AMuS: Ferrari je opet brz, a prošle 3 utrke su izgubljene jer nadogradnje nisu funkcionirale

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 24 komentara

Njemački Auto Motor und Sport je proanalizirao novonastalu situaciju kojoj smo jučer svjedočili na kvalifikacijama u Teksasu. Nakon što je Ferrari naočigled izgubio smjer u prošle tri utrke (Japan, Rusija, Singapur) – čini se da su se vratili na dobar put. AMuS tvrdi da svi pokazatelji govore kako je Ferrari trenutno na istoj razini s Mercedesom.

Ovo je ujedno i potvrda da nadogradnje koje su donijeli u Singapur nisu funkcionirale i u protekla 3 GP vikenda ih nisu uspjeli uštimati što je rezultiralo privremenim padom u formi. Ovaj bolid kojeg su koristili u Austinu je praktički isti bolid kao onaj prije Singapura.

AMuS tvrdi da je Ferrari prekasno shvatio činjenice o lošim nadogradnjama i da su tri utrke nepovratno izgubljene zbog “nedostatka samokritike”.

Sudeći po GPS podacima – Ferrariju se vratila i prednost na pravcima koja je toliko osporavana nagađanjima o drugom senzoru koji je ugrađen na njihovu pogonsku jedinicu. Unatoč tome, nagađa se da je Mercedes ovdje odabrao setup s malo više downforcea, što znači da i zbog toga gube nešto maksimalne brzine.

Zanimljiva su i dobacivanja između Hamiltona i Vettela nakon kvalifikacija. Na upit novinara prema Vettelu zašto je Ferrari bio pola sekunde brži od Mercedesa u Q2, Vettel je odgovorio:

Vettel: “Možda su imali loš krug na ultrasoftu.”
Hamilton: “Ja nikad nemam loše krugove.”
Vettel: “Onda još bolje za nas. U tom slučaju smo 0,5s brži od vas.”

Mercedesov inženjer je smirio situaciju i rekao da je Hamilton ipak imao loš prvi krug na supersoftu, a da su nakon toga gume već prošle svoj optimum da bi se na njima odradio još jedan brzi krug.

Ima li Ferrari zaista toliku prednost na supersoft gumama saznat ćemo danas jer Vettel i dva Mercedesa kreću u utrku upravo na tim gumama, dok se Raikkonen odlučio na ultrasoft.


Odgovor

24 komentara

  1. Ferrari
    VettelFerrari Prikaži

    Jedini problem je to što je Ferrari prokockao minimum 60 bodova, a Mercedes skoro ništa,… U Ferrariju su se opet upucali u nogu



    6
    6

    0
    • Sebastian Vettel 5
      Vettel-Ferrari Donator Prikaži

      Vettelova krivica u prosipanju bodova je barem 70%, budimo realni :)



      5
      4

      1
    • Ferrari
      Hercegovac_ Prikaži

      Vidit cemo 2019-tu… jako me raduje majke mi. Po prirodi sam optimista i smatram da je ova godina limit mercedesa. Ferrari ima ubojitu kombinaciju snage mercedesa i sasije red bulla. Stizu polako godine mercedesovog razvijanja iskljucivo agregata.



      4
      -2

      6
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        @Hercegovac kaj niste to isto govorili i prošle godine? Sad kad honda proradi i rb sve iznenadi. Ferrai ima problem kaj uvijek neka ekipa nađe nešto malo bolje od njih, a oni su sve sezone u vrhu ili pri vrhu.



        4
        1

        3
      • Ferrari
        Hercegovac_ Prikaži

        Prosle godine ovo nisam govorio jer nisam bio siguran u kontinuitet razvoja pogonske jedinice. Sjeti se alonsa i 2010 2012 pa i 2014 i 2016. Naravno tu je Vettel i totalno se drugacije razmislja. Jako sam siguran da ce Ferrari iduce godine vise napredovat nego mercedes od 2017-te idu naprijed strahobalnom brzinom. Sve se mjenja prijatelju nista nije vjecno.


