McLaren: Toro Rosso bi trebao angažirati Vandoornea

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 30 komentara

McLarenov CEO Zak Brown vjeruje da bi Stoffel Vandoorne bio idealan kandidat za Red Bullov juniorski tim Toro Rosso.

Vandoorne je u ovom trenutku slobodan vozač za iduću godinu jer je McLaren objavio kako će za njih voziti Carlos Sainz i Lando Norris, ali šef svejedno misli kako je Vandoorne veliki talent.

“Definitivno mislim da je kalibar za Formulu 1. Da sam ja šef Toro Rossa i da imam dva slobodna mjesta, ili barem tako izgleda, u istom trenutku bih angažirao Stoffela.”

“Stoffel je izvanredan vozač. Nažalost, mi gledamo u budućnost, a u budućnosti je Lando zvijezda.”

“Mislim da bi Stoffel u drukčijem okruženju s boljim bolidom mogao zasjati.”

Vandoorne je u obje svoje sezone s McLarenom uvjerljivo izgubio od Fernanda Alonsa, a u tom periodu su se i jedan i drugi mučili s nekompetitivnim bolidom.

“Mislim da smo imali vrlo loš bolid ove dvije sezone,” kaže Brown.

“Netko poput Fernanda se može brže priviknuti, on ima toliko iskustva. Stoffel je bio vrlo blizu Fernandu, puno bliže nego neki drugi timski kolege, kao što je Fernando rekao.”

“Debi 2016. je bio impresivan, ali već prošle godine je imao problema i gubio vrijedno vrijeme na stazi na treninzima, tako da nisam siguran da je ikad dobio priliku uhvatiti pravi ritam.”

“Osim toga, kad imate timskog kolegu poput Fernanda koji može iskoristiti silno iskustvo i koji je najbolji ili jedan od najboljih vozača – Fernando se može brže priviknuti.”


Odgovor

30 komentara

  1. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Da je valjao potpisao bi ga u svoj tim. Fino je sto pokusava pomoci prijatelju ali svi mi znamo da rb ima bolje u planu. Isto kao sto bi Okon mogao u Has ali ne verujem.



    2
    -1

    3
  2. OnlyAlonso Prikaži

    Sta sad seres,veliki talent a ne zadrzavas ga u svom timu,jedi g…pa bio bi brz da ne vozi kantu od bolida,mislis da ce Lando sad radit cuda,mislim da se varas…



    9
    9

    0
  3. Mercedes
    Jester Donator Prikaži

    “Definitivno mislim da je kalibar za Formulu 1. Da sam ja šef Toro Rossa i da imam dva slobodna mjesta, ili barem tako izgleda, u istom trenutku bih angažirao Stoffela.”

    “Stoffel je izvanredan vozač. Nažalost, mi gledamo u budućnost, a u budućnosti je Lando zvijezda.”

    Nevjerojatno je kako netko u samo 2 rečenice može nenamjerno ispaliti paradoks i prikazati se licemjerom.



    15
    15

    0
  4. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Ispod prosječan vozač. Precjenjen. Stoff. A la netko tipa Hartleya. Taj rang.



    3
    -7

    10
    • Ferrari
      07drogo Donator Prikaži

      Ako nisi znao Vandoorne je imao bolje rezultaze u nizim serijama i od Verstapeena, Vettela, Norrisa itd jedino Hamilton ima vise titula ali mora se reci da u gp2 seriji gdje su obojica bili prvaci da je Stoffel vise izdominirao sezonu od njega. Tako da to tvoje ne drzi vodu….



      2
      1

      1
      • Marlboro
        Hey You Donator Prikaži

        Jer uspjeh nogometaša kao pionira i njegov talent tada ili kao kadeta ili juniora automatski znači da će postati Messi?

        Imaš gore fino objašnjeno tko je Stoffu bio konkurencija kada je “izdominirao” niže kategorije. Od takvog bogom danog talenta koji je bio bolji od Seba Lewisa Maxa itd očekivao bi DA BAR JEDNOM DOBIJE TIMSKOG KOLEGU U KVALIFIKACIJAMA U 2 GODINE.

