vrijeme količina goriva natankana u kvalama bila određena za početak trke. Znači neko bi nasuo 15l i odvezao pol, dok bi Michael nasuo 25l i sutradan taktikom Rossa Brawna pobjedio. Ako nam ta gore statistika govori da je Lewis imao dominantne bolide, onda nam i govori da je Michael imao odličan pitwall, strateški tim i trkaće inžinjere, kao i dominantne bolide, čija se brzina u jednom krugu žrtvovala zarad performansi i rezultata u utrci.

        Pravila u kvalama su jedini razlog razlike u pol pozicijama, Lewis od početka karijere vozi ovaj format gdje u zadnjoj rundi svi vozači voze sa količinom goriva za 2 spora kruga i jedan krug na limitu. Da je Michael vozio od 2007 do danas, moguće je da bi i on imao ovakve statistike kao Lewis, jedino ne znam kako bi se snašao da mu se u garaži nađu vozači poput Alonsa, Buttona i Rosberga, jer realno uvijek mu je timski kolega bio za klasu-dvije pa i 3 klase lošiji vozač.



        2
        -1

        3
      • Mick Schumacher
        Kaiser Prikaži

        Da, ali to ne obrazložava da Lewis ima manje pobjeda od pole positiona što po meni nije pohvalno za jednog vozača



        1
        1

        0
    • Ferrari
      07drogo Donator Prikaži

      Schumi je gotovo uvijek kretao sa vise goriva od ostalih. Zato nije uvijek bio u prvom redu ali je bio veoma blizu. Nekada si morao krenut u utrku sa istim nivoom goriva kao i u qualama.


      0
      0

      0
  3. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Lewis, da imaš 182 pobjede i 204 PP; ne možeš nadmašiti veličinu i djelo Michaela Schumachera.
    A u ovome članku, ove tvoje izjave su u najmanju ruke licemjerne – ako će Mercedes slijediti sve ono što je pripremio za 2014.-u i nadalje, onda su uz pomoć Wolffa i uz “pomoć” Bottasa lako dostižni Michaelovi rekordi.

    Ali, velim – ono što je Michael napravio ( SAMO ) u Ferrariju, ne možete skinuti, niti nadmašiti, ti i Vettel zajedno – Michaelov rad, disciplinu, i učinak će se teško ikada nadmašiti.



    25
    8

    17
    • Alfa Romeo
      rapante Prikaži

      Tako je,sve si dobro napisao.I nisi naveo kako je Schumi sudjelovao jako sa mehaničarima i bio stalno u boxu.



      11
      1

      10
      • Stefan Bellof
        pigmalion Prikaži

        Ne pišem detalje – poanta je slijedeća: naravno, ne mogu se mjeriti / uspoređivati različita F1 razdoblja; ali da se ponovim poanta je slijedeća: kada F1 vozač krene sa slabijim momčadima, i penje se u svojemu F1 uspjehu – i dođe do najviših nivoa; onda je to vozačina, legenda i mit.

        Nikada nećemo saznati, kako bi bilo da Ron Dennis nije odustao od namjere da Lewisa Hamiltona stavi u jednu slabiju momčad – trebao je voziti u tadašnjoj Force India ( Spyker ili Midland ).



        9
        4

        5
      • Alfa Romeo
        rapante Prikaži

        ¸Je,ali si zaboravio da je on na samom početku kad je potpisao za samostalnu odnosnu tvorničku momčad mercedesa bio sa bolidom koji je bio nepouzdan,kvario se stalno i nije bio baš siguran da će tako završiti….on je vjerovao da će se mercedes dići iz sezone u sezonu kako se i dogodilo.Nije mu bilo lako prvu godinu.



        8
        0

        8
      • Stefan Bellof
        pigmalion Prikaži

        @rapante

        Lewisu nije bilo lako u prvoj godini sa Mercedesom 2013.?
        Lewis je MORAO imati insiderske informacije, kakav TURBO motor slaže Mercedes. Tj. i tada se znalo, da je Mercedes imao dosta savjeta prema FIA-i u vezi tehničkih pravilnika oko novih TURBO motora.

        Tako da, ne vidim zašto svi vi podržavate “neznanje i nevinost” Lewisa Hamiltona u vezi razloga prelaska iz McLarena u Mercedes??



