Roberto Merhi se vraća, a Niko Kari debitira u F2

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 6 godina 2 min 5 komentara

Bivši F1 vozač Manora, Španjolac Roberto Merhi vratit će se u Formulu 2 s momčadi Camposa na preostale četiri utrke sezone u Rusiji i Abu Dhabiju. Merhi je sve do Spa-Francorchampsa vozio za MP Motorsport da bi ga od te utrke zamijenio debitant Dorian Boccolacci. Merhi je uspio osvojiti 41 bod ove sezone sa senzacionalnim trećim mjestom u Monaku kao najboljim plasmanom.

Merhiju ovo neće biti prvi put u španjolskoj momčadi, za njih je već vozio na utrkama u Barceloni početkom prošle sezone. U momčadi će zamijeniti Izraelca Royja Nissanyja koji je u dosadašnjem dijelu sezone ostvario samo jedan bod čime je najgori od vozača koji su vozili sve utrke.

“Odlično se poznajemo i mislim da težimo ka velikim stvarima u preostalim utrkama. Campos ima konkurentan bolid, a uostalom, skupio sam vrijedno iskustvo ranije ove sezone. Zato se osjećam spremnijim nakon ostvarenja dobrih rezultata”, rekao je Merhi.

“Siguran sam da će biti jako dobar u nadolazećim utrkama. Već ima iskustva u seriji te očekujemo odlične rezultate s obzirom na to koliko je Roberto talentiran”; izjavio je šef momčadi Adrian Campos.

Ova promjena neće biti jedina uoči Sočija, upravo Merhijeva bivša momčad ponovo će mijenjati vozača. Niti Ralph Boschung neće dočekati kraj sezone s momčadi, kao i Merhija će ga zamijeniti vozač iz MP Motorsportove GP3 momčadi, 18-godišnji Finac Niko Kari.

Kari je do kraja prošle godine bio član Red Bullovog juniorskog programa, ali je zbog loših rezultata izbačen iz programa. 2016. je bio deseti u F3 s jednom pobjedom, a od tad se natječe u GP3 gdje je od početka 2017. ostvario jednu pobjedu i još jedan podij. Ove sezone ima samo šest bodova te drži 16. mjesto u prvenstvu.

“Niko je bio prilično nesretan u svojoj drugoj GP3 sezoni s nama, ali je uvijek pokazivao sirovu brzinu, Uvjereni smo da će tu brzinu brzo pretvoriti u rezultate u posljednjim utrkama Formula 2 sezone”, rekao je Sander Dorsman, šef momčadi.


Odgovor

5 komentara

  1. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Poznam kolegu iz Finske ( Finac, naravno ), koji je iz grada u kojem je Niko Kari razbio Nissan 300zx u centru. Imao je tada 16 godina. Pričao mi je o tome, i pokazivao članak iz crne kronike.

    Niko Kari je totalno pao u formi, i čudi me, kako to da ga je ovaj lik uzeo u F2 momčad, nakon loših nastupa za njih u GP3!? Vjerovatno je kupio mjesto u F2 kokpitu?

    Opet, nikada se ne zna – možda je to, ipak, unatoč svemu, novi leteći Finac poslije Kimija Raikkonena, jer Valteri Bottas i Heikki Kovalainen nisu toga kalibra?

    Netko treba naslijediti Kekea, Miku i Kimija.


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.