Raikkonenov menadžer objasnio prelazak u Sauber

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 3 min 10 komentara

Menadžer Kimija Raikkonena Steve Robertson kaže da je Finac u potpunosti motiviran za vožnju u Sauberu iduće godine, te nije imao u planu povlačenje iz sporta nakon što je Ferrari odlučio da mu neće produljiti ugovor.

Mnogi su pretpostavili da Raikkonen nije zainteresiran za momčadi koje mu ne mogu pružiti pobjednički bolid, ali Robertson kaže da je Kimi sretan vožnjom u F1:

“Kimi želi voziti F1 bolide.”

“Ljudi su iznenađeni jer je tolike godine vozio za Ferrari pa su očekivali da će se povući i sjediti na jahti uživajući.”

“Međutim, on voli voziti F1 bolide. Kimi voli biti na rubu, a ako se ne radi o F1 onda bi vozio motocross. Ipak, Formula 1 je vrhunac, ako se njega pita. Jednom kad smo shvatili da se neće produljiti ugovor s Ferrarijem – on je htio potražiti druge mogućnosti.”

“Morate razmotriti što se događa u Sauberu. Sad imaju financijsku pozadinu. Bismo li išli tamo prije dvije godine? Najprije, ne bi ga mogli priuštiti, a osim toga – to je bio brod koji tone.”

“Sad su kupili Kimija, vozača iz “A-kategorije”, svjetskog prvaka, što samo pokazuje njihove želje i ciljeve.”

Naravno, fokus je napredovanje, u čemu bi Raikkonen trebao pomoći. Robertson kaže da ne vjeruje da će Raikkonena frustrirati što nema bolid sposoban za pobjede.

“Osobno – mislim da se to neće dogoditi. On će raditi s ekipom i pokušati poboljšati stvari. Realno – zna u što ulazi. Ne mora to raditi, ali osjeća da može pomoći.”

“Mislim da vi drukčije razmišljate. Zaostatak za većim ekipama se povećao. Da netko ponudi da iduće dvije godine osvajam sedma mjesta – prihvatio bih to jer bi to bio apsolutni maksimum. Morate biti realni, a on će biti ponosan ako im pomogne da narastu.”

“Kimi shvaća da se pobjede neće događati, osim u slučajevima iznimno nevjerojatnih utrka. Što se tiče razvoja – on može puno ponuditi.”

“To je drukčija uloga od one u Ferrariju. Kimi zna kako raditi, zna biti usredotočen na razvoj, može pomoći ekipi da dosegnu ciljeve na puno brži način.”

Raikkonen uspoređuje ovaj odlazak u Sauber s nekadašnjim odlaskom u Lotus gdje je imao više slobode nego u McLarenu ili Ferrariju.


Odgovor

10 komentara

  1. OnlyAlonso Prikaži

    Samo ti nama vozi Kimi ?



    13
    13

    0
  2. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Neka ga.. samo neka vozi.. drag mi je.. jako osebujan i zanimljiv lik.. možda nije u nekoj vrhunskoj formi kao prije 10 godina ali je još uvjek jebeno brz.. bit će mi žao kad jednog dana ipak bude morao u mirovinu.. GO KIMI GO ! ! !



    15
    15

    0
  3. kranjac95 Prikaži

    Pozdrav svima ljubiteljima F1! Pratim neko vreme rad ovog sajta, sve pohvale. Pa rekoh, da moj prvi post bude o legendi.
    Sledece sezone Kimi i Sauber uopste nece biti tako losi, mozda cak i iznenade sa nekim postoljem. Mnogi istaknuti inzenjeri koji su radili sa njim, kazu da ima odlicne povratne informacije, a to je u ovom trenutnku veoma bitno za ekipu koja hoce da se vrati na vrh sredine poretka.



    5
    5

    0
  4. Ferrari
    Ferrari boy Prikaži

    Ima i najbolji team radio, legenda



    2
    2

    0
  5. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Ne kužim, zašto je već radio otisak sjedala u Sauberu!?

    https://maxf1.net/raikkonen-posjetio-sauberovu-tvornicu-prvi-test-jos-ove-godine/

    Je li to znak, da postoji mogućnost da se već ove sezone zamjene Raikkonen i Leclerc?


    0
    -2

    2
  6. Sergio Perez 11
    LedeniSplicanin Prikaži

    Šta se tu ima objašnjavat?
    Ima malu dicu koja jos ne idu u skolu, tako da on, ona i oni mogu putovat svijetom dok pape radi vjerojatno najbolji posa na svitu, gusta i jos je placen puste milijune.
    Pa ko nebi??



    3
    3

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.