Wolff: Mercedes je napravio veliki korak naprijed

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 17 komentara

Toto Wolff priznaje da je njegova momčad napravila veliki korak naprijed u zadnje četiri utrke što ih je dovelo na korak od potvrde konstruktorskog i vozačkog naslova.

VN Rusije i VN Japana bile su posljednje dvije utrke na kojima je Mercedes završio na prve dvije pozicije, a Lewis Hamilton je pobijedio na zadnje četiri utrke, uključujući Italiju i Singapur.

“Jako smo napredovali od VN Belgije. Monza, Singapur i sad Japan su tri vrlo različite staze.”

“Preuzeli smo inicijativu da se dokažemo na sve tri staze – brza Monza, zavojiti Singapur i onda Suzuka koja ima po malo od svega. Mislim da smo sad u vrlo dobroj poziciji.”

“Razumijemo kako aerodinamika funkcionira s gumama, vozači se dobro osjećaju i sigurni su u bolidu. Sve to zajedno rezultiralo je pobjedama nad konkurencijom.”

Wolff kaže da napredak dolazi i od preinaka koje su pripremili za svoj W09:

“Uvijek je kombinacija shvaćanja onog što imate i donošenja novih komponenti.”

“Upravo prije 10 minuta sam s inženjerima spominjao e-mail koji sam poslao nakon Spa i u kojem sam im rekao da ne odustajemo i da ovo nije prvenstvo koje ćemo izgubiti. Moramo shvatiti zašto smo bili sporiji ranije, radi se o razvoju, istrazi, analizi, stanju uma, radnoj etici, zabavi.”


Odgovor

17 komentara

  1. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    I ja mislim da je Mercedes napravio velik korak naprijed ali isto tako mislim da je Ferrari napravio korak nazad. Jer do Monze RB je mogao samo u navratima prismrditi Ferrariju a sada laganini zavrse ispred njih i to sa bolidom koji starta 15 zavrse ispred onog koji je startao 4. Ferrari je ukakio negdje a Mercedes napravio korak od nekoliko desetinki po krugu. Taj napredak je nastao negdje izmedu monze i singapura. No zanimljivo je kako sad nikto neprispituje odakle njima sad takva brzina a nisu ovodili novi motor. Toliki skok u brzini da od ekipe koja je kaskala za Ferrarijem na monzi do par desetinke plusa ne moze donjeti mala stvar.



    5
    -1

    6
    • Ferrari
      ferrari1984 Prikaži

      Mozete reci sta hocete ali od zaostatka od 3 desetinke za Ferraijem pretvoriti u nekih 6 desetinki prednosti u 2 vikenda je i vise nego sumnjiva…
      Dajte malo senzora na Mercov bolid…

      Smijesno je da nitko iz FIA-e sad neprovodi nikakvu istragu na Mercu jer nadokanditi skoro sekundu u 2 vikenda je nemoguce na legalan nacin…

      P.S. mozete reci da sam ne objektivan jer sam Ferrarijev navijac ali Merc je nekoliko puta razotkriven sa “rukama u pekmezu” ali nikako nije kaznjavan tako da budimo objektivni tu nesto jako smrdi…



      8
      2

      6
  2. Marlboro
    M_M 1983 Prikaži

    Već poslje kvalifikacija za VN Australije prijatelj mi govori da će Mercedes i Lewis Hamilton biti prvaci i to prije kraje sezone ja nisam vjerovao u to ali sad vidim da je bio u pravu



    2
    1

    1
    • David Croft
      Ferrari Prikaži

      Što je u potpunosti glupa pretpostavka jer je to prva utrka sezone.

      To se nije nastavilo sve tamo do Španjolske i Francuske, Austrije gdje je Mercedes bio bolji dok je Ferrari i Merc u ostalim utrkama bio tu negdje.

      Tek od Monze su se zaista odvojili od Ferrarija.



      7
      6

      1
  3. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    Što je najbolje i meni se logičnijim čini da je ferari ulovljen sa rukama u pekmezu nego da je Mercedes nešto posebno donio. Jer ajmo ovako. Ova tehnologija je najvise poznata mercu. Oni su to razvijali više od svih drugih i svaki segment koji drugi proizvođač želi dodatno razviti Mercedes je već to napravio. I korak su ispred. Tako da ferkan nemozes bit brzi na pravcu. Može biti blizu ili približno jednak. Ali ne i brzi. Laički. Tako da je ono bila posljedica nekih očito trikova koji su se morali anulirati. I tu smo gdje jesmo. Gdje smo bili i prije.



    3
    1

    2
  4. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Dago nam je čuti dae Mecedes napavio tako veliki koak naped.

    Toto



    2
    -2

    4
  5. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Čitao sam da je dio zbog nadogradnji Mercedesa, a dio da je zato što je Ferrari morao malo smanjiti snagu motora da bi osigurali izdržljivost do kraja sezone.
    To je i logično, dio su ovi dobili, a dio je Ferrari izgubio – svjesno očito, ali su izgubili.



    4
    2

    2
  6. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Mercedes se godinama zajebava sa konkurentima, prije svega Ferrarijem.
    Zajebavaju se sa kompletnom F1 i gledateljima.
    Uvjeren sam u to i to tvrdim već par sezona da Mercedes prikriva svoju stvarnu moć i brzinu.
    Predstava za gledateljstvo koji oni kontroliraju i orkestriraju kako žele.
    Ovo što Toto priča su sranja.

    Preuzeli smo inicijativu da se dokažemo na sve tri staze – brza Monza, zavojiti Singapur i onda Suzuka koja ima po malo od svega. Mislim da smo sad u vrlo dobroj poziciji.”

    Fakat kao da su se oni u firmi dogovorili izać na tri različita mjesta i napit se?
    Tako jednostavno?!!



    6
    5

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.