Ricciardo se raduje povratku na Red Bull Ring

Izdvojeno

David Vidović

Prije 9 godina 2 min 1 komentara

Daniel Ricciardo, Red Bull

Daniel Ricciardo, Red Bull

Daniel Ricciardo je u Kanadi po prvi put ove sezone utrku završio izvan bodova. Ciljem je prošao kao 13., daleko iza svog momčadskog kolege Kvjata, i nije ostvario ni približan rezultat kao prošle sezone kada je u Montrealu ostvario svoju prvu pobjedu u karijeri. Uoči domaće utrke za Red Bull, Daniel se osvrnuo na stazu Red Bull Ring na kojoj će se voziti utrka. Prije godinu dana Ricciardo je u Spielbergu završio na osmom mjestu, nakon odlične borbe s Nicom Hülkenbergom na kraju utrke.

“Staza u Austriji neće odgovarati našem bolidu. Kratka je i nema veliki broj zavoja, ali je jako zabavna jer su zavoji brzi i zahtjevni, i svaki ima svoje tajne i trikove koji vam mogu pokvariti planove. Jako je brza i možete imati dobre borbe, prošle godine sam utrku završio boreći se s Hülkenbergom. Bilo je jako zabavno.”

“Prvi zavoj je zanimljiv jer se vozi uzbrdo, na TV ekranu izgleda jako usko i suženo, ali ustvari nije. Drugi zavoj je još zanimljiviji, ali i teži. Prilazite mu velikom brzinom, u isto vrijeme idete uzbrdo i bolid je pod nagibom, a zatim stižete u zavoj koji je jako uzak. Sviđa mi se i zadnji dio staze, dva jako brza zavoja i pravi je užitak ako pogodite idealnu liniju. Sve u svemu, staza je jako brza, imamo dva sporija zavoja a sve ostale prolazimo u trećoj i višim brzinama.”

Daniel nije propustio priliku da se prisjeti sjajne atmosfere prošle godine, te da pozove gledatelje da i ovaj put naprave festival za pamćenje.

“Osjećao sam se kao na festivalu, svi su kampirali, sjedjeli na suncu, pili pivo, slušali glazbu, i sve tu visoko u planinama. Ako me pitate, mogao bih to raditi, vrlo rado. Veliki broj ljudi je bio na tribinama, i svi su bili jako pozitivni i podržavali su svakoga, ne samo nas u Red Bullu, već i sve ostale. Atmosfera tijekom parade vozača prije utrke je bila nevjerojatna.”


Odgovor

1 komentar

  1. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    A šta ćeš Ricci, Renault vam uvalio kruti ove godine i džabe vam ponajbolja šasija :/


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.