Perez očekuje normalan vikend unatoč nejasnoj budućnosti momčadi

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 6 godina 3 min 2 komentara

Unatoč izlasku iz stečaja kupnjom momčadi od strane konzorcija pod vodstvom Lawrencea Strolla, budućnost Force Indije sve je samo ne jasna. Do početka GP vikenda u Belgiji ostalo je manje od 24 sata, a još uvijek se ne zna pod kojim imenom će momčad iz Silverstonea nastupati ni hoće li uopće nastupati.

Kupnja momčadi očito nije obavljena na pravi način te su se pojavili brojni pravni problemi. Ukratko, novi vlasnici imaju svu opremu, ali nemaju licencu za nastupanje u Formuli 1 koja je ostala u vlasništvu Force India Limiteda.

Na rješenjima se užurbano radi, ali situacija je vrlo komplicirana. Jedno od rješenja bi moglo biti da momčad uđe u prvenstvo s novom licencom čime bi ustvari postali nova momčad i samim time izgubili sve bodove koje su osvojili pod imenom Force India, što bi znatno utjecalo na financijski dio priče.

Iako je nastup na VN Belgije upitan, Sergio Perez nije zabrinut te na pitanje strahuje li od nenastupanja u Spa odgovara:

“Što se mene tiče, ne. Dakle, posao kao i inače.”

Izjavio je kako mu se sviđa stanje u momčadi nakon promjena koje su se dogodile nakon VN Mađarske:

“Mislim da je momčad prilično optimistična, prilično sretna, možemo vidjeti pristizanje nadogradnji za budućnost, vidimo drugačiju strukturu, a financijski momčad ima puno stabilniju budućnost u nadolazećim godinama. Mislim da se to može direktno odraziti na performanse na stazi.”

“Bio sam u tvornici ovog tjedna, kod ljudi koje sam vidio bilo je puno entuzijazma, puno pozitive za nastavak, što je definitivno dobar znak.”

Dodao je i da je sretan je zbog činjenice što se napokon može fokusirati samo na vožnju nakon što je bio jedan od ključnih aktera u pokretanju ulaska u stečaj.

Prokomentirao je i odlazak Boba Fernleyja usred trenutnih promjena:

“On je moj veliki prijatelj i mislim da ćemo razgovarati u jednom trenutku idućeg tjedna. To je nešto što je momčad morala objaviti. Nisam pretjerano svjestan tih promjena, ali Bob je moj vrlo blizak prijatelj.”

Sergio Perez još uvijek nije potvrdio svoju budućnost, no čini se da on ostaje u ovoj momčadi, kako god se ona u budućnosti zvala. Gotovo je sigurno da će mu se tu pridružiti Lance Stroll, dok bi Esteban Ocon mjesto mogao pronaći u McLarenu.

“Sve je ustvari kompletirano, sad je ostalo samo je pitanje tajminga. Mislim da ima većih prioriteta od objavljivanja moje budućnosti, stoga se ovdje fokusiramo na utrkivanje u Spa te kao što sam rekao, samo je pitanje vremena prije nego što je mogu potvrditi”, izjavio je Perez o svojoj budućnosti.

Perez je optimističan oko nastupa na Spa te oko budućnosti momčadi, no konkretnih odgovora i dalje nema.


Odgovor

2 komentara

  1. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Čovječe, sve se radi oko love:

    Jedno od rješenja bi moglo biti da momčad uđe u prvenstvo s novom licencom čime bi ustvari postali nova momčad i samim time izgubili sve bodove koje su osvojili pod imenom Force India, što bi znatno utjecalo na financijski dio priče.

    Napraviti će novu momčad kako bi budućoj Stroll F1 ekipi oduzeli prava na lovu? :facepalm:
    Pa to je, više od cirkusa – to je, oprostite što psujem; zajebancija. I to one vrste, gdje će netko ostati bez novaca…… :facepalm:



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.