        13
        8

        5
      • Mika Hakkinen
        stoka Prikaži

        Zna i hamilton, vettel, alonso, verstapen, leclerc nemogu nikako bit vozacime ili bolji od schumachera bez obzira na broj naslova, pobjeda, polea, postolja itd. Jer su od pocetka karjere od prve il druge sezone u top momcadima i u borbi za pobjede, titule itd… Al zato npr ericsson, hulkenberg, perez, grosjean, magnussen i sainz mogu postat legende f1 jer au krenuli iz losih timova. Malo cudno. Pa nije kriv luis il vettel sto su dobili dobre bolide i osvojili naslova bez konkurencije. Osvajao ih je tako svaki prvak. Oni su talenti zato su i dobili priliku vozit u tim momcadima i odma se borit za naslov, a tko je bolji il uspjesniji je subjektivan dojam



        9
        -1

        10
      • Alfa Romeo
        rapante Prikaži

        pigma…ne ulazim u detalje i ja kao i mnogi ne znaju jeli on znao ili nije znao,ali činjenica da je mercedes kad je počeo kao tvornička momčad u prvoj sezoni itekako imala problema,gdje su bolidi crkavali u prvom zavoju itd…mislim da sam dovoljno ozbiljan i u godinama da bi nešto ja izmišljao a i sam sam pratio utrke pa nema smisla da pišem nešto samo da napišem.On je znao da će mercedes kroz vrijeme biti bolji i jači i zato je ostao u mercedesu…


        0
        -4

        4
  4. avalon Prikaži

    LH o MS “Raditi ono što je on radio u svoje vrijeme kad je sve bilo tako opasno – jako ga poštujem. Počašćen sam imati svoje ime pokraj njegovog.” lewis je trump F 1 … brblja , laže , maže , izjave su pune kontraverzi . lewis je je svojedobno izjavio da ”nikada nije činio stvari koje je radio Michael da bih osvajao titule” aludirajući na Schumacherove kontroverze u F 1 . krajem 2016. gostujući u emisiji Ellen DeGeneres je izjavija ”Bio je jedan vozač koji je nastupao za moju momčad. To je Michael Schumacher, NE ZNAM JESTE LI ČULI ZA NJEGA , bio je legendaran vozač. No, mehaničari su mi rekli da se tijekom svake utrke popiškio u bolidu ” Voditeljicu je zanimalo što vozač može napraviti ako ga “stisne” tijekom utrka koje traju i do dva sata pa je LH nastavija “”To možeš napraviti u odijelu, ali ja to nikada nisam napravio. No, znam vozače koji jesu” i sad taj trump F 1 veliča uspjehe onoga koji je po njemu vuka nesportske poteze i piša u “odjelo” te će bit počašćen imat ime pokraj imena MS jer ga JAKO poštuje . ma da , očito je to iz ovih nekdašnjih izjava o michaelu . ali mislim da shvaćam promjenu mišljenja LH ( šta on gotovo nikad ne radi jer je jako ….. dosljedan :) :) :) ) … kad je priča o kontraverzama MS ima je 2 titule ( možda 3 ) , blizu 50 PP , 30ak FL , 40ak pobjeda , 87 postolja ( pišem o periodu do 2015. kad je “ispalija” izjavu o kontraverzama = varanjima po mišljenju LH ) i po svim parametrima je bija daleko od toga da dostigne MS , a postupcima je pokaza da ne trpi kad je neko bolji od njega . onda “mrzi” sve živo , postane neugodno jezičav u izjavama , skoro nekontroliran vjerujem da je negdje duboko u sebi “dočepavši” se mercedesa postavija sebi cilj dostizanja rekorda MS , a kako mu je to tada izgledalo nedostižno radija je ono šta odlično radi … omalovažava ! omalovažava je npr rubensa , seba ma i sve druge kolege izjavom da ga drugi mogu pobjedit samo ako on napravi grešku . pa zašto bi u tom periodu bija drugačiji kad je priča o MS ? 2016. kad je “objelodanio” da je MS piša u trkače odijelo je izgubija titulu od njemca rozberga pa nas je “počastija” ovom pikanterijom . ka radoznala baba se raspitiva o onome kojeg je nasljedija u mercedesu . ne bi me čudilo da ka broj 1 ima crnu knjižicu u kojoj je sve zapisano pa to izvlači kad misli da mu treba :) :) :) sad posli 2017/18 posli osvojena 2 prvenstva po svemu se primaka MS , ima šansu bar izjednačit titule ako ne i prestić MS ( i ne samo po titulama ) pa je za mene normalno da počima veličat michaela jer ako dostigne/prestigne nekoga koga toliko “cijeni” i za koga kaže “Michael je još uvijek daleko ispred po pitanju broja pobjeda pa se mora reći da je JOŠ UVIJEK NAJBOLJI SVIH VREMENA” ma da , još uvik ali ljudi evo mene da ga skinem pa ću onda JA bit NAJBOLJI od najboljeg svih vrimena . bit ću iznad onog kojeg sam ODUVIK IZUZETNO CIJENIJA . sad će opet ispast kako ne volim LH , a ja se na to čitajući njegove izjave koje za fanove nisu sporne mogu samo nasmijat …. e moj trumpe F 1 :) :) :)



