De Vries dominantno s polea do pobjede na Spa-Francorchampsu

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 6 godina 3 min 0 komentara

Nyck de Vries uzeo je drugu uzastopnu pobjedu na glavnoj utrci Formule 2, treću sveukupno ove sezone na belgijskoj stazi Spa-Francorchamps. Drugo mjesto pripalo je Brazilcu Sette Camari iz Carlina, dok je treće mjesto uzeo vodeći u prvenstvu George Russell.

Nizozemac iz Preme savršeno je startao na stazi na kojoj zasigurno ima najviše domaćih navijača. Odjurio je na samom početku utrke te do kraja nije imao nikakvih prijetnji u borbi za pobjedu.

Sergio Sette Camara uspio je preskočiti Georgea Russella na samom startu te je uspio tu poziciju zadržati do kraja utrke. Russell je ključni dio borbe za tu poziciju napravio na restartu nakon safety cara kad je obranio opasan napad Landa Norrisa na Kemmel pravcu nakon kojeg se odvojio od glavnog rivala u borbi za naslov.

Taj safety car bio je jedini veći incident na utrci, no nije bila riječ ni o kakvom sudaru, već o stajanju na stazi. U 15. krugu eksplodirao je motor Nireija Fukuzumija, stoga je nakon prvotne odluke o virtualnom safety caru na stazu izašao i pravi safety car. Utrka je restartana u 19. od 25 krugova.

Peto mjesto pripalo je Alexanderu Albonu nakon što je krajem utrke uspio proći Lucu Ghiotta koji je izgubio šesto mjesto u fotofinišu protiv Artema Markelova koji je vozio obrnutom strategijom od vozača ispredl, Rus je startao na mediumu i prešao na soft u drugom stintu.

Istu strategiju koristio je Nicholas Latifi koji se probio do osme pozicije i najbolje startne pozicije za sutrašnju sprint utrku, dok su posljednja dva mjesta u top 10 uzeli Maximilian Gunther i Roy Nissany.

Uz Fukuzumija smo imalo još samo jedno odustajanje, Ralph Boschung je stao u osmom zavoju u 19. krugu, u prijenosu nismo vidjeli o čemu se točno radi. Isto vrijedi i za incident između Charouzovog dvojca, Fuoca i Deletraza koji su zauzeli posljednje dvije pozicije nakon kontakta u istom zavoju koji će se dodatno istražiti nakon utrke.

Dorian Boccolacci morao je startati iz boksa nakon što nije uspio krenuti u formacijski krug, stigao je do 13. pozicije u svom debiju.

Sprint utrka vozi se sutra u 10:50!

Vozač Momčad Zaostatak
1 N. de Vries PERTAMINA PREMA Theodore Racing
2 S. Sette Câmara Carlin 3.153
3 G. Russell ART Grand Prix 7.572
4 L. Norris Carlin 8.906
5 A. Albon DAMS 9.408
6 A. Markelov RUSSIAN TIME 13.181
7 L. Ghiotto Campos Vexatec Racing 13.211
8 N. Latifi DAMS 14.674
9 M. Günther BWT Arden 15.915
10 R. Nissany Campos Vexatec Racing 22.354
11 J. Aitken ART Grand Prix 23.917
12 T. Makino RUSSIAN TIME 24.477
13 A. Lorandi Trident 26.417
14 A. Maini Trident 28.920
15 D. Boccolacci MP Motorsport 29.612
16 S. Gelael PERTAMINA PREMA Theodore Racing 32.482
17 A. Fuoco Charouz Racing System 32.706
18 L. Delétraz Charouz Racing System 34.112
R. Boschung MP Motorsport
N. Fukuzumi BWT Arden

Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.