Ricciardo ne može objasniti zašto je gubio vrijeme u kvalifikacijama

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 2 komentara

Red Bullov Daniel Ricciardo priznaje da su ga zbunile jučerašnje kvalifikacije u kojima je gubio vrijeme “uglavnom posvuda” na 7004 metra dugačkoj stazi u Belgiji.

Red Bullova kocka u posljednjoj rundi kada su s oba vozača pokušali odraditi strategiju laganog bolida i dva brza kruga na početku se nije isplatila jer je kiša prestala i staza se počela sušiti pa su profitirali oni koji su svoje krugove odradili na kraju.

Ipak, Ricciardo se mučio puno više od svog kolege i tijekom prve dvije runde.

“Bili smo spori tijekom cijelog vikenda, ponekad čak i punu sekundu. Nisam siguran zašto,” kaže Ricciardo koji će krenuti s 8. pozicije, jedno mjesto iza Verstappena.

“To je bilo neobično jer su moji krugovi bili u redu, nisam vozio kao idiot ili izlijetao van staze.”

“Jednostavno nismo mogli shvatiti zašto. Kad sam prolazio ciljem očekivao sam bolje vrijeme, a onda bih na upravljaču vidio loše vrijeme i to me zbunjivalo.”

“Kad smo stavili drugi set guma bili smo brži, ali svejedno 4-5 desetinki iza Maxa.”

Ricciardo kaže da je gubio vrijeme uglavnom posvuda, ali najviše u srednjem sektoru. Treba spomenuti da je Australac odabrao setup s više downforcea, a Max ima bolju maksimalnu brzinu.

“Drugi sektor je bio bolji, ali prvi i treći su bili prespori. Kad razmišljam o početku utrke ili o restartu nakon sigurnosnog automobila – bit ću u problemu.”

“Mislim da nemamo puno izbora već moramo ići s ovakvim stražnjim krilom.”


Odgovor

2 komentara

  1. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Duga je staza, a Max je brži :chill:



    5
    4

    1
  2. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Vrlo je jednostavno to objasniti Rici, pa kada vozac neke ekipe odlazi dalje njegova ekipa se posveti vise onom drugom vozacu a ti dobijes ono sto dobijes. Nije videno jednom to a nabolji ptimjer je Kimi i Grosjean u Lotusu. Dok je Kimi sutio i vozio je bio bolji a kada je izjavio da mu Lotus duguje lovu i da se vraca u Ferrari najednom je Grozni bio brzi 8 bolji. Uz to kad se doda da je Max projekt gospona Markeca ne cudi me da gubis vrijeme svuda. Najvise podcjenjen vozac na gridu jr Ricciardo i nek si otisao iz tvornice pica. Ne kazem ja da Max nije brz jer je no da je brzi po sekundu u istom bolidu na suhom e vala nije.



    3
    2

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.