    9
    0

    9
    • Fernando Alonso
      Mr.Spaceguy Donator Prikaži

      Zna se i Lujo uvuci u dupe kad mu odgovara.



      4
      4

      0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      To je govorio za Fangia koliko sam ja skontao, a prilično sam siguran da sam dobro skontao.

      Fangio će uvijek biti “kum” utrkivanja, iz vozačke perspektive.”

      “Raditi ono što je on radio u svoje vrijeme kad je sve bilo tako opasno – jako ga poštujem. Počašćen sam imati svoje ime pokraj njegovog. Da se danas zaustavim, ime Hamilton bi i dalje bilo tamo.”



      3
      2

      1
    • Lewis Hamilton 44
      Berislav Donator Prikaži

      Ovo je ogroman pledoaje o nekome kojega se doslovce mrzi. Zar ti je zaista trebalo toliko riječi/rečenica kad ti je bilo dovoljno samo doslovce 2 riječi da to isto izraziš? Očito taj vozač vrijedi još puno više nego što si mislio.



      5
      0

      5
      • avalon Prikaži

        Berislav…. nekad je ovde bilo onih koji su čitali govor tijela , sad eto egzistira i čitač misli i to na daljinu . ruska , američka možda i kineska vojska bi plaćali u zlatu tvoje usluge . možda pledoaje nije sritno izabran pojam koji si upotrijebio jer između ostalog znači “Pisani tekst koji ARGUMENTIRANO podržava neku ideju .” ako je argumentirano onda je to teško pobit , a “argument” kako ja doslovno mrzim LH je malko tanak ne čini li ti se ? bolje da si pobija moje navode npr ovaj “lewis je je svojedobno izjavio da ”nikada nije činio stvari koje je radio Michael da bih osvajao titule” aludirajući na Schumacherove kontroverze u F 1” ili onaj o pišanju u trkače odjelo koji je lewis izjavija “u kameru” ;) znači , navođenje istina je znak mržnje ? a lewisovo brbljanje o MS … kako bi to okarakterizira ? ka znak poštovanja prema još uvik najboljem/najuspješnijem kad su neki rezultati/titule u pitanju ? ma da , danas je sve moguće , sve prolazi :) :) :) navikli smo na ovako nešto , toliko da je to postalo …. normalno ;)



        6
        2

        4
      • Lewis Hamilton 44
        Berislav Donator Prikaži

        @avalon
        Nisam očekivao ovoliku reakciju. Ali bih ipak poušao par stvari staviti na pravo mjesto. Što se tiče podataka koje si naveo, ne mislim da su krivi i lako su provjerljivi. Ali ima jedna grana Matematike koja se zove Statistika koja se bavi obradom podataka. Za nju vrijede dvije, čini mi se ipak pošalice, koje glase: „Točan skup netočnih podataka“ i „Netočan skup točnih podataka“. Zaključak je da se načinom predstavljanja tih podataka može, gotovo, po volji kreirati nečije mišljenje.
        Druga stvar je u tome da si pokušao usporediti dva vozača od kojih jedan ima neizmjernu prednost nad drugim a to je njegov mit koji ga okružuje (nešto slično što ima i pok. Sena). Poradi toga, drugi vozač je u hendikepu, kojeg nemože nićim nadoknaditi. Pritom moram pripomenuti da uspoređivati kod jednog, samo navodne negativnosti, a kod drugog uzimati (dapače glorificirati) samo pozitivne karakteristike je u najmanju ruku neumjesno. A o ironiji koja izvire gotovo iz svake riječi u tvom tekstu neću……..



