Stoffel Vandoorne će karijeru nastaviti u Formuli E

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 6 godina 2 min 11 komentara

Trenutni vozač McLarena, Belgijac Stoffel Vandoorne karijeru će nastaviti u Formuli E. Vandoorne je još prije mjesec dana saznao da neće biti McLarenov vozač za 2019. jer je britanska momčad potpisala Carlosa Sainza i Landa Norrisa, a sad je potvrđeno da karijeru neće nastaviti u Formuli 1 gdje su službeno slobodna ostala još samo oba mjesta u Racing Point Force Indiji te jedno mjesto u Toro Rossu i Williamsu.

Belgijac će tako debitirati u petoj sezoni Formuli E, a vozit će za debitantsku momčad HWA Racelab. Ta je momčad blisko povezana s Mercedesom koji u Formulu E ulazi u šestoj sezoni koja kreće krajem 2019.

Još jedno poznato F1 ime debitirat će zajedno s Vandoorneom, Felipe Massa vozit će za Venturi, a na stazi ćemo ih vidjeti već sutra na službenim testiranjima u Valenciji.

“Počašćen sam činjenicom da me je HWA potpisao za svoj Formula E program. HWA je stvarno odlična momčad s dugom i uspješnom poviješću u motorsportu. Svi ljudi koje sam dosad upoznao su zbilja strastveni oko utrkivanja”, izjavio je Vandoorne povodom objave.

Vandoorneu će momčadski kolega biti upravo okrunjeni prvak DTM-a Gary Paffett koji je osvojio naslov s Mercedesom u njihovoj oproštajnoj sezoni u seriji.

“Sjajno je raditi uz tako iskusnog vozača poput Garyja Paffetta. Prilično sam siguran da ćemo tijekom sezone imati koristi jedan od drugog.”

“Iako smo svi novaci u seriji, ne sumnjam da ćemo se kretati uzlaznom putanjom. Svejedno, neće biti lako. Moj cilj je stoga biti konkurentan u seriji što je prije moguće te ostvariti dobar dojam.”

Upravo je dobar dojam ono što je izostalo u Vandoorneovoj kratkoj F1 karijeri. Dominirao je GP2 serijom 2015. te impresionirao na VN Bahreina 2016. kad je kao Alonsova zamjena u debiju stigao do bodova. Na njegovu žalost, od 2017., kad je dobio trkaće mjesto u McLarenu, sve je krenulo nizbrdo, a koliko je loša njegova forma najbolje prikazuje podatak da već 22 puta zaredom nije uspio biti brži od Alonsa u kvalifikacijama. Možda će u FE pronaći svoju sreću.

[vozac broj=”2″ ime=”Stoffel Vandoorne” momcad=”McLaren” sezona=”2018″]


Odgovor

11 komentara

  1. Ferrari
    jura718 Prikaži

    zamisli, 22 puta zaredom izgubiti u kvalifikacijama, strašno ?
    je da je od Alonsa, ali ipak, to dovoljno govori o nekakvom talentu koji to ipak nije



    2
    -1

    3
    • avalon Prikaži

      svi su talenti osim strolla . katastrofa je bilo izgubit u Q 17 X od masse i to ne 17 X zaredom ( 8. trku , baku , lance je bija bolji od masse u Q ) ali 22 X uzastopno gubit Q i nije nešto strašno . vandoorne je talent ali fernando je preiskusan i zna . lance je papak , a massa otprilike istog iskustva ka i kanađanin pa je stoga ovih 17 poraza u Q katastrofa za LS , a 22 uzastopna “poraza” u Q SV sasvim normalni . belgijancu je trebalo “dat” više od odvoženih 37 trka i sigurno bi pokaza neosporan talent , a LS je trebalo već izbacit iz F 1 jer ako se nije uspija dokazat u čak 37 trka onda jbga , nije za F 1 . osim toga LS ima već 19 pa je za njega već malo kasno da se dokaže , a SV ima tek 26 i još dovoljno vrimena za dokazivanje talenta . pa belgijanac je bija prvak GP 2 dok je LS osvojia samo 3 bezvezne titule , a svi znamo da ko nije vozija GP 2 nije za F 1 …. dokazali max , ocon , a od GP 2 vozača npr vandoorne , palmer , nasr :) :) :)



      1
      -2

      3
  2. Robert Kubica 1
    Stipe Prikaži

    Ja ne mislim da je Stoff toliko loš, jednostavno splet nesretnih okolnost. Ako se pogleda sezona 2014 i Kimmi je uvjerljivo izgubio od Alonsa, 16:3. Alonso je vrhunski vozač , tu nema sumnje, ali ovolika razlika između Stoffa ili Kimmia mi nije jednostavno realna. Meni se čini da tu veliku ulogu igra i podešenost bolida koji je u oba slučaja na strani Alonsa. Koliko sam čuo on preferira poklizavanje prednjeg kraja dok recimo Kimmi voli proklizavanje stražnjeg.



    4
    4

    0
    • Blue Flag
      Tow Pie Pie Prikaži

      I meni se tako čini, da se voda tjerala uvjek na Alonsov mlin a drugi kako se snađe. Nemam ništa protiv Alonsa ali je politički jači igrač.



      3
      3

      0
    • avalon Prikaži

      Stipe … “Meni se čini da tu veliku ulogu igra i podešenost bolida koji je u oba slučaja na strani Alonsa.” znači u oba “slučaja” bolidi su podešeni jednako ? prema podešenosti bolida fernanda podešavan je 2014. bolid kimija , a ovih sezona vandoorna ? jbte , a ja mislija kako FP služe da bi vozači svoje bolide/set up podesili prema svojim preferencijama !?!?!? a onda je normalno da je kimi “potučen” od FA kad mu je bolid podešavan da proklizava prednji kraj kako voli španjolac , a ne zadnji kako voli finac .


      0
      -4

      4
      • Robert Kubica 1
        Stipe Prikaži

        Nisam imao namjeru prepirati se ovdje ali moram replicirati,
        koliko je meni poznato auto se gradi na način da se izvuče max dawnforce, prvo upotrebom CDF onda provjerom u zr tunelima pa se to “malo” itertra (normalno uz zadovoljavanje kriterija koji su nametnuti pravilima) i dobije se bolid nekih karakteristika.
        Ja to volim nazvati generalne karakteristike bolida. Naravno koliko dobro je neki bolid napravljen konačna potvrda se dobije na testiranjima.
        Međutim svaki vozač ima neke svoje specifičnosti i zahtjeva, pa je moje mišljenje ( i u tom duhu je pisan prvotni komentar) u ovom specifičnom slučaju (FA vs KR/SV), preference FA nisu toliko poremetile generalne karakteristike bolida, koliko su to možda kod druga dva navedena vozača.
        Napomena: ja sam laik koji voli automobilizam , kao i svi mi ostao ovdje, iznio sam svoj mišljenje što je dozvoljeno, nemam problema kada me neko ispravi (čak mi je i drago ako naučim nešto novo) ali ne volim kada se replicira nekako s visoka (barem je takav dojam) i automatski pretpostavi da ne znam čemu služe FP.
        Toliko od mene. Pozdrav!



        5
        5

        0
  3. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Nekako sam misljenja da nismo od njega vidjeli sve…. šteta…ali rezultati su zaista loši. Sretno Stoffel !



    7
    7

    0
  4. OnlyAlonso Prikaži

    Steta sta ga necemo gledat sljedece sezone u F1,zelim mu sve najbolje i nek se sto prije vrati nazad u F1,ali sa dobrim bolidom da pokaze sto zna,ne sumnjam u njegov talent …go Stoffel



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.