Verstappen: Prvi startni red je kao pobjeda

Izdvojeno

Max Verstappen opisao je svoj prvi startni red za VN Singapura “kao pobjedu” nakon što je imao problema s pogonskom jedinicom tijekom kvalifikacija.

Prema viđenoj brzini na treninzima, činilo se da Red Bull neće biti u borbi za najbolje startne pozicije, no austrijska se momčad, a pogotovo Verstappen, uspjela umješati u Mercedesov i Ferrarijev dvoboj.

Verstappen je na kraju završio na drugom mjestu iza Lewisa Hamiltona, čime je ponovio prvi startni red iz prošle godine. Nizozemac će po prvi puta ove sezone startati iz prvog startnog reda.

“Iskreno, ovo je kao pobjeda,” rekao je Verstappen.

“Nevjerojatno je završiti drugi nakon poteškoća s pogonskom jedinicom, no to pokazuje da imamo sjajan bolid.”

“U utrci moramo imati čist start i onda je sve moguće. Moramo riješiti i probleme s motorom, ali barem sam zadovoljan s bolidom.”

Verstappenov momčadski kolega Daniel Ricciardo imao je nešto lošije kvalifikacije i danas će startati sa šeste pozicije.

“Bili smo blizu na početku sesije, što nije bio slučaj na trećem treningu. Napravili smo neke promjene za kvalifikacije.”

“U Q1 je bilo sve u redu, no nakon toga nismo uspjeli pratiti ritam evolucije staze. Svi su uspjeli pronaći sekundu ili više, a mi smo ostali na istom. Ne znam što se dogodilo i to je frustrirajuće.”


Odgovor

9 komentara

  1. Ferrari
    jura718 Prikaži

    istina, odvozio je fenomenalan krug…nema radosti za nas navijače Ferrarija, još jedna sezona ide nizbrdo, barem se tako čini…



    2
    2

    0
  2. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    A hoćeš li paziti da ne udariš Luisa?



    1
    0

    1
  3. avalon Prikaži

    ne razumim maxa baš najbolje tj njegove izjave “Nevjerojatno je završiti drugi nakon POTEŠKOĆA
    SA POGONSKOM JEDINICOM no to pokazuje da imamo sjajan bolid.” i ” Moramo riješiti i PROBLEME S MOTOROM , ali barem sam zadovoljan s bolidom.” znači li to da motor /PU nisu dio cjeline sa šasijom jer bolid je šasija + motor/PU . ako je to tako kako to da je max zadovoljan bolidom , a nije motorom/PU ? samo zahvaljujući šasiji se plasira na P2 odvozivši odličan krug ? ima je RB razloga da se žali na renaultovu PU ali i razloga da je hvali međutim kuđenja je bilo , a pohvala baš i ne …..



    3
    1

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.