Bratches: Alonsovi komentari o predvidljivosti su fer

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 9 komentara

Šef komercijalnih prava Formule 1 Sean Bratches kaže da su komentari Fernanda Alonsa oko predvidljivosti utrkivanja korektni, ali isto tako da će se situacija promijeniti.

Podsjećamo, Alonso je prije nekoliko dana objavio da se 2019. neće utrkivati u Formuli 1, te je za razlog naveo nedostatak uzbudljivosti.

“Da sam ja na čelu njegove ekipe za komunikacije – savjetovao bih ga da koristi drukčije riječi u svom posljednjem krugu, ako se tako mogu izraziti,” rekao je Bratches.

“Ali, mislim da u Formuli 1 postoji mogućnost za manje predvidljivosti i važno je da to postignemo.”

“Od 2015. godine samo su tri ekipe pobjeđivale u utrkama. Prema tome, prilično je predvidljivo.”

Bratches je usporedio Formulu 1 s nogometom u kojem se iznenađenja događaju češće.

“Ako pogledate Premier ligu – od 2014.-2015. ste imali situaciju da tri ekipe na začelju poretka pobjeđuju ili ostaju izjednačeni s ekipom iz top 6 čak 29% vremena.”

“Ako ste, recimo, navijač Cardiffa, osim ako ste ludo optimistični – osim Leicestera – teško je zamisliti da biste očekivali da ćete osvojiti ligu. Ali, kad igrate protiv Chelsea ili Manchester Cityja – znate da možda možete pobijediti, i onda se zaista to i dogodi.”

“To se ne događa često u Formuli 1. Mislim da je Alonso u pravu i želimo to popraviti. Da je bar on tu još 10 godina pa da bude dio toga. Bio je fenomenalan ambasador ovog sporta, takav junak, legenda, i nadam se da će njegov brend ostati tu u mnogim nadolazećim godinama.”

Kad je objavio da odlazi iz Formule 1, Alonso je spomenuo da je vodstvo F1 pokušalo promijeniti njegovu odluku. Bratches kaže da je ovo loša vijest za sport:

“Bio sam razočaran s poslovnog stajališta.”

“On je tu već dugi niz godina na vrhunskoj razini.”

“Poštujem njegovu odluku da otiđe, nadam se da ga možemo angažirati na mjestu ambasadora ovog sjajnog sporta ubuduće.”


Odgovor

9 komentara

  1. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Pojednostavite motore i aero i na dobrom ste putu.


    0
    0

    0
  2. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    A vidi slike na vrhu, je li to -1 krug?


    0
    0

    0
  3. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Ljudi su hebeno glupi i koliko se vec puta spomenulo ako nekomu ovo ne pase , neka gleda drugi sport.


    0
    0

    0
  4. Ayrton Senna
    Ayrton S Prikaži

    Vrlo jednostavno, napravite gp 2 od F1


    0
    0

    0
  5. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Puno puta sam gundao o predvidljivosti, vrijedao FIA-u i sve moguce ljude u F1, ali kako vrijeme odmice mislim da ipak izviru frustracije sto nema Alonsovih rezultata. Vjerujem da Ferrarijevci i Mercedesovi navijaci s nestrpljenjem cekaju svaki novi vikend kao sto su i protekle cetiri sezone Mercovi fanovi lizali prste. Ipak, da budem iskren, one 2012. sam uzivao vise zbog Alonsovog uspjeha nego 7 razlicitih pobjednika i vjerujem da taj navijacki faktor igra veliku ulogu u pracenju. Mislim da oni Williamsovi navijaci i veliki ljubitelji lagano udaraju glavom od zid nakon svakog vikenda bez obzira koliko utrka bila napeta (iako puno je ljepse pratiti utrke poput Silverstonea ove sezone nego npr. Monaka ili Rusije prosle sezone nebitno za koga navijao). Iako se u F1 trebaju promjeniti neke stvari ne mogu reci da ne bih bio sretan da je Alonso u Mercu ili Ferrariju trenutno ?


    0
    0

    0
  6. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Pa budimo realni i iskreni.. Alonsu je Formula 1 predvidljiva i dosadna zato što ne vozi za Ferrari ili Mercedes i ne pobjeđuje.. Da je za volanom dva najbrža bolida sigurno mu nebi bilo dosadno.. Vozač njegovog kalibra želi pobjede.. Naslove.. Ali nažalost niti jedan vozač nemože voziti brže nego mu zakoni fizike i mogućnosti bolida dopuštaju.. To je jednostavno tako.. Da je Mclaren u formi u kojoj je bio pred 10 godina sigurno mu nebi bilo dosadno..



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.