        Ne zanimaju me bodovi u utrkama sa bolidom koji je kihao svako 100 kilometara obojica. To je čista sreća.

        Čovjek nikad nije odvozio utrku da bi rekli U JEBO TE WOW. Ima i drugih vozača u kantama pa možeš nać nekoliko utrka koje su odvozili majstorski.

        Lik je u rangu Palmera, Haryanta i sličnih a puše ga se kao da je u najmanju ruku novi Lewis.



        1
        1

        0
    • Ferrari
      07drogo Donator Prikaži

      Opet ti… da 2god u kanti od bolida i jedino sta znamo je da je Alonso brzi ali opet on je brzi od mnogih i nakon te 2god opet nije bio najgori. I di su ti “talentiraniji” od njega i po cemu ih to usporedjujes? Jel npr Max bolji od njega jer je pobjedio tu i tamo sa nemjerljivo boljim bolidom ili je i on los kad ga usporedimo po rezultatima iz nizih serija ili po ucinku protiv timskog kolege?



      1
      1

      0
    • Ferrari
      07drogo Donator Prikaži

      Pa ti nikome nista ne objasnjavas jer sam sebi skaces u usta… lik ti se ne svidja i odmah je nula . Par puta sam te pitao po cemu ih usporedjujes i opet nemas dume. Kriterija i osnova za usporedbu nemas samo lupas one djecje “ja sam tako rekao i tako mora bit”. a ono nesto statistike sta imamo i po cemu ih mozemo usporedit si odbacio jer ti se ne svidja sta pokazuje. Vec je neko prije rekao da tu puno djece komentira i daje minuse i pluseve bzv…. ok ovaj sta si sam sebi dao je ok



      1
      1

      0
  5. Nando
    Lux14 Prikaži

    Norris nema ništa impresivniju juniorsku karijeru od Vandoornea. Samo što ima više od Stoffa je hype od strane engleskih medija i sreću što neće biti kolega Alonsu.



    13
    13

    0
  6. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Nemam komentara…Evo Sauber koji do prije godinu dana nije imao ponudit sta za jest svojim vozacima je ispred njih po performansama, a oni se i dalje nadaju cudu i od svakog vozaca kojeg dovedu ocekuju novog Hamiltona iz 2007. Nek se vise spuste na zemlju. Trenutno su pozeljni samo onima koji mjesta nemaju i sama cinjenica da sponzori trce na Force Indiu vise nego na tim poput Mclarena sve govori (FI je super nemojte me krivo shvatit). Ako MCL34 (nadam se da nece) bude poput ovogodisnjeg onda ce se tek gospoda iz Wokinga spustit na zemlju. Rookie i solidan Sainz nece ponoviti ovo sto covjek pred mirovinu radi.



    8
    7

    1
  7. Robert Kubica 1
    Stipe Prikaži

    Ma dajjjj, on je super i sve naj, samo eto mi ne vidimo budućnost u njemu. A malo kakš moj Zak, proziran si demagog



    2
    2

    0
  8. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Da sam ja šef i da imam 2 slobodna mjesta.. Daj ne seri.. Imao si 2 slobodna mjesta.. Što ga nisi onda ostavio bar na jednom mjestu kad je mali tako “izvrstan”.. Koja su ovo totalna politička sranja.. Kao da slušam naše u saboru..??



    10
    10

    0
  9. Rover
    zjurina Prikaži

    Bubnuo Zak i živ ostao !



    3
    3

    0
  10. Mattia Binotto
    SamoFerrari Prikaži

    Dao Bog da ti jednog dana u ,budućnosti’ Stoffel uzme naslov Landu za 1 jedini bod. Dao Bog.



