Ocon zaradio kaznu od 3 mjesta na gridu

Vijesti

Lovro Andraka

Prije 6 godina 2 min 14 komentara

Francuski vozač Racing Point Force Indije Esteban Ocon kažnjen je s 3 mjesta na gridu za sutrašnju VN Japana zbog prekršaja na trećem slobodnom treningu.

Ocon nije dovoljno usporio tijekom crvene zastave koju je uzrokovao Renaultov vozač Nico Hulkenberg izlijetanjem u S zavojima. Razlog prebrzoj vožnji bila je konfuzija sa sistemom za upravljanje tempom, no to nije bilo dovoljno opravdanje koje bi ga oslobodilo kazne.

“Vozač je informirao suce te je telemetrija pokazala da je on usporio pod crvenom zastavom. Međutim, nakon 4. zavoja je čuo neke zvukove na radiju koji su mu sugerirali da je prespor te je nakratko ubrzao kako bi popravio brzinu.”

“Pri tome je nakratko prekoračio deltu od maksimalno -1.68 sekundi kroz 3 mini sektora. Kao rezultat toga nije uspio zadržati delta brzinu propisanu pravilima, a to je rezultiralo prekršajem.”

“Priznao je prekršaj te ga pripisao konfuziji uzrokovanoj zvukovima i sistemom kojeg u takvim situacijama momčad trenutno koristi.”

“Konačno, obzirom na važnost poštivanja ograničenja brzine pod crvenim zastavama te uzimajući u obzir veličinu prekršaja, odlučili smo donijeti navedenu kaznu”, stoji u priopćenju sudaca.

Ocon će tako umjesto s 8. startati s 11. startne pozicije čime profitiraju Sebastian Vettel, Sergio Perez i Charles Leclerc. Uz kaznu na gridu Ocon je dobio i 2 kaznena boda, no to ga ne treba previše brinuti jer su mu prvi u zadnjih godinu dana.


Odgovor

14 komentara

  1. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Suvišno, bezveze.


    0
    0

    0
  2. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Pojavi se dorna i u F1…


    0
    0

    0
  3. Marlboro
    Alonso1965 Prikaži

    Nevjerojatno…
    Jebala vas FIA vise…
    Ali nevjerojatan uspjeh za Ferrari, doveli su Vettela na osmu poziciju!!!



    4
    2

    2
  4. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Da li čovjek da se smije ili da plače na ovakve stvari?
    Baš me zanima kako bi se proveli Lewis, Max ili Sebastian u sličnoj situaciji?



    3
    3

    0
  5. Sergio Perez 11
    LedeniSplicanin Prikaži

    ridiculous, the FIA ridiculous



    3
    0

    3
  6. Max Verstappen
    DaveGilmour Prikaži

    Ne znam zašto se svi žale na ovu odluku. Ako postoji pravilo koje određuje koliko se brzo smije voziti tijekom crvene zastave, onda se to pravilo mora i poštivati, a svako njegovo kršenje kažnjavati. Koji je smisao pravila ako ćemo vozačima gledati kroz prste?

    Ovaj put čak niti nekonzistentnost nije problem jer je, ako me sjećanje dobro služi, i Ricci u Australiji kažnjen za istu stvar.

    Podržavam strože reguliranje ovakvih stvari. Uostalom, da se netko prije pet godina sjetio strože regulirati brzinu pod dvostrukim žutim zastavama danas bi vjerojatno gledali neku drugu postavu u Ferrariju.



    7
    7

    0
    • avalon Prikaži

      DaveGilmour…..možda zbog toga jer se pravila ne primjenjuju doslovno , zavisi ko je u pitanju . “Lewis Hamilton je pozvan kod sudaca zbog incidenta koji se dogodio prilikom ulaska sigurnosnog automobila kad je Valtteri Bottas ušao u boks po nove gume, a Hamilton je najprije ušao, da bi se onda predomislio i prešao preko crte za ulazak i preko trave natrag na startno-ciljni pravac.

      Hamilton je navodno prekršio pravilo iz dodatka L, poglavlje 4, članak 4(d) sportskog pravilnika koji brani prelazak preko linije koja označava granicu između pit-lanea i staze. ” evo dokaza nedosljednosti “Međutim, Hamilton nije ulazio u boks. Ipak, na temelju istog pravila, kaznu je dobio Kimi Raikkonen 2016. godine u Azerbajdžanu: ” a zašto LH nije kažnjen ? zato jer “vozač i ekipa su iskreno priznali pogrešku i činjenicu da je ZAVLADALA ZBUNJENOST UNUTAR EKIPE oko toga treba li ostati na stazi ili ući u boks i to je dovelo do kršenja pravila.” znači LH se oprosti jer je nastala zbunjenost , a ocon se kažnjava iako je ” razlog prebrzoj vožnji bila je KONFUZIJA
      SA SISTEMOM ZA UPRAVLJANJE TEMPOM , no to nije bilo dovoljno opravdanje koje bi ga oslobodilo kazne.” ma da jedna je stvar ZBUNJENOST , a druga KONFUZIJA . konfuzija je puno jači razlog za kažnjavanje od zbunjenosti . okladija bi se da se ovo desilo LH da bi suci uvažili konfuziju :) :) :)



      4
      4

      0
  7. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Malo bezveze al ajd da se i suci i FIA malo pokažu.. Da bar nešto kao rade..



    3
    3

    0
  8. Ferrari
    MUOLJI Prikaži

    Jel sad Leclerc mora startat na gumama na kojima je postavio vrijeme u Q2 posto je sad na 10 mjestu a ne 11 ili moze birat gume? Mislim da je Sauber imao brzine za Q3, ali je Leclerc morao odustati u drugom pokusaju zbog kise. Ako mora startat na SS-u iz Q2 onda mislim da mu taj napredak za jedno mjesto i nije dobro dosao jer bi na 11 mjestu ima puno bolje sanse u utrci sa mozda drugim gumama i boljom strategijom.



    1
    1

    0
    • Lewis Hamilton
      smr201 Prikaži

      Može birati gume, za te stvari se gleda poredak prije primjene kazni, zato RB nije vozio prošli tjedan jer bez obzira na kazne bi morali startati na gumama s kojima su prošli u q3.


      0
      0

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.