Hulkenberg: Renault se izgubio u razvoju

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 6 godina 2 min 1 komentara

Vozač francuske momčadi Nijemac Nico Hulkenberg izjavio je kako se njegova momčad izgubila po pitanju razvoja bolida.

Nakon što je start  sezone za momčad bio sjajan, Renault je počeo polako gubiti bodove te su se našli pod velikom pritiskom Haasa te Racing Point Force Indije koji im dišu za vratom pet utrka prije kraja sezone. Haas trenutno zaostaje 11 bodova na petom mjestu, dok je francuska momčad u Singapuru i Rusiji bila poražena od strane Saubera.

“Osjećam da se malo izgubio željeni smjer,” rekao je Hulkenberg.

“Ranije ove sezone smo bili sigurni na četvrtom mjestu te se ta prednost sada malo otopila. Sredinom godine te i kasnije donijeli smo dijelove, ali se čini kako je stopa rasta drugih bila bolja i brža.”

Da se nije dogodio stečaj momčadi Force Indije, koja je zbog toga izgubila sve konstruktorske bodove, trenutno bi se nalazi na četvrtom mjestu s tri boda prednosti ispred Renaulta. Nijemac je rekao i da forma momčadi, unatoč konzistentnosti Haasa te Sauberovim bodovima koje im donosi Charles Leclerc, znači da će vikend u Japanu biti izazovan.

“Ako pogledate posljednjih nekoliko utrka i stavite to u kontekst ove staze, neće ovo biti nikako lagano za nas s Haasom, Force Indijom te Sauberom, koji sve više hvata tempo.”

“Biti ili ne biti je, te se zbog toga moramo dati sve od sebe,” zaključio je Nijemac.


Odgovor

1 komentar

  1. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Teško mi je ovo reći, ali Renault je trenutno šesta momčad.na gridu, iza i Haasa i Racing Point FI, pitanje je što bi bilo i da Sauber ima dva vozača, a ne samo jednoga!



    7
    6

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.