Gil de Ferran ljut zbog McLarenovih rezultata

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 16 komentara

McLarenov sportski direktor Gil de Ferran kaže da mora paziti na svoj kompetitivan duh jer je ljut na McLarenove rezultate u posljednje vrijeme.

De Ferran je ovog ljeta došao na poziciju sportskog direktora nakon velikih rošada u momčadi i odlaska Erica Boulliera. 2018. je obećavala jer su s Honde prešli na Renault, a nakon VN Australije je čak i Fernando Alonso bio optimističan oko forme svoje momčadi. Ipak, trenutno su najsporiji na gridu i često ih samo vozači drže na stazi ispred Williamsa.

“Osobno, kako se nosim s tim? Moj kompetitivni duh me čini ljutitim, iskreno. U srcu sam natjecatelj i želim pobjeđivati.”

“Moram paziti na to i držati duh pod kontrolom i tako dalje. Vjerujte mi, u meni su jaki osjećaji, želim biti kompetitivan.”

McLaren je već ranije dijagnosticirao problem i poručio da ne može otkriti o čemu se točno radi jer na stazi vide stvari koje ne vide u zračnom tunelu.

Nadogradnje su u posljednje vrijeme rijetke i ekipa pada u poretku, a utrka u Suzuki sugerira da su trenutno najsporiji.

“Nikad ne znate gdje ćete biti kompetitivni jer su ciljevi pomični,” kaže De Ferran.

“Nikad ne znate kako će bolid reagirati na drukčije uvjete, nikad ne znate što drugi ljudi spremaju od nadogradnji, ne znate hoće li vaše stvari funkcionirati 1000%.”

“Ipak, bez obzira na to, očekivali smo težak vikend u Japanu.”

Fernando Alonso i Stoffel Vandoorne su se kvalificirali na posljednje pozicije, izuzev Marcusa Ericssona koji je razbio bolid. De Ferran kaže da ipak moraju biti zadovoljni jer su u utrci preskočili oba Williamsa:

“Konačan rezultat u Suzuki nije bio sjajan, ali s operacijske strane zadnja dva vikenda su prošla glatko. Strateška ekipa je dobra u iskorištavanju svake prilike koja nam se pruži. Nekad te prilike dođu, nekad ne.”

“Vozači obavljaju dobar posao. Ako nađemo još malo brzine – bit ćemo u potjeri. Bili smo razočarani brzinom u kvalifikacijama, ali sam imao bolji dojam u utrci,” zaključuje De Ferran.


Odgovor

16 komentara

  1. OnlyAlonso Prikaži

    Neznam sta bi komentirao,mislim da nema vise smisla ista komentirat do kraja sezone….ahhh znaci opet se nadamo boljoj sljedecoj godini,po ko zna koji put…?



    4
    4

    0
  2. Haas
    V-T-L Prikaži

    Idi kupit čokoladice



    5
    4

    1
  3. Williams
    Montoya Prikaži

    Nadajmo se samo da su prešutno prebacili koncentraciju na bolid za sljedeću godinu, a ovog zanemarili. Jer ako nisu, onda je ovo prestrašno



    8
    8

    0
  4. Mclaren
    wilson Prikaži

    Valjda gore od ovog ne može. I dalje mi nije jasno kako su uspjeli ovoliko zaribat u dizajnu i sve ostalo što se već uprskalo. Valjda znaju što rade za 2019.



    2
    2

    0
  5. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Ja imam savršeno rješenje. Treba jednostavno promjeniti ime i pustiti pokojnog Mclarena da se prestane vrtiti u grobu. Promjeniti ime u npr. Minardi, Spyker F1, Midland… i svi sretni i zadovoljni.



    4
    2

    2
  6. Mclaren
    KERS Prikaži

    Jbt sta moze toliko proci po krivu..cudo..smraci mi se kad razmislim sta ce sve RB postići s Hondom..svaki japanac ce postati ovisan o toj maloj limenki RB a RB ce u F1 osvajati prvenstva..Mclaren ce propasti nastavi li ovako.



    9
    9

    0
    • Blue Flag
      Tow Pie Pie Prikaži

      I mene toga strah, sreća njihoca da imaju koliko toliku lovu ali imam osjećaj da ih nekolicina glavešina samo sisa tu lovu dok ne propadne McLaren pa će onda ići dalje. Trebaju hitno mjenjati što god ih nazaduje tako :(


      0
      0

      0
  7. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Vec sam se psihicki pripremio da ce Alonsovim odlaskom Mclaren unutar sezone-dvije biti u borbi za naslov. Evo me u dnevnoj sobi i pjevam “hello darkness my old friend”



    4
    3

    1
  8. Mclaren
    Blaze monster Prikaži

    Ovo mi je već dotužilo, nakon 2 lošije utrke na počeku sezone timovi prebacuju fokus na sledeću sezonu… Pa ja ostari čekajući da pojedini budu konkurentni :-)))


    0
    0

    0
  9. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Tipično menadžersko serinjanje.. a što će drugo reć.



    1
    0

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.