Ocon i Magnussen diskvalificirani s VN SAD-a!

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 6 godina 2 min 5 komentara

Ono o čemu smo ranije pisali sad je i potvrđeno – Esteban Ocon i Kevin Magnussen diskvalificirani su s VN SAD-a.

Esteban Ocon ciljem je prošao kao osmi, ali je odmah nakon utrke objavljeno da je pod istragom sudaca zbog tehničkog prekršaja. FIA-ina telemetrija očitala je prekoračenje limita protoka goriva od 100 kg po satu tijekom prvog kruga utrke. Istragom je prekršaj potvrđen te je Force Indijin vozač isključen iz rezultata VN SAD-a.

Šef momčadi Otmar Szafnauer pojasnio je kako je u jednom trenutku došlo do iznenadnog naleta goriva kojeg je sustav automatski ispravio prije kraja kruga. Szafnauer smatra kako nikakva prednost nije ostvarena, a Force India ima pravo žalbe na odluku.

“Ako gledate cijeli krug, nije bilo prekršaja, ali ovisi o tome kako secirate krug. Ovo je prvi put da se tako nešto dogodilo.”

“Nismo stekli prednost. Postoje granice staze i ako izađete van njih, što ne smijete raditi, ako niste stekli prednosti, ne naprave vam ništa. Ako steknete prednost, onda naprave nešto. Ovo je još jedna granica čijim prelaskom nismo stekli prednost.”

Ista sudbina dočekala je i devetoplasiranog u cilju, Haasovog Kevina Magnussena. Njegov Haas potrošio je više od dozvoljenih 105 kg goriva čime je prekršen članak 30.5 sportskog pravilnika. Druga je to ovosezonska diskvalifikacija za Haas zbog tehničkog prekršaja nakon Grosjeanove diskvalifikacije u Monzi na koju se Haas žalio te i dalje čeka odluku.

Ove diskvalifikacije u bodove promoviraju Toro Rossovog Brendona Hartleyja kojemu je ovo 9. mjesto najbolji rezultat ostvaren u Formuli 1 te Sauberovog Marcusa Ericssona. Sergio Perez s 10. je promoviran na 8. mjesto.


Odgovor

5 komentara

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Nakon 4 godine ovih motora. Sad se događa ovako nešto. Jako čudno. Netko je nekaj optimizirao…

    Zašto uopće nosiš više od 105kg? U Haasu moraju naučiti metrički sustav.



    4
    4

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.