Potvrđene kazne za Alonsa te vozače Red Bulla i Toro Rossa

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 6 godina 2 min 2 komentara

Kao što je i najavljeno, vozači Red Bulla će u utrku za VN Rusije u Sočiju krenuti sa začelja startnog poretka. Takva sudbina već je ranije potvrđena za njihovu juniorsku momčad Toro Rosso, a u tome im se pridružio i McLarenov Fernando Alonso.

Red Bullov dvojac, Daniel Ricciardo i Max Verstappen, time su dobili nove Renaultove motore starije, B specifikacije koju planiraju koristiti na VN Meksika te VN Brazila.

S druge strane, Toro Rossovi vozači, Pierre Gasly i Brendon Hartley, su dobili novu specifikaciju Hondinog motora ovog vikenda.

Svih pet vozača dobilo je novi V6 motor, turbopunjač, MGU-H i MGU-K. Hartley je dobio i novu kontrolnu elektroniku, dok su Alonso i Verstappen uz elektroniku i prije navedene komponente dobili nove baterije.

Obzirom da svi imaju broj kaznenih mjesta na gridu koji ih automatski baca na začelje, njihov poredak određen je redom kojim su novi elementi prvi put korišteni na stazi, tj. poredak je odredio prvi izlazak na stazu na prvom slobodnom treningu.

Iako ga na naslovnoj slici ne vidimo, Lando Norris je odradio odličan posao za Fernanda Alonsa jer je on bio na čelu kolone ispred vozača Red Bullovih momčadi početkom prvog treninga. Alonso će tako, ukoliko ne bude novih kažnjenika, startati sa 16. startne pozicije ispred Ricciarda, Verstappena, Gaslyja i Hartleyja.


Odgovor

2 komentara

  1. Mclaren
    KERS Prikaži

    Alonso pobjedio bar negdje..



    4
    3

    1
  2. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    jedno od glupljih pravila moram priznat., ali dobro. čestitke landu/namdu.



    3
    2

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.