Red Bull blokirao Ricciardov test s Renaultom krajem sezone

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 6 godina 3 min 10 komentara

Red Bull, uskoro bivša momčad Australca Daniela Ricciarda, odlučio je blokirati njegov nastup za Renault na testiranju u Abu Dhabiju koje slijedi odmah nakon posljednjeg ovosezonskog GP vikenda krajem studenog.

U Abu Dhabiju se u tjednu nakon utrke održava Pirellijev test guma za 2019. što je ujedno i posljednja prilika za testiranja na stazi prije predsezonskih testiranja u Barceloni u veljači.

Prilika je to za prva testiranja momčadi s novim vozačima, tako bi Leclerc mogao dobiti priliku u Ferrariju, Gasly u Red Bullu ili Raikkonen u Sauberu. Oni prelaze u momčadi prijateljske njihovim bivšim poslodavcima, dok s Ricciardom to očito nije slučaj.

Renault je zatražio dozvolu od Red Bulla, no nije je dobio.

“Nije mi dozvoljeno testirati”, rekao je Ricciardo medijima u Austinu.

“Ne mogu voziti za Red Bull, a ne daju mi da vozim za Renault. Ali u redu je, mogu otići na odmor”, zaključio je uvijek pozitivni Australac.

Šef momčadi Red Bulla, Christian Horner, pojasnio je odluku:

“On je pod ugovorom nakon tog datuma, stoga neće testirati. Postavljeno je pitanje je li dostupan. Jasno je da nije, vrlo jednostavno. Samo su nas pitali o njegovoj dostupnosti, a on nije dostupan. Još uvijek ima obveze za odraditi do kraja ugovora.”

Već spomenuti mogući Raikkonenov test sa Sauberom još uvijek nije dogovoren, ali tamo ne bi trebalo doći do blokiranja. Nagađalo se da bi Raikkonen u Sauber mogao sjesti već u Meksiku na Pirellijevom testiranju sa Sauberom, no to će odraditi njihov drugi vozač za 2019., Antonio Giovinazzi.

“Za svaku momčad ima smisla dobiti povratne informacije od novog vozača. Raspravit ćemo o tome, ne žuri nam se. Možemo raspravljati u Abu Dhabiju!”, rekao je Fred Vasseur, šef Saubera.

Momčadima zabranjeno testirati nova krila

Iduće sezone Formula 1 uvodi drugačija, šira i pojednostavljena prednja krila koja bi trebala olakšati praćenje bolida, no njihov debi na stazi nećemo vidjeti do veljače i predsezonskih testiranja.

Williams i Force India već su testirali takva krila na unutarsezonskom testiranju u Mađarskoj pa su se momčadi nadale da će to moći napraviti i u Abu Dhabiju. Ipak, FIA je to odlučila zabraniti jer je taj test primarno namijenjen za Pirelli i nove gume.

S obzirom na to da su takva krila preširoka za trenutna pravila, a samim time i za testiranje na slobodnim treninzima, momčadi će se do Barcelone morati oslanjati samo na podatke iz zračnih tunela.

Force Indijin koncept prednjeg krila za 2019.

 


Odgovor

10 komentara

  1. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Eto sad je mozda malo jasnije nekima koji misle da je Ricci jednostavno pomeo Seba u njihovoj zajednickoj sezoni. I on je najavio odlazak kao i Ricci i osim pehova kojih je imao iz mozemo zakljuciti da Red Bull i nije nesto naklonjen takvom scenariju. I on kao i Ricci sad dobivaju informacije na “need to know” bazi i gotovo sigurno ne dobiva isti upgrade kao i kolega



    11
    8

    3
  2. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    Šupački potez rb-a.



    10
    9

    1
  3. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Šupčine iz RB..



    10
    9

    1
  4. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Veliku većinu svog boravka u Formuli 1 koriste Renaultove motore i sve što su osvojili, osvojili su sa Renaultom. Kad im nitko nije htio dati motor, dao im ga je Renault. Znam da je bilo trzavica, ali isto lijep znak zahvalnosti Red Bull..



    10
    9

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.