Raikkonen: Moje izvrtanje sigurno nije pomoglo

Vijesti

Ante Vetma

Prije 9 godina 1 min 0 komentara

Kimi Raikkonen, Ferrari

Kimi Raikkonen, Ferrari

Kimi Raikkonen izgledao je u prvom dijelu utrke kao najbolji kandidat za posljednju stepenicu pobjedničkog postolja, ali ga je greška nakon izlaska iz 10. zavoja spriječila u tome i završio je iza Valtterija Bottasa.

“Četvrto mjesto nije rezultat koji smo željeli. Gume su funkcionirale manje-više dobro, ova staza je jako zahtjevna što se tiče potrošnje goriva, pa nas taj aspekt danas spriječio da budemo brži. Izvrtio sam se na istom mjestu kao i prošle godine, i to nam definitivno nije pomoglo.”

Ipak, Raikkonen ne vjeruje da se radilo o vozačkoj pogrešci jer je primijetio da je papučica gasa čudno reagirala, a nije pomogla ni činjenica da su svježe montirane gume još bile hladne.

“U oba izlazna kruga se događalo nešto jako čudno, papučica gasa reagirala čudno i nije bilo lako kontrolirati hladne gume. Imali smo te probleme ovdje i prošle sezone, mislili smo da smo ih popravili, jako je čudno. Radimo treninge i probe, pokušavamo simulirati mnoge dijelove utrke, ali ove sezone nismo imali sličnih problema na drugim stazama, samo ovdje.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.