Sauber cilja na Q3 s oba bolida u preostalim utrkama ove godine

Iako je Sauber u ovom trenutku tek 9. od 10 ekipa u poretku – uoči VN Singapura komentiraju da do kraja sezone na svim stazama žele s oba bolida ulaziti u posljednju kvalifikacijsku rundu. Najbolji rezultat im je 6. mjesto Charlesa Leclerca u Azerbajdžanu, čime je za momčad osvojio više bodova nego što su imali kombinirano u 2016. i 2017. godini.

Kao i mnoge druge ekipe – fokus se sad polako prebacio na bolid za iduću godinu kad će u tom bolidu sjediti Kimi Raikkonen. No, za preostale utrke ove sezone žele da oba bolida ulaze u Q3.

“Nadam se da ćemo napredovati malo u narednim utrkama i da ćemo s oba bolida biti bliže Q3,” kaže Simone Resta, njihov tehnički direktor koji je u srpnju došao iz Ferrarija.

“Trend je ove godine zasad bio vrlo dobar. Mislim da je korektno reći da trenutno usporavamo s razvojem jer se uglavnom fokusiramo na iduću sezonu.”

“To je velik izazov, ali i velika prigoda jer možemo biti još bliže top ekipama.”

Charles Leclerc će iduće godine sjediti u Ferrariju, a ove sezone je 3 puta bio u posljednjoj kvalifikacijskoj rundi. Marcus Ericsson još uvijek čeka takav uspjeh. Njegova najviša startna pozicija ove sezone je bilo 13. mjesto.

Komentiraj

1 komentar

  1. widexpro Negativno ocijenjen komentar. Prikaži

    Teško s Ericssonom? Kimija još nema.    2

    0
Povratak na vrh

Čitaj portal bez reklama i doniraj za život servera

Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Anketa

Kad ste počeli gledati Formulu 1?

Rezultati

Loading ... Loading ...