        5
        3

        2
      • avalon Prikaži

        Berislav … žal mi je šta nisam svratija prije ali mogu replicirat i sada . baš mi je drago da si neke stvari svojim drugim komentarom stavija na svoje misto . to po tvojim kriterijima ? vjerovatno si u pravu kad navodiš pošalice „Točan skup netočnih podataka“ i „Netočan skup točnih podataka“. , a i “Zaključak je da se načinom predstavljanja tih podataka može, gotovo, po volji kreirati nečije mišljenje”. samo …. ovo je bila statistika LH do 2015. :) vjerovatno je tu nešto netočno ( ipak … statistika je to :) ) i uz pomoč načina predstavljanja ovih podataka sam zapravo želija kreirat ili izmanipulirat nečije ( mnogih ? ) mišljenje tj ukazat kako LH zapravo i nije nešto naročito uradija jer ostvarit 2 titule ( možda 3 ) , blizu 50 PP , 30ak FL , 40ak pobjeda , 87 postolja i nisu neki rezultati zar ne ? a kad bi se presta zaj*avat i napisa da je alonso u kompletnoj karijeri (17 sezona ) u svim segmentima ( osim podijima … ima ih 10 više od lH ) lošiji od LH kojemu sa statistiku naveja za 8 ili 9 sezona tj bez 2017./18. bi li to shvatija ka pokušaj moje manipulacije ili pokušaja da kreiram negativno mišljenje o usšješnosti LH ? vjerujem da ne bi ali si valjda mislija da “iznosim” statistiku MS ;) ako će mo o manipulaciji ( možda je malo pretežak izraz ali … ) onda si vjerovatno u krivu ( bar kad sam ja u pitanju ) navodeći “…to je njegov mit koji ga okružuje ” za MS . njega ne okružuje nikakav mit jer je ima dugu i uspješnu karijeru u F 1 i kao takav je napustija F 1 . mit bi ga okruživa da je posli svega šta je postiga poginija na stazi u bolidu ka nesritni senna . na moju neumjesnost tj glorificiranje MS , a navođenje NAVODNIH negativnosti možda si ti treba navesti negativnosti MS tj napisat , citirat izjave di MS omalovažava kolege , priča protiv tima za koji vozi jer ako si pažlivo čita vidija si da citiram neke izjave LH , navodim primjer di je o MS priča “u kameru” no za tebe je to navodno jer …. možda se nikad nije ni dogodilo zar ne ? nikad se nije ni dogodilo da LH posli osvajanja titule mislim 2015. dok su sedili i čekali izlazak na proglašenje pobjednika baci rozbergu kapu sa izvezenim No 2 ? možda su me oči varale kad je MS posli pobjede na GP španjolske 2001. kad je mika odusta u zadnjem krugu ( a vodija je ) nijemac prije proglašenja pobjednika ( a pobjedija je ) otrča do mike kojega je doveza kolega coulthard i zagrlija ga nešto mu govoreći … a bili su “ljuti” protivnici na stazi ? ima li razlike za tebe između lewisovog bacanja kape rozbergu i michaelove trke do mike i zagrljaju rivala ? ma da ovo je sve navodno iako su oba slučaja ovjekovječile kamere ali valjda je ova iz španjolske tek montaža :) :) :) sjećaš li se kad je rubens propustija MS i suznih očiju staja na stepenici No 2 ? šta je MS napravija ? “popeja” je rubensa na najviše postolje . a šta je napravija LH sad u rusiji kad su bottasu naredili da ga propusti ? baš ništa ! bottas je zajapurenog lica šutija , a lewis je nešto pokušava pričat na pitanje “moderatora” posli trke . ali i to se NAVODNO dogodilo zar ne ? NAVODNO