Red Bullovi vozači također će krenuti sa začelja poretka?

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 2 komentara

Max Verstappen tvrdi da Red Bull neće koristiti najnoviju C specifikaciju Renaultovog motora na stazama u Meksiku i Brazilu zbog velike nadmorske visine. Također tvrdi da taj novi motor ima manje snage u utrkama, ali nudi nešto više u kvalifikacijama.

Verstappen i Ricciardo će vjerojatno ovog vikenda krenuti sa začelja jer će momčad u njihove bolide montirati nove motore, i to B specifikaciju. Verstappen predviđa da bi se mogli vratiti do 5. i 6. mjesta u utrci:

“To je naš cilj. Što se tiče brzine – trebali bismo doći do tamo. Ovisi koliko će biti teško pretjecanje na ovoj stazi. Možda ćemo se malo više fokusirati na testiranje dužih stintova i tako uštimati bolid.”

Objasnio je zašto se momčad vraća na prošlu specifikaciju motora:

“Naš C motor ne može raditi na visokim stazama poput Meksika i Brazila. Uvijek smo znali da ćemo morati uzeti još jedan B motor nakon što prijeđemo na C specifikaciju. Mislim da je ovo najbolja lokacija za taj potez. Također, dobro je imati malo rezervnih dijelova ako se nešto pokvari.”

Meksiko i Brazil su dvije najviše locirane staze u kalendaru. Autodromo Hermanos Rodriguez je 2200 metara iznad razine mora, dok je Interlagos na 764 metra.

“C specifikacija ima nešto više snage u kvalifikacijama, ali je jednako brza ili čak malo sporija u utrci.”

“Ali, poanta je u kvalifikacijama. Uvijek želite još jednu desetinku ili desetinku i pol ako vam motor dozvoljava. Zato smo bili odlučili uzeti tu treću verziju motora,” zaključuje Verstappen.


Odgovor

2 komentara

  1. Mclaren
    KERS Prikaži

    A i taj reno je saka jada..cudim se kao Hondi.



    2
    1

    1
  2. Adrian Newey
    zgrobnika Donator Prikaži

    Znaci na vrhu samo MB vs SF. Ako biseri iz box-a ne sjebu nekom kvale.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.