Ricciardo: Za mene je ovo najčudnija sezona ikad

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 3 komentara

Daniel Ricciardo kaže da je 2018. godina za njega bila najčudnija u karijeri, te ističe uspješan prvi dio i frustracije u drugom dijelu sezone.

Australac je trijumfirao u Kini i u Monaku, a u tom periodu je izgledalo kao da bi mogao biti čak i jedan od autsajdera za osvajanje naslova. Međutim, od tada je njegova sezona krenula nizbrdo, a sredinom ljeta je objavio da će napustiti Red Bull i otići u Renault, što mu sigurno nije pomoglo u trenutnoj ekipi.

“Ovo je za mene bila najčudnija sezona otkad se utrkujem,” kaže Ricciardo.

“Imao sam 2 pobjede u prvih 6 utrka i to je bio najbolji početak sezone otkad sam u F1. Nakon Monaka sam mislio da sezona izgleda obećavajuće, te da sam možda čak i u igri za naslov.”

“Još uvijek vozim dobro i pravilno se ponašam, ali iz različitih razloga ne uspijevam doći do rezultata.”

“Moje samopouzdanje nikad nije bilo u pitanju, ali moja motivacija i ljubav prema sportu su ponekad malo pali. Ipak, to prođe jako brzo.”

Ricciardova odluka da se priključi Renaultu pružila nam je možda najveće iznenađenje na vozačkom tržištu ove sezone, ali kaže da još to ne doživljava:

“Uglavnom znam da je to realno, ali mislim da ću pravi doživljaj imati tek kad završim posljednji krug u Abu Dhabiju i kad po posljednji put obučem kombinezon Red Bulla.”

“Nosim Red Bullove boje sad već preko 10 godina. Bilo je to zabavno putovanje i definitivno se nećemo rastati na loš način. Spreman sam za nešto novo,” zaključuje Australac.


Odgovor

3 komentara

  1. Ferrari
    PhillSF Prikaži

    Što problemi s PU, što zbog greški drugih vozača, ali svakako, ne mogu se oteti dojmu da tu dosta bitnu ulogu igra prelazak u Renault. Jednostavno, atmosfera je drugačija, a i max je u više utrka imao bolje setup-an bolid. Žao mi ga je gledat kako se bori ovako sam sa sobom….



    9
    2

    7
    • renato2107 Donator Prikaži

      Da, baš se nekako čudno poklapa objava da odlazi s padom performansi



      2
      1

      1
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        nije to nista novo…. dogadalo se i prije. Ekipa se okrene vozacu koji ostaje. Sve pripreme oko bolida , setup a i nove ideje sigurno nece govoriti covjeku koji odlazi. Ljudi nisu svjesni koliko momcad moze utjecati na izvedbe vozaca s obzirom kojem vozacu daju vecu pozornost. Naravno obojica moraju biti podjednaki da se ta razlika vidi. A naravno bitno je i po kome se bolid ustimava za iduce utrke i sezone. Neki bolid pase nekom stilu voznje a sto tko radi iza kulisa ne zna nitko. No ono sto ostaje za cinjenicu da se to nije dogodilo jednom i najizrazeniji primjer toga je Kimi Grosjean 2012 s kojim je Kimi brisao pod do one objave o dugovanju lotusa i da odlazi u Ferrari. Najednom Kimi vise nije znao vozit i Grosejan bio uredno bolji i brzi. Mada ovdje ne mislim da je to slucaj jer glavni razl9g Ricijevog pada su 4 DNF od Monaca.


        0
        -1

        1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.