je na twitter stavija telemetriju jer je bija ljut na McL … je li nekad nešto slično uradija MS ? na NAVODNOJ snimci sa you tuba posli te pobjede ( zbog odustajanja mike ) MS se IZVINJAVA timu ! MS se može zamjerit na udaranju konkurenata ali je to i platija najrigoroznijom kaznom u povjesti F 1 . zabija se i u coutharda u spa samo …. nekoliko godina kasnije david je priznao kako je usporio ispred Schumachera i kako je vjerovatno on kriv zbog toga jer se Nijemac zabio u njegov bolid. i kako je kažnjen couthard ? jer možda je taj potez coultharda odlučija prvenstvo . 3 trke prija kraja škot je nijemcu “izbija” 10 bodova , sa tih 10 MS bi vodija ispred mike sa 80 Vs 77 , a ovako je bilo 77 Vs 70 bodova u korist finca . nijemac je katkad udara , a sjećaš li se “konfliktne” sezone LH kad su vozači skoro održali sastanak zbog njegovih “nepodopština” ? ne sjećam se da se to ikad prije ili posli 2010. ( ako se ne varam ) dogodilo ili planiralo napravit . bi li bilo glorificiranje kad bi se spomenula kako je nijemac bija izvrstan na mokrim stazama … najbolji od svih ? ili kad je u španjolskoj 1994. mjenjač osta zaglavljen u 5 . a MS sa takvim mjenjačem odradija pit stop ( starta iz boxa 5 . ! ) i završija 2. sa tek 24,1 s iza hilla , a sa čak 61 s ispred 3 . blundella … bi li to bilo glorificiranje talenta , vještine vozača koji je tada ima 25 i vozija 3. sezonu u karijeri . ili bi glorificiranje bila “ona” mađarska kad je u TRCI odvozija gomilu krugova u Q vrimenima ? a možda se sve ovo dogodilo samo NAVODNO ? ne znam kakvo mišljenje i šta mehaničari pričaju o LH kad ih ovaj ne čuje ( ne želim špekulirat ) ali NAVODNO postoji snimka mehaničara koji su plakali posli japana 2006. kad je MS odusta i izgubija šansu za osvajanje titule . zašo ? bojali su se da neće dobit plaću ? NAVODNO je steve matchett ( radija u benettonu od 1990. do 1998. ) u svojoj biografskoj knjizi The Mechanic’s Tale napisa “Michael se odlično uklopio u Benetton kada je došao. U početku sam mislio da glumi kako bi nam se dopao, ali sam kasnije shvatio da je on zaista takav. Michael Schumacher je neko ko voli ljude i koga će ljudi veoma brzo zavoljeti” kakvo glorificiranje , a nezasluženo . NAVODNO svi koji su bilo kada radili sa michaelom tvrde da je to bio najbolji čovjek kojeg su ikada upoznali. svojevremeno je uvijek kupovao skupe poklone svojim konstruktorima i mehaničarima, a koliko ih je cijenio dovoljno govorio podatak da je znao imena čak njihove djece. kompariranje vozačkih vještina , talenta je za mene nemoguće i može bit stvar osobnih preferencija , vrimena kad se vozilo itd ali ljudskost je ostala ista i nekad i danas . ili je imaš ili tu “škripiš”. zato sam vozače “uspoređiva” po ljudskosti , odnosima sa kolegama , suradnicima jer vozački segment kroz protok vrimena je nemoguće uspoređivat zbog npr bolida /konkurentnosti onoga šta su vozili , pouzdanosti , broja trka kroz sezonu , napretka u teh aspektu …. aerodinamika , gume , grip itd , itd btw , i dalje mislim da je izraz pledoaje neprikladan ;) i da , nijednim slovom nisam nikad negira LH ka vozača ali ka osobu …..



