Wolff: Oconova budućnost nije u našim rukama

Izdvojeno

Mercedesov šef Toto Wolff nastavlja biti frustriran trenutnom situacijom u kojoj se nalazi Esteban Ocon. Austrijanac vjeruje da bi Francuz mogao provesti jednu godinu izvan Formule 1 zato što se njegova budućnost ne nalazi u Mercedesovim rukama.

Ocon je dio Mercedesovog razvojnog programa i još uvijek je vozač Force Indije, ali s promjenama u ovoj momčadi, čini se da će mladi Francuz morati napustiti ekipu, a mjesto u nekoj drugoj momčadi zasad se čini kao malo vjerojatna stvar.

Jedina nada da Ocona gledamo u Formuli 1 i sljedeće godine je Williams. Međutim, malo su šanse da će Ocon biti na gridu u Melbourneu.

Wolff je bio vrlo glasan oko cijele situacije, vjerujući da je Ocon više nego sposoban dobiti mjesto za sljedeću sezonu, ali ipak priznaje da će 22-godišnjak morati uzeti godinu pauze.

“Mislim da je poprilično sigurno da ćemo morati pronaći pravo mjesto za Ocona za 2020. Kroz ovu jednu godinu morat ćemo ga integrirati u našu momčad kako bi bio dio naše zajednice.”

“Esteban se razumije s našom momčadi, ali to još uvijek nije savršeno. Osim ako se ne stvori prilika u Williamsu u zadnji čas. Ali to nije u našim rukama, Claire [Williams] i momčad moraju odlučiti.”

Ocon tako ostaje bez mjesta u Formuli 1, a na njegovo mjesto stiže Lance Stroll nakon što je njegov otac Lawrence pomogao Force Indiji da se izvuče iz financijskih problema.


Odgovor

24 komentara

  1. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    Da se nije micao Mercedesu bez borbe (npr. Hamiltonu u Monaku) možda bi imao veću šansu. Talenat je veliki ali kako je Horner rekao: Ne želimo razvijati Mercedesevog vozača.



    6
    4

    2
  2. Nando
    Lux14 Prikaži

    2001. bio je jedan mladi, perspektivni i brzi rookie, a vozio je za najgoru momčad na gridu. Iako su mu mnogi već tada predviđali svijetlu budućnost te iako su drugi rookieiji te generacije već za 2002. bili u velikim momčadima kao McLaren i Williams, on nije imao mjesto na gridu te godine te nije odvezao ni jednu utrku.

    Taj tip je danas dvostruki svjetski prvak i mnogi ga smatraju jednim od velikana F1.
    Vjerujem da prepoznajete o kome pišem?
    Ocon nek proba slijediti taj primjer. Brzine mu ne nedostaje. Iskreno se nadam da ćemo ga gledati ’20.



    13
    11

    2
    • Stefan Bellof
      pigmalion Prikaži

      Sretno i Oconu…… ako bude pauzirao jednu godinu. To je, ipak rizik – pauziranje, u ova vremena. Prije 15 i više godina, bilo je manje rizika i više slobodnih mjesta.



      1
      0

      1
    • Mika Hakkinen
      stoka Prikaži

      Tom tipu manager bijase jedan spretni biznismen, te ga je vratio u svoju momcad… Dal ce se isto desit s oconom neznam, al sam siguran da je njegov manager bio dosta spretniji i pametniji od oconovog vuka.



      4
      4

      0
  3. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Baja bi vozio Williams ali ne duze od jedne sezone.



    5
    5

    0
  4. Marlboro
    M_M 1983 Prikaži

    Volio bi ga vidjeti u Mercedesu 2020 jer mislim da je puno bolji vozač od Botasa koji ove sezone jos nema ni jednu pobjedu



    4
    3

    1
  5. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Greška je imati managera u sukobu interesa. Nek si nađe nekoga izvan svih momčadi i neće imati problema s ugovorima. Ovo je kao situacija klinaca i njihovih igračaka – ja se s tim ne igram niti imam ideju hoću li se uopće s time više igrati, ali ne dam tebi da se igraš jer možda ipak….



    4
    4

    0
  6. Mattia Binotto
    SamoFerrari Prikaži

    Para vrti gdje burgija ne može :(



    1
    1

    0
  7. Mick Schumacher
    tifosoante novinar Prikaži

    Žao mi je što mlad i talentiran vozač kao što je Ocon gubi mjesto u F1, al tako će mu bit sve dok mu je menadžer Toto i dok se onako izmiče Mercedesima.



    4
    4

    0
  8. Sergio Perez 11
    LedeniSplicanin Prikaži

    Piskit cu kakit cu, vozit cu, micat cu se Hamiltonu I raznorazne spletke I svi pusti spinovi bi Ocona mogli kostat puno vise nego sezone 19. Misli li on sta ce se dogodit ako Russell u williamsu stvarno opravda ocekivanja? Ako je istina da ne zeli u williams samo na sezonu, zasluzuje sve posljedice kakve bi ta odluka mogla prouzrocit… u velikim ambicijama se brzo izgara, a izgleda da on misli da su mu duzni dat merđu, a ni Pereza nije dobija ove godine. Svabe su inace jako sentimentalan I emotivan narod pa virujen da ce izabrat tebe, cak I ako se Russell pokaze jerbo su mu kao duzni



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.