    7
    6

    1
  11. Dietrich Mateschitz
    Ante Vetma glavni urednik Prikaži

    Brown bi kao trebao biti dobar u marketingu, a onda blebne ovakvu glupost na koju će 90% ljudi reagirati upravo tako – “što ga onda ti nisi stavio u svoj bolid”. Ali, na stranu s tim. Šteta Vandoornea, mislim da nismo vidjeli što zapravo može.

    Iako, jako se pumpa njegova GP2 karijera, ali čisto da se stavi malo u kontekst. On je 2014. bio drugi u GP2, iza Jolyona Palmera (kojem je to bila 4. sezona u toj seriji). Godinu kasnije je bio prvi, uz strašnu zalihu prednosti pred Rossijem. Ali, te godine je treći bio Sirotkin, a četvrti Haryanto. Bez želje da Stoffelu oduzimam od “hypea” kojeg je dobio – ali to mi barem ovako po imenima ne izgleda kao neka ludo jaka generacija, čisto zato jer Sirotkin i pogotovo Haryanto nisu pokazali bogznašto.

    Naravno, nitko ne pobjeđuje (a kamoli izdominira) neku seriju bez razloga ili slučajno, tako da je Vandoorne sigurno talent. Ali, doći u krš od bolida u momčadi u kojoj se ne zna tko pije, a tko plaća, te doći odmah na megdan Alonsu – čini mi se da ga je to sve zajedno pojelo.



    14
    14

    0
    • Mercedes
      Har Kl Donator Prikaži

      Ti već pripremio bedž za slijedeću sezonu :cool:
      Inače potpis na komentar.
      Bio je u F1, jeste vozio kantu, jeste vozio pored FA, ali nije baš nijednom odvezao WOW utrku.
      Još jedan dokaz da uspjeh u nižim serijama ne znači automatski uspjeh u F1.



      2
      1

      1
      • Max Verstappen 1
        Multi 21 Prikaži

        Još jedan dokaz da uspjeh u nižim serijama ne znači automatski uspjeh u F1

        Već osjećam komentar avalona :mrgreen:



        4
        4

        0
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Mislio sam na Palmera, unaprijed da se ogradim :prcnjau:



        5
        4

        1
      • avalon Prikaži

        Multi 21 a kakav bi ti komentar očekiva od mene ? neki u kojem bi se kaćija i negira kako uspjeh u nižim ne znači automatski uspjeh u F 1 kako piše Har Ki ? zašto kad je to velikim dijelom točno ali … katkad ovisi i o srići . opet ću se vratit na svoj “omiljeni primjer” heidfelda . lik je ima osvojene 4 titule u nižim kategorija sa 22 godine . prvu u German Formula Ford 1600 sa 17 . 9 trka , 8 pobjeda . je li to za wowwwww ? pa ? da se danas pojavi neko takav vjerovatno bi se “tukli” za njega , a heidfele starta karijeru F 1 u prost peugeotu najgorem timu 2000 . sljedeće 2001. godine u sauberu sa kimijem ( slabiji rezultati od heidfelad u nižim ) kojeg pobjeđuje ( 8. u svojoj 2. sezoni ) i ? 2002 heidfeld ostaje u sauberu , kimi odlazi u McL . do kraja NH nije vozija baš konkurentan bolid za razliku od kimija i njegovi uspjesi iz nižih nisu mu donili uspjeh u F 1 karijeri . osta je podcjenjen i najuspješniji vozača F 1 bez pobjede s obzirom na 13 podija . s druge strane npr max nema ni jednu titulu iz nižih ali zahvaljujući helmutu je posli sezone + 4 trke doša u 3. najjači tim na gridu isto ka i npr LH … prvo pa McL . koja razlika u kretanju karijera između heidfelda i nabrojanih , njegove 4 titule prije F 1 nisu mu donile nikakav uspjeh :( stoji i ono antino o konkurentima , njihovoj snazi kad neko osvoji titulu . ili ovo “Naravno, nitko ne pobjeđuje (a kamoli izdominira) neku seriju bez razloga ili slučajno…” mada mišljenja sam da se to u nekim ludo sritnim scenarijima može dogodit jednom … primjer keke 1982 . … 1 pobjeda , 3 odustajanja 44 boda , 2 . pironi sa 39 bodova 2 pobjede je od 16 odvozija 10 trka , zapravo 8 jer je 2 X odustaja . watson takođe sa 39 bodova , 2 pobjede , odvozija 15 od 16 trka 5 odustajanja , 4. prost 34 boda 2 pobjede 9 odustajanja u 16 trka . eto za kekea bi moglo vridit ono recimo slučajno ili sa razlogom manje odvoženih ili više odustajanja glavnih konkurenata pa bi tu titulu uvjetno moga stavit pod sritnu . može se dogodit jednom mada rijetko ali da se dogodi 3 X uzastopno i to sa popriličnom bodovnom razlikom … 1 . titula 94 boda razlike u odnosu na 2. , 2. titula 108 bodova više od 2. i 3 . 187 bodova više od 2 . naravno , sad pišem o strollu ( to si čeka ;) :) :) :) ) i da opet citiram antu “Naravno, nitko ne pobjeđuje (a KAMOLI IZDOMINIRA) neku seriju bez razloga ili slučajno mad o LS ni on uprkos ovome šta zna i napominje nije baš pozitivno pisa o momčiću ;)