        1
        1

        0
    • Nando
      Lux14 Prikaži

      JOŠ UVIJEK NAJBOLJI SVIH VREMENA

      Da, i meni je zvučalo :prcnjau: al je onda izjavio (quote sa istog autosportovog članaka):

      Hamilton said he could “never, ever personally classify myself as the best” but was honoured to be in the company of Schumacher and Fangio as only the third driver to reach five titles.

      https://www.autosport.com/f1/news/139852/hamilton-wants-to-get-close-to-schumacher-tally
      Ne kužim ga. Jel mislio isključivo na statističku prednost Schumija (broj pobjeda, kako kaže)? Al zašto onda upotrijebiti izraz GOAT (Najveći svih vremena, ne najuspješniji)?
      Budi makar i Dunning-Kruger ( :zubo: ) pa reci da misliš (da bi možda ipak mogao biti “veći” od Schumija)…



      1
      1

      0
    • Fia
      bodo Prikaži

      Avalone, a što si toliko Hamu posvetio vremena i teksta. Time si samo dokazao kako je lik pravi meštar za PR i Marketinga…Vidiš za nekih 10ak godina kada sve prođe , a medije budu vodile neke druge generacije Ham će biti historic driver…….Ham ti je bistar dečko sa još boljim adviserima, još kao klinac u kartingu i kasnije u feeder serijama shvatio je smisao……Bitno da se priča, manje je važnije što. Gadno je kada te ne uopće ne spominju, nema interesa, nisi atraktivan. Hama koliko vidim nema dana da ga ne spominju po bilo kojoj od osnova, eto sad i ja gubim vrijeme odgovarajući tvom postu…dakle uhvaćen sam u tu najstariju klopku “chat & gossip & roumours”. Čekaj još malo kada krene brendiranje (ako već nije) apparel, gift, sunglasses, shoes, watches and belts. Nije mu teško već postoje Hamilton Watches, Lewis, L&H, H&L,….. Pa bi moja malenkost predložila npr. brending LeHam ili Hale ili će to biti neki design potpis….Eto Alonso gura svoj brand pod imenom Kimoa ili Kimod toliko je bez veze design slova i naziv da tog lika koji mu je dizajnirao treba mlatnut ekranom.


      0
      -1

      1
  5. Formula 1
    villeneuve7 Prikaži

    moze Hamilton doci i do 100 pobjeda ali ga nikad niko nece cijeniti (vjerovatno ni on sam sebe) kao Schumachera, Sennu, Prosta itd. Nije sve u statistici, lahko je pobjedjivati kad imas ubjedljivo najbolje auto 4-5 sezona. Kad samo pogledam kakva je cudesa Schumi radio u Ferrariju 96,97,98,99 kad su Williams i McLaren bili ubjedljivo brzi bolidi…



    10
    5

    5
  6. Pirelli Hypersoft
    Einspritz7 Prikaži

    Nadamo se da ćeš , ne samo približit se , nego i srušit sve Schumacherove rekorde ! Jer Schumacher nikad neće biti najveći , zbog svojih prljavih i pokvarenih poteza , a onda da to bude i službeno-statistički potvrđeno .



    4
    -8

    12
  7. Fia
    bodo Prikaži

    Hmmmm, ne mogu vjerovati što se iznosi…..sa najboljim namjerama poručio bih pogledati na yt utrke balavog Hamiltona u npr. F3 seriji protiv Seba, pa GP2 seriji tamo 05 ili 06….Zar stvarno vjerujete da su Ron Dennis , McL i kasnije Mercedes “slučajno” uzeli tog dečka. A recimo da je uz malo sreće njemu i nesreće ostalima, mogao biti na 6 Champioshipa, ali pustimo šta bi bilo kad bi bilo da bi bilo…Znači hipotetski da je umjesto Seba u RB sjedio on,,,,što bi Ham danas imao 7,8 ili 9, ???????


