Ricciardo komentira ogroman zaostatak za Verstappenom u kvalifikacijama ove sezone

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 6 komentara

Daniel Ricciardo vjeruje da je njegov ovogodišnji zaostatak u kvalifikacijama rezultat drukčijeg setupa u odnosu na timskog kolegu Maxa Verstappena.

Ricciardo zasad ima samo 2 pobjede nad Verstappenom, dok ih Verstappen ima čak 13, gledajući one sesije u kojima su obojica uspjela odvesti krug. Australac priznaje da nije uspio izvući maksimum iz bolida u jednom krugu:

“Prošle godine nisam bio sretan svojim kvalifikacijama. Mislio sam da smo na početku ove godine počeli poboljšavati neke stvari.”

“Nisam zapravo izvukao maksimum, ili je Max postao puno bolji, ne znam. Još nisam gotov.”

Ricciardo vjeruje da za poboljšanje kvalifikacijske forme ne treba analizirati Verstappenove krugove.

“Iskreno, ne želim ništa oduzeti Maxu od njegovih zasluga, siguran sam da je on brz i da je vozio dobro, ali ne radi se o tome da je imao veća muda u nekom zavoju ili tako nešto.”

“Osjećam da smo i prošle godine imali malo problema u tom području. Nakon nekih kvalifikacija imam osjećaj da sam trebao nešto promijeniti kao recimo šest klikova na prednjem krilu, a ne samo jedan ili dva.”

“Volio bih biti više proaktivan oko nekih stvari poput setupa. Osjećam da puno stvari shvatimo tek kad je gotovo. Pretpostavljam da još učimo.”

“Očigledno, on je u tome bio bolji od mene.”

Ricciardo je kroz prvu zajedničku sezonu s Verstappenom imao 11-6 u kvalifikacijama, a prošle godine je izgubio 13-7. Ove sezone taj trend je još očigledniji.

Startne pozicije Red Bullovih vozača ove sezone

Vozač AUS BAH KIN AZE ŠPA MON KAN FRA AUT VEL NJE MAĐ BEL ITA SIN RUS JAP Prosjek
33 Verstappen 4 15 5 5 5 20 3 4 4 5 4 7 7 5 2 19 3 6.88
3 Ricciardo 8 4 6 4 6 1 6 5 7 6 19 12 8 19 6 18 15 8.82

Odgovor

6 komentara

  1. Marussia
    JulesB. Prikaži

    Koliko god sam subjektivan jer mi je Ricci simpa, moram priznati da je Verstappen bolji u kvalifikacijama..ali, jedna od te dvije pobjeda nad kolegom bila je napravljena u velikom stilu..Monaco 2018, najbolji u trci, kvalifikacijama i na treninzima 1,2,3.
    Žao mi je što rezultati nisu u skladu s početnom formom koja je zbilja bila obečavajuća, ali sa 2 pobjede (Kina, Monaco), 4 najbrža kruga utrke (Australija, Kina, Španjolska i Mađarska) i sa 6 DNF-a (za sada), zaslužio je malo više od trenutnog 6. mjesta…



    5
    4

    1
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      Realno, ove sezone je mogo samo pobjedit momcadskog kolegu sto na kraju kako stvari stoje, nece… Prva 4 mjesta su rezervirana.. Trenutna forma mu ide uzlaznom putanjom ali i dalje je stalno iza kolege..



      3
      3

      0
      • Red Bull
        Onomatopeja Prikaži

        Realno je Max brzi vozac od njega ali vi to necete priznati jer ste stavili maxa na noz radi njegovih nepromisljenih poteza.Rikiardo ce se naredne dvije godine vuci izmedju 7 i 14 mjesta i to je realnost, ali ce barem naplatiti zaostajanja za krug dobrom lovom kao Alonso.



        7
        5

        2
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        Nemoj ti meni vi.. Nikad nisam reko da je Riki brzi vozac od Maxa, samo da je overall kompletniji na gridu ali i taj dio blijedi sto Mad Max manje nastupa kao mad a vise kao Max.. A nece bas takvu kantu vozit da ga se obilazi za cijeli krug..



        6
        6

        0
      • Red Bull
        Onomatopeja Prikaži

        @Crash…Ako bas hoces licno eto TI neces da priznas da je Max brzi i kompletniji od Rikija.I da mnogo je veca vjerovatnoca da cega obilaziti prve tri ekipe za krug na pojedinim trkama nego da nece.



        1
        -4

        5
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        Pa je brzi al nije kompletniji.. Na putu je da bude ako sredi ludu glavu.. Sto se same brzine tice, u startu je veci potencijal od Danijela.. Brzinu ako nemas, nemas.. Glava se da sredit..Ima neke odlicne nastupe ali jos uvijek se zaleti u neke situacije.. A vidjet cemo, Ferkan i Mecke hoce tu i tamo.. Za ostale nisam siguran..



        4
        4

        0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.