Coulthard o McLarenu i Williamsu: Uspjeh ne dolazi zbog imena

Izdvojeno

Bivši F1 vozač David Coulthard izrazio je kritike prema svojim bivšim momčadima McLarenu i Williamsu tvrdeći da obje ekipe trebaju strukturalne promjene ako se žele vratiti na stare staze slave.

McLaren je trenutno u malo boljoj situaciji nego Williams, ali obje momčadi nisu ni blizu gdje su nekada bile. Momčad iz Wokinga drži šesto mjesto u poretku konstruktora, dok je Williams na samom dnu.

Coulthardu je teško gledati u kakvom su stanju njegove bivše momčadi, ali je svjestan da mora doći do promjena kako bi stvari krenule na bolje.

“Koristeći iste sastojke, uvijek ćete dobiti istu tortu,” rekao je Coulthard.

“Zbunjujuće je i razočaravajuće vidjeti kroz kakve poteškoće prolaze. Uspjeh dolazi zbog ljudi, a ne imena na vratima.”

“Ovakav sustav nije samoodrživ, a sve ovisi o ljudima koji su uključeni u bilo kojem određenom razdoblju. Očigledno je da obje ekipe nisu bile u stanju energizirati, reinventirati i privući mlade talente i to je ono na što se moraju usredotočiti.”

“Moraju mijenjati strukture koje imaju i donijeti mlade talentirane ljude, tako se dolazi do energije. Moraju se pokrenuti jer čini se kao da su zastarjeli, to je ono što im se dogodilo.”

“Patrick Head mi je vrlo jasno dao do znanja da uspjeh ekipe ovisi o snazi uma, a ne o novcu. Stoga obje ekipe moraju iskoristiti i energizirati tu moć uma i mogu se vratiti pobjedama u budućnosti.”

Ipak, Škot ostaje pozitivan zato što su obje ekipe za sljedeću godinu potpisale mlade britanske nade. Lando Norris stiže u McLaren, a Georgea Russella gledat ćemo u Williamsu.

“Potpisali su dva sjajna talenta koji će sada dobiti priliku za duge i uspješne karijere, a u tome mogu povesti svoje momčadi,” zaključuje Coulthard.


Odgovor

4 komentara

  1. Alfa Romeo
    rapante Prikaži

    Točno,ali to su dvije ekipe koje su poslije Ferrarija najviše osvojile…..ipak velika imena Formule 1 koje u zadnje vrijeme to ne pokazuju nažalost!



    6
    6

    0
  2. Mclaren
    KERS Prikaži

    Kaj mislis kak je meni..postolj nije bilo skoro punih 5 sezona?? Sa strane drukam za Lewisa ak nis drugo jer je iz Mcl gnjezda.



    4
    3

    1
  3. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Coulthard otkrio topli vodu.



    2
    0

    2
  4. Williams
    Montoya Prikaži

    I onaj pravi, slavni Chapmanov Lotus je početkom 90-ih upao u rezultatsku krizu i vukao se pri dnu poretka te nije se nikad oporavio već potpuno ugasio 1995. godine. Tako da, nažalost, ime i veliki povijesni uspjesi ne znače ništa kad dođe do faze pukog preživljavanja. McLaren još nije tako nisko pao, al sve se više bojim za Williams ?



    7
    7

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.