    0
    -4

    4
    • avalon Prikaži

      bodo …. “sa najboljim namjerama poručio bih pogledati na yt utrke balavog Hamiltona u npr. F3 seriji protiv Seba” 2005 . ? a bi li mogli pogledat npr sezonu F3 2004. protiv rozberga ili tu sezonu ne treba gledat pošto ju je LH završija na 5 . mistu , NR na 4 . ? btw , to je lewisu bila prva sezona F 3 isto ka šta je sebu 2005 . bila prva sezona pa je interesantno šta su obojica svoje prve sezone rookie F 3 završili na 5 . mistu . interesdantno šta su 2005 . ispred seba osim LH ( godina iskustva u odnosu na seba ) bili plasirani sutil , di grassi i perera ( za dvojicu su sigurno neki čuli ) , a 2004 . kad je LH završija 5 . ispred njega su bili plasirani green , prémat , lapierre i rozberg .. koliko ima onih kojima su poznata prve trojica te sezone ? ovaj savjet o gledanju GP2 seriji tamo 05 ili 06 mi je isto interesantan pošto 2005. LH nije vozija GP 2 , a 2006 . je osvojia titulu sa 12 bodova prednosti pred piquetom Jr koji je u F 1 osta poznat samo po “onom razbijanju” 2008. nisam vidija da neko piše kako je LH slučajno “odabran” od dennisa , McL mada …. navodno su u “igri” za kolegu fernandu 2007. bili de la rosa i paffett vozač koji je 2005. osvojia titulu u DTM – u . sad bi povuka malu paralelu … umisto dvojice spomenutih u McL je uletija lewis , a McL je bija poprilično dobar tada zar ne ? isto tako pisalo je da su u mercedesu do zadnjeg časa čekali odluku MS posli završetka sezone 2012. , a ovaj razočaran nekonkurentnim bolidom je odusta . ako su u mercedesu znali šta se sprema za 2014 . i recimo učestvovali u “pripremi” ( bar je tako priča bernie ) valjda su to “propustili” kazat MS ali nisu LH čime su ga vjerovatno i pridobili jer posli prvih predsezonskih testiranja sa “onim običnim” mercedesom je izjavija da je “njegov” McL bija bolji bolid naročito po pitanju gripa ( merc je ima problema sa gumama ) i trakcije ali treba se “žrtvovat” još samo 2013. i onda je dobija vjerovatno najdominantniji bolid u povjesti F 1 kojim sad kroji povjest . zapravo cili tvoj komentar mi je jako interesantan jer spominješ da je LH ima malo sriće , da je ( hipotetski kako pišeš ) umisto seba vozija RB ima bi valjda 7 , 8 , 9 titula . znači LH i nije bija baš neke sriće ? jbte , rookie u jednom od najboljih bolida 2007 . … kakav peh . za razliku od njega seb je bija puno sritniji , 1,5 sezonu je vozija vrhunski TR prije dolaska u RB , NR 8 sezona prije nego je mercedes složija ovog “montruma” od bolida , talentirani max sezonu u TR , leclerc u sauberu itd … kako su navedeni imali sriće , a LH nesriće a zamisli hipotetski ( kad se već špekulira ) da je LH ima “sriće” pa posli titule doša u RB , seb iz TR u McL i da je posli odlaska iz mercedesa MS “namistija” kokpit mercedesa “svome” njemcu ? koliko bi titula tada ima LH , a koliko seb ? ili s obzirom da “biraš” samo ono najbolje od LH ( npr F3 kad je osvoji titulu , a ne i onu sezonu kad je završija 5 . ) zamislimo kako bi bilo i koliko bi titula LH ima da je posli titule u McL otiša u brawn GP pa onda u RB i sad u mercedes … već bi ima 9 titula . a ko bi merecedes slučajno presta dominirat , a dominaciju otpočeja npr ferrari ( može i RB ) pa LH preša u taj opet dominantni tim … di bi mu bija kraj sa osvajanjem tiula ? posta bi rezultatski nedostižan , nedodirljiv sve dok ima sirove nafte poanta … gledat cjelokupnu sliku, ne izvlačit ono najbolje jer nije svo vrime bilo baš tako ni u nižim kategorijama niti u F 1 ( npr posli osvajanja titule LH i nije baš blista sa McL u sezonama 2009./10./11./ 12 ali … nečemo o tome zar ne ? , bez top bolida nema ni titule . niti bi seb ima titulu da je osta u TR , LH jednu da je osta u McL …. MOŽDA bi MS osvojia još jednu da je osta u benettonu ali nikako 5 uzastopnih ka šta je ostvarija u ferrariu .



      7
      7

      0
      • Pirelli Hypersoft
        Einspritz7 Prikaži

        E moj avalone , tvoja prevelika mržnja prema LH ti je pomutila razum , odnosno objektivno rasuđivanje ! Šta želiš reći da Lewis nije uopće talentiran ?!
        Znači onda su po tebi svi u Mercedesu , u menadžmentu , rukovodeći , glavne i odgovorne osobe , šefovi odjela itd. zapravo budale i nemaju pojma , kad su tolike novce dali i još uvijek daju za Lewisove milijunske ugovore . Zašto toliki novci kad ionako imaš , kako ti kažeš , najdominantniji bolid u povijesti F1 ? Zašto nisu kupili nekog puno jeftinijeg vozača ? Zapravo , zašto nisu kupili najjeftinijeg vozača na gridu , kad bi ionako s takvim ultradominantnim bolidom bilo tko bio prvak ? Izgleda da si ti pametniji i bolje znaš od svih tih ljudi u Mercedesu !
        Da ti bude lakše , preporučujem ti dvije opcije :
        1.) Prihvati i pomiri se s time da je Lewis Hamilton jedan od najvećih svih vremena
        2.) Prestani gledati današnju F1 i puštaj si snimke utrka iz sezona koje su osvajali Schumacher/Ferrari



        1
        -6

        7
      • F1puls
        ivanh Prikaži

        ..kad već pričamo hipotetski..da MS-a onaj markiz nije sterao 2006. u mirovinu, možemo se složit da bi imao 10 titula..zar ne?


        0
        0

        0
    • Mika Hakkinen
      stoka Prikaži

      Ja preporucam pogledati ovu i proslu sezonu… Ocito je ko je bolji


      0
      0

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.