Hamilton: Nisam osjetio pritisak niti u jednom trenutku

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 9 godina 3 min 3 komentara

Lewis Hamilton, Mercedes

Lewis Hamilton, Mercedes

Lewis Hamilton je u Kanadi ostvario svoju četvrtu pobjedu ove sezone, čime je povećao vodstvo u ukupnom poretku na 17 bodova ispred momčadskog kolege Nice Rosberga, a jučerašnja pobjeda bila mu je i ukupno četvrta u Montrealu. Utrku je završio s dvije sekunde prednosti u odnosu na Rosberga, iako je izgledalo da će ga Nico možda sustići u završnici, Lewis je izdržao pod pritiskom i došao do jako važne pobjede, obzirom na fijasko u Monaku.

U izjavi za britanski Sky Sports, Hamilton je rekao da nije bio presretan s balansom bolida, ali da ni u jednom trenutku nije osjetio pritisak momčadskog kolege.

“Cijelo vrijeme sam osjećao da kontroliram utrku, iako sam imao dosta podupravljanja, nisam osjetio pritisak niti u jednom trenutku. Osjećao sam da imam još malo brzine koju sam cijelo vrijeme čuvao i koju sam mogao iskoristiti ako mi zatreba. Utrka je bila sjajna, ne znam kakva je bila za gledatelje, ali za mene je bila prilično intenzivna i dinamična, uživao sam.”

Još od prvog zaustavljanja u boksu, Hamilton je imao prednost od oko dvije sekunde nad Rosbergom, a tu je prednost održavao do kraja utrke, iako su obojica preko dobivali poruke upozorenja od svojih trkaćih inženjera. Rosberg je imao probleme s kočnicama, dok je aktualni svjetski prvak morao paziti na potrošnju goriva. Ali prema riječima Hamiltona, situacija s gorivom nije bila kritična.

“Momčad mi je predložila da odmah ubrzam, čim se javio problem s potrošnjom goriva, da napravim što veću prednost nad Rosbergom i čuvam gorivo na kraju utrke. Ali se meni nije svidjela ta opcija, znao sam da ću tako potrošiti gume, da ću imati probleme pri kraju utrke i jednostavno izgubiti previše vremena. Odlučio sam da odmah čuvam gorivo da bih mogao ubrzati na kraju. Tada se Nico približio, ali sam ga uspio zadržati izvan dometa DRS-a. Na kraju utrke sam iskoristio gume i gorivo koje mi je ostalo i ponovo napravio prednost.”

Hamilton se požalio na to da njegov motor koristi više goriva od motora u Rosbergovom bolidu, ali da nije previše zabrinut za narednu utrku.

“Na startu smo obojica imali istu količinu goriva, vozili smo isto, čak sam ja više čuvao gorivo od samog početka, i na kraju je ispalo da sam ja u problemu s gorivom. Još u petak, moj je motor koristio više goriva zbog različitih podešavanja. Ali Kanada je posebna po tome pitanju, ovdje ako ste iza nekoga znači da imate zavjetrinu i odmah koristite manje goriva. Zadovoljan sam našim performansama u Kanadi, očekivao sam nešto bolji tempo u utrci, ali nakon razočarenja u Monaku, sretan sam što smo osvojili pole poziciju i pobjedu.”


Odgovor

3 komentara

  1. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Odličan je bija ovaj vikend, ako isključimo mrvicvu blesiranja na slobodnim treninzima hehe :)


    0
    0

    0
  2. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Srećom,nisu mu se ohladile gume,kako bi opet izveo nekakvu stilsku vježbu,samo njemu slićnu. :chill:
    Opčenito mislim da za Austriju ima nekog asa u rukavu!


    0
    0

    0
  3. Kush Prikaži

    Da je Ferrari imao čist vikend i Seb se plasirao u prvi ili drugi red, vidio bi kako pritisak raste, kada više nije zabavno i kad se umjesto nasmiješene pojavljuje “tatin kauč u getu” osobnost i ponašanje iz kneževine, koje već postaje tradicija: “malom Luji ukrali bombone, pa se neće više igrati – Martine reci im!”


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.