Grosjeanu 3 mjesta kazne za Meksiko i novi korak ka zabrani nastupa; Oconu i Magnussenu prijeti diskvalifikacija

Vijesti

Lovro Andraka

Prije 6 godina 2 min 4 komentara

Romain Grosjean zaradio je 3 mjesta kazne na gridu za VN Meksika idućeg tjedna te za njega možda još gore – još jedan kazneni bod čime ih sad ima ukupno 10. To znači da Haasovom vozaču sad nedostaju samo 2 kaznena boda do zabrane nastupa na jednoj utrci, a prvi bod briše mu se tek nakon VN Meksika.

Grosjean je kaznu zaradio zbog sudara s Charlesom Leclercom u prvom krugu VN SAD-a nakon kojeg je on odustao, a Leclerc pao na samo začelje te kasnije odustao.

Uskoro bi moglo stići još loših vijesti za Haas jer je njihov drugi vozač Kevin Magnussen pod prijetnjom diskvalifikacije s VN SAD-a u kojoj je ciljem prošao kao 9. Magnussen je navodno tijekom utrke iskoristio više od dozvoljenih 105 kg goriva.

Ista sudbina mogla bi dočekati i Force Indijinog Estebana Ocona koji je utrku završio kao 8., ali je navodno njegov protok goriva u bolidu prešao dozvoljenih 100 kg/h.

Kazne nakon utrke dobili su još i Carlos Sainz te Lance Stroll. Sainzu je dodijeljen jedan kazneni bod nakon kazne od 5 sekundi za vrijeme utrke zbog izlaska sa staze i stjecanja prednosti, dok je Stroll zaradio 2 kaznena boda zbog sudara s Alonsom koji ga je u utrci koštao drive-through kazne.


Odgovor

4 komentara

  1. gazda15 Prikaži

    Groznom treba zabranit natjecanje…



    2
    2

    0
  2. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Meni je ovo prestroga kazna, pogrijesio je sigurno…dijelom su krivi ovi aero zahtjevni bolidi a drugi vecinski dio krivnje je ON….samo mi se cini da je 3 place grid penalty NA SLJEDECOJ utrci prestroga kazna…..ova situacija sa nekonzistentnosti u dodjeli kazni mi je vec jako smijesna



    1
    1

    0
  3. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    Bila kazna smiješna ili ne,ipak bi se trebao malop kontrolirati,nasljedio je Maldonada po pitanju kazni,i još mu produžili ugovor da bude bolje,ajde barem če mehanićari natući prekoivremene sate :).


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.