        6
        4

        2
      • Marlboro
        Hey You Donator Prikaži

        Evo avalon objasnio da ne moram ja :D Potpisujem :D



        3
        3

        0
  12. V12 Prikaži

    Bar se spasio od McLarena…



    1
    0

    1
  13. David Croft
    Dome_Senna Prikaži

    McLaren zbilja nije bio konkurentan svo vrijeme dok je Stoffel vozio za njih (i dok još uvijek vozi). Međutim, Stoffel danas nije isti kakav je bio u svom debiju za McLaren kada je uskočio umjesto Alonsa. Stvar je čisto želje i gladi za dokazat se. Tada je bio daleko oštriji nego što je danas kada ima sigurno mjesto u McLarenu. Kada tome pribrojimo nepouzdanost McLarena, njihov unutarnji nemar i nediscipliniranost, meni je osobno jasno kako mu je ponestala ona motivacija s početka. Zašto se trgati i truditi za ništa? Međutim ove sezone je McLaren svakako pouzdaniji nego što je bio 2017. Tako da ne možemo sve pripisati bolidu koji vozi. Što pritom mislim? Moja prijateljica s fakulteta je 2017. i ove godine bila raditi kao model u Monacu, kada je onaj fashion show petkom. Poslije na after partyu nije sigurna koji su vozači sve bili, ali sjeća se obe godine Stoffela i ove godine Gaslya. Reći ću samo sljedeće: Stoffel se ne ponaša kao sportaš, niti 25-godišnjak. Norris je jednostavno trenutno gladniji od njega. To je sve. Čak su i degenerici iz McLarena to primjetili. Sainz je klasa iznad također. Volio bih da Stoffel dobije mjesto u nekom drugom timu pa da vidim jesam li u pravu ili ne. Iz istih razloga mi je jako drago što će se i Stroll napokon pokazat u pravom svijetlu, tj. neće se više moći skrivat iza lošeg bolida kad Perez pomete pod njime.



    1
    1

    0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Al kad pogledaš, Stroll ima u tom jadnom Williamsu 6 bodova, a Stoffel u McLarenu ima 8. Istina i McLaren je loš bolid, ali u istom Alonso ima 44 boda. Stroll je uzeo za Williams 6 od 7 bodova, a Stoffel 8 od 52 za McLaren…



      1
      0

      1
      • David Croft
        Dome_Senna Prikaži

        Vrlo teško je točno procijeniti čiji bolid je bolji iz razloga što jedan za timskog kolegu ima Alonsa, a drugi Sirotkina. Ma da ako mene osobno pitaš, McLaren je možda za nijansu bolji.



        1
        1

        0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.