Roberto Merhi ostao bez mjesta u MP Motorsportu, zamijenit će ga Boccolacci

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 6 godina 2 min 0 komentara

27-godišnji Španjolac Roberto Merhi ostao je bez trkaćeg mjesta u Formuli 2. Merhi je 2015. vozio većinu utrka Formule 1 za Manor Marussiju, a nakon toga je odvozio nekoliko utrka za Manorovu WEC momčad u LMP2 kategoriji. Prošle je godine odvozio osam utrka u Formuli 2, dvije za Campos te šest za Rapax, dok je ove godine otpočetka sezone vozio sve utrke za MP Motorsport.

Merhi je dosad uspio skupiti 41 bod čime se nalazi na 11. mjestu u ukupnom poretku. Njegov momčadski kolega Ralph Boschung trenutno je 17. s 13 osvojenih bodova, ali s čak sedam odustajanja. Obojica su osvajali bodove u šest od 16 utrka, ali je Merhi to radio na nešto višim pozicijama pa tako ima i jedan podij iz glavne utrke u Monaku  Na istom mjestu je prošao ciljem u Francuskoj, no tamo je diskvalificiran zbog neregularnog pritiska u gumama.

Na njegovo mjesto doći će MP Motorsportov vozač iz GP3 serije, Dorian Boccolacci. 19-godišnji Francuz tamo drži sedmo mjesto u ukupnom poretku s jednom pobjedom iz prošle sprint utrke u Mađarskoj. Najbolji rezultati juniorske karijere su mu druga mjesta iz francuske Formule 4 (2014.) i Formule Renault 2.0 Eurocupa (2016.). Lani je s Tridentom bio šesti na kraju sezone u GP3.

“Ugrabit ću ovu priliku s obje ruke”, izjavio je mladi Francuz.

“Promocija u F2 na polovici moje druge sezone u GP3 je znak povjerenja MP Motorsporta, momčadi s kojom sam se jako dobro složio. Veselim se napretku po pitanju snage i downforcea i to na najuzbudljivijoj stazi u kalendaru.”

“Dorian je bio izvanredan u GP3 s nama”, rekao je šef momčadi Sander Dorsman prilikom objave.

“Jako smo dobro surađivali, stoga nam je drago što ga promoviramo u najjaču kategoriju našeg programa. Siguran sam da će se brzo prilagoditi F2 bolidu.”

Boccolacci će debitirati ovog vikenda na utrkama na Spa-Francorchampsu, a do kraja sezone F2 se još vozi na Monzi, Sočiju te Yas Marini.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.