Alonso: Odlazim zbog nedostatka akcije na stazi

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 56 komentara

Fernando Alonso kaže da razlog njegovog odlaska leži u nedostatku akcije na stazi trenutno u Formuli 1, a ne u lošoj formi i rezultatima McLarena.

Dvostruki svjetski prvak je prije nekoliko dana objavio da se neće natjecati u F1 u 2019. godini, ali nije isključio mogućnost da se vrati u nekoj od idućih sezona. Alonso je također rekao da je predvidljivost utrka postale previše za njega:

“Akcija na stazi nije onakva kakvu sam sanjao kad sam došao u F1 ili kad sam bio u drugim serijama ili kakvu sam doživio u drugim sezonama,” kaže Alonso.

“Odlazim zato jer je akcija na stazi, po mom mišljenju, jako loša. Zapravo, više se razgovara o onome van staze.”

“Pričamo o polemikama, pričamo o porukama na team-radio, pričamo o svim tim stvarima, a kad se puno o tome priča – to je loš znak.”

“Postoje druge serije koje možda nude bolju akciju, više sreće i zadovoljstva. To je ono što pokušavam pronaći.”

Iako Alonso ne isključuje povratak, jasno govori kako ga F1 više ne uzbuđuje:

“2004. ili 2009. godine nisam pobijedio ni na jednoj utrci. Ali, bilo je teško predvidjeti što će se dogoditi u Spa ili u Monzi,” kaže Alonso.

“Sad možemo napisati što će se dogoditi u Spa i u Monzi. Možemo napisati prvih 15 pozicija s možda jednom ili dvije pogreške. Predvidljivost je postala teška.”

“Idemo u Barcelonu i nakon prvog dana zimskog testiranja znate što ćete raditi do studenog u Abu Dhabiju, to je teško. Za mene to nije problem jer nakon 18 godina imam postignuto više od onog što sam sanjao.”

“Ali, za mlade vozače ili za druge vozača je to teško jer se nadaju da će njihova ekipa iduće godine napraviti nevjerojatan korak ili da će primiti poziv jedne ili dvije ekipe. Postalo je teško za ambiciozne vozače,” zaključuje Alonso.


Odgovor

56 komentara

  1. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    …dodao bih i to, da uopće nije uzbudljivo kad tvoj tîm nema više toliko para za tebe, niti jedan drugi također ne pristaje na iste pare.. a ovi što mogu platit uopće ne pitaju za tebe.


    0
    0

    0
    • Stefan Bellof
      mario550 Prikaži

      Nego sto ce se desiti sa Vettelom ove sezone?, ako ne osvoji naslov ove sezone moze polako kao i Alonso pakirati kofere ili voziti za neku slabu ekipu jer ce nedvojbeno dobiti otkaz u Ferrariju.

      To je cinjenica sine moj! a nisam suguran koliko ste vi Vettelovi navijaci toga svijesni?


      0
      0

      0
      • Sebastian Vettel 5
        dzalac Prikaži

        prije ce tvoj ver iz rbra nego seb iz ferkana


        0
        0

        0
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        Kakve veze ima Seb sa Alonsom kao i ova vijest?


        0
        0

        0
      • Sebastian Vettel 5
        Vettel-Ferrari Donator Prikaži

        Da će Vettelu biti teško ako izgubi naslov, hoće, pogotovo zbog talijanskih medija, koji će biti nemilosrdni u kritiziranju, budimo realni. Ali biti vozač Ferrarija je mač s dvije oštrice, danas si najveći heroj, a možda sutra već najveći gubitnik, to je Vettel valjda imao na umu kad je potpisivao za Ferrari i odvažio se na takav poduhvat.

        No, Vettel ima ugovor na još dvije godine u top momčadi, i bit će u borbi za vrh bar još te dvije godine, ali je ova sezona zbog njega samog ključna, i budućnost će mu biti mnogo svjetlija i slavnija ako naslov prvaka donese u svoje i Ferrarijeve ruke ove sezone, dok Alonso sanja već godinama da dobije priliku makar na jednu sezonu da se bori za postoljai pobjede. Osobno mi ga je žao zbog toga i mislim da je napravio dobar potez povlačenjem iz Formule 1, zbog mira sa samim sobom, a i mira u McLarenu. Definitivno se nije potpuno oprostio od Formule 1 i sigurno će prihvatiti bilo kakvu priliku, ako mu se ponudi, da se priključi jednoj od trenutno TOP4 momčadi.

        Što se dalje tiče Vettelove budućnosti, i eventualnog napuštanja Ferrarija, poprilično sam siguran da će ako do tog da će i ne odlući se umiroviti, njegova sljedeća momčad biti ponovo Red Bull ili Mercedes. Ali se nadam da do tog neće doći i da će Formulu 1 napustiti kao Ferrarijev vozač, barem kao peterostruki ili šesterostruki svjetski prvak :D


        0
        0

        0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Vettela će Red Bull dočekati raširenih ruku, ako se odluči vratiti. A ako ode i u neki slabiji tim nakon Ferrarija, uspješno će ih dići do vrha, ne kao tvoj miljenik…


        0
        0

        0
  2. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Koje licemjerje…ostao bi on da su ga zvali iz Merca, Ferrarija, RB-a ili Renaulta


    0
    0

    0
  3. F1karlo Prikaži

    Ima pravo sto se tiče predvidljivosti, jedino sto nešto može poremetiti poredak je nesreća ili kvar,uvijek se zna ko će di bit otp.


    0
    0

    0
  4. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Neka ti je uzbudljiv WEC s Toyotinim hibridom, 5 sekundi brzi od konkurencije.
    Prozran si stari i dosadan.


    0
    0

    0
  5. Nando
    Matek14 Prikaži

    Jel ovo sto rekao cinjenica? Je.
    Jel potrebno da to prica? Nije.
    Jesu ga novinari pitali o tom? Jesu. (sad ce el jefe ponovit onaj komentar o tome da nije duzan to pricat al je njegov ego prevelik pa si zeli dati dodatnu promociju itd itd itd, a da krene izbjegavat odgovore onda bