Hamilton: Sanjao sam o ovim performansama

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 25 komentara

Lewis Hamilton kaže da se nije mogao nadati boljim performansama od onog što je imao u proteklih nekoliko utrka ove sezone.

Mercedesov vozač je na pragu osvajanja svog petog naslova čime bi se poravnao s Juanom Manuelom Fangijom i na ljestvici svih vremena došao na drugo mjesto. Do Michaela Schumachera tada bi ga dijelile samo još dvije titule.

“Zaista sam bio sretan kad se osvrnem na prošlih par utrka,” kaže Hamilton. “Nisam se mogao ni nadati boljim performansama.”

“Za to živim. Vaši ciljevi se ne uspiju uvijek ostvariti. Ja sam samo zahvalan na tim utrkama i kako se puno njih odvilo.”

Hamilton kaže da je ključ bio pronalazak bolje forme jer su usred sezone osjetili značajan pritisak Ferrarija.

“Kako godina napreduje – zaista nemate pojma što će se dogoditi. Naravno da se nadate, nadate se da ćete izvući ono što želite i poboljšati se. U većini godina se poboljšavate kroz sezonu.”

“Gledajući od Silverstonea – zaista nisam znao da ću se poboljšati onako kako sam se poboljšao. Definitivno je bilo potrebno jer je Ferrari napravio veliki korak naprijed u Spa, iako smo i mi bili napredovali.”

“Mislim da se moja komunikacija s ekipom poboljšala, moji inženjeri su se poboljšali kroz godinu, stratezi su bolji kako sezona odmiče, ali uglavnom se radi o tome da razumijete bolid, a onda kad ste u ugodnoj zoni – tad sve bude bolje,” zaključuje Hamilton.


Odgovor

25 komentara

  1. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Ma jasno, teško se odviknuti od nečega što traje 3 godine



    3
    1

    2
  2. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Ti sanjao, Mercedes isporučio, dalje lako.



    8
    4

    4
  3. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Cekaj cekaj el on to govori o svojim performansama… u srid sezone ositija je strasan pritisak ferrarija pa je izvuka jos pola sekunde performansi ekstra. A glupana…



    8
    7

    1
    • Mercedes
      Har Kl Donator Prikaži

      Nije nego Vettel se negdje izgubio.
      On vozi bez greške.



      7
      -1

      8
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        On vozi bez greške.

        Nije točno da vozi bez greške. Griješi – ali ga pogreške ne koštaju. Gledajući zadnjih par GP vikenda (ako se referirate na taj period “nakon sredine sezone”, odnosno nakon pritiska Ferrarija) – u Rusiji je u zadnjem pokušaju u Q3 izletio van, ali je posljedica bila ta da je samo Bottas ispred njega – znači, bez kazne. U Singapuru je pogriješio u posljednjem krugu u Q1 pa je rundu završio na 14. mjestu.



        8
        3

        5
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Mogao si i nabrojati greške sa slobodnih treninga. Manje je grešaka napravio u slobodnim treninzima, nego neki u utrkama. A utrke su te koje se broje.
        To je razlika oka posmatrača. Ja pamtim iz Singapura iz kvalifikacija super pole kao, ti spominješ neku grešku iz Q1 koja nikakvog uticaja nije imala, kako na pole tako ni na pobjedu.
        Vidim jako su slane ove vožnje LH. Da ne znam kako da odveze uvijek će se naći neki dodatni argument zašto njegova vožnja nije TOP.
        Momku želim sve najbolje i nadam se da neće ostati na pet naslova.



        6
        0

        6
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Dosta si toga povezao, posolio i sl., ali sam te samo ispravio jer si rekao da vozi bez greške, što nije točno.



        5
        5

        0
  4. Alain Prost
    zastava 101 Prikaži

    toto, toto…. ja ovako mogu i svezanih očiju…



    2
    1

    1
  5. Mclaren
    KERS Prikaži

    Svaki covjek kojem je Ferrari svetinja na bilo koju izjavu iz tabora Mercedesa gleda kroz neku cudnu prizmu i krajnji rezultat je gađenje, ismijavanje i debilni komentari koji su im najveci domet..ubiti samo zale zasto to nije Ferrari.



    5
    1

    4
    • Ferrari
      pro5i vilin konjic Donator Prikaži

      Svaki covjek kojem je F1 svetinja na bilo koju izjavu iz tabora Mercedesa gleda kroz neku cudnu prizmu i krajnji rezultat je gađenje, ismijavanje i debilni komentari, jer samo budala može povjerovati da jedna momčad u razmaku od 2 tjedna napravi takvu prednost od 0.8 sekundi.

      Show za naivce, vrijedan miljarde, vrhunski izrežiran, sa lošim glumcima.



      4
      0

      4
      • Pirelli Hard
        Monty Prikaži

        :thumbs:



        2
        -2

        4
      • Bmw
        Kuki Prikaži

        nemoze Mercedes napraviti toliku prednost u dva tjedna ali mogu drugoj ekipi skinuti nelegalnu prednost al se pravite slijepi pored zdravih ociju…mercedes kad vara onda je gađenje svjetskih razmjera kad ulove ferari onda je fia(mafia) kako se usude dirati po ferariju iako je nelegalan



        7
        3

        4
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        ajde nadi clanak gdje je itko rekao da je Ferrarijev sustav nelegalan?



        3
        1

        2
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        @Alonso
        Ništa više ti ne možeš naći članak da je Mercedes nelagelno stekao 0,8 sekunde ili bilo šta drugo ove sezone, pa svi tupite o tome već 10 dana.



        4
        1

        3
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Kao prvo ja netupim nego pisem i komuniciram. Mozda je tebi to tupljenje 10 dana jer ne znas citati sa razumjevanjem. Isto tako ako netko prica o nelegalnom Mercedesu ne znaci da svi djelimo to misljenje. Ono sto sam ja pricao je da se Mercedes poigrava s konkurencijom jer kad zagusti najednom imaju pola sekunde kao dobar dan iz rukava. A cinjenica je da je Mercedes uveo novi ovjes koji je evolucija Fric ovjesa koji je 2014 zabranjen. I bilo je spominjanja toga. No najbitnije je da se Ferrari kada ima najjaci paket kontrolira pola sezone dok Mercedes kada je u toj ulozi nikoga ne zanima kako. Jer u najmanju ruku je nevjerovatno u 2 tjedna postici takav napredak koji neke ekipe nenaprave tokom cijele zimske stanke. Moje misljenje je da su u sezonu krenuli dosta rezervirano i ne pinim potencijalom pa kada su vidjeli da je vrag odnio salu su napokon pokazali pun potencijal svog bolida. No opet ponavljam pitanje….gdje je itko izjavio da je sustav Ferrarija nelegalan? Nemoj mi postavljati kontra pitanja i ” trpati tude rijeci u usta”.



        3
        2

        1
  6. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    So apparently Mercedes remotely gave Lotus an additional engine mode in Spa 2015 so they could challenge Vettel for third. Grosjean and Lotus were never allowed to use it again.

    The quote comes from former Lotus boss Matthew Carter on the latest Missed Apex Podcast. I honestly find it quite amazing that this type of thing is possible and it’s another reason why I really dislike these power units.

    To rade već petu godinu za redom, ali malo žrtve za “neizvjesnot” prvenstva (gledatelja kojih je sve manje) neće škoditi. Ima se zaliha do 2021.

    Tako da Hamitlon ne pravi se naivan, nemaš pojma koliko si loš glumac na žalost svih nas sa zrnom mozga.



    7
    3

    4
  7. OnlyAlonso Prikaži

    Nemogu ga slusat,stari moj osvojio si 3 naslova prvaka jer imas barem 1sec prednosti ispred drugih vozaca a sad tu baljezga kako je sanjao o takvim performansama…pardon zadnjih par utrka…hahhahaha



    3
    -3

    6

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.