        0
        0

        0
      • Ferrari
        Hercegovac_ Prikaži

        Honda ce proradit naravno samo sto ce RB kasnit za oko 30 konja i iduce godine. Jako je tesko napredovat pogoyovo jer je honda u Formulu 1 usla 2015-te uz to sve ove 4 godine samo 2 bolida koriste hondine motore jako je to ogranicen razvojni spektar ali da ce biti jaci od renaulta to je sigurno opet ce biti treci u konstruktorima a renault cetvrti


        0
        0

        0
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        Da citiram dobraog starog Luka Skywalkera : “Amazing, every word of what you just said was wrong.”
        O kakvoj boljoj šašiji pričaš?
        Pogedaj usporedbu Ham i Vet kruga od jučer.
        U svim zavojima Vettel gubi, a na ravnici dobiva, što znači da Ferrari ima jači motor/bateriju,a Mercedes šasiju.
        Automatski negira tvoju drugu tvrdnju da Mercedes razvija samo motor jer da je tako oni bi bježali po ravnici.



        1
        -1

        2
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        A postavke, više krila, downforce, ovo, ono, dsz…..



        3
        3

        0
    • Alfa Romeo
      rapante Prikaži

      Nije Ferrari prokockao nego Vettel!



      2
      1

      1
  2. Kimi Raikkonen 7
    Iceman Donator Prikaži

    Sveznajući AMuS…..



    2
    1

    1
  3. Nelson Piquet
    Grah0 Donator Prikaži

    No shit Sherlock, zar nisu bili spori zbog drugog senzora Amusu?



    9
    8

    1
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Pa gledaj, ono sa drugim senzorom, i da su zbog toga morali smanjiti brzinu, jer navodno nisu bili legalni, to je bilo nagađanje. Čak su to i napisali u članku. Bio je i onaj neki brtianski novinar koji je imao još luđu teoriju – da su smanjili snagu zbog nepouzdanosti. Mislim, prva specifikacija motora im izdrži bez problema 7 utrka, i nakon toga ga još koriste na slobodnim treninzima u petak. I nisu ga nimalo štedili, sudeći po brzini koju su pokazivali na početku sezone. I onda dolaze još bolje speicfikacije, 2 i 3, i ovaj izvali glupost da ih štede zbog pouzdanosti. A trebaju još manje izdržati nego prva specifikacija, koja se morala koristiti na svim treninzima, jer je prva. Nema rezervnih za korištenje. A nebi se reklo ni po Haasu i Sauberu da moraju štediti te motore, jer su i oni na trećoj specifikaciji, bez kazni, a bore se ravnopravno sa ostalima u sredini poretka…

      A ovo o promašenim nadogradnjama je poznata činjenica, koju su prenijeli svi mediji. A i sam Ferrari je izjavio isto. U Japanu su to već skontali. U petak su vozili sa tom nadogradnjom. U pitanju je zadnje krilo i zadnji ovjes, dok su ostale nadogradnje ostale na bolidu. Onda su u Subotu vratili staro krilo i ovjes, koje su koristili prije Singapura. I Kimi i Vettel su potvrdili na stazi da stari dijelovi bolje funkcioniraju, a i Kvyat u simulatoru je to isto potvrdio. I onda je Vettel izjavio da misle da su pronašli uzrok gubitka performansi. I evo u USA su to i potvrdili.



      1
      0

      1
  4. OnlyAlonso Prikaži

    Cuj Hamiltona,odmah mi se sere…ja nikad nemam lose krugove…hahahaha,oprosti gospon savrseni



    16
    12

    4
  5. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Toliko o savršenom Binotu.



    1
    -1

    2
  6. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    Čak i kad je nedodirljiv na stazi hamsta nemoze baciti zeku na svoj račun, ili prec preko komentara Seba koji nije bio zlonamjeran šta je najbolje . Kakav ego strava



    7
    6

    1
  7. Marlboro
    M_M 1983 Prikaži

    Neka taj savrseni vozač koji nema loše krugove prepustiti svoje mjesto Oconu a on sjedne u Williams njima baš treba jedan takav vozač pa da se malo dokaže i u lošijem bolidu! Vozač koji nije u F1 vozilo nista osim bolida koji ima Mercedesov motor i odličnu šasiju a nenormalno bahat



    5
    4

    1
  8. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Ma da nije opet neka zavjera fia-e i mercedesa haha. Eto vam odgovora na vaša pitanja gdje je nestala brzina.


    0
    -1

    1
  9. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    “Ne dirajte moje krugove”!


    0
    0

    0
  10. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Očekujem pobjedu Kimija ;)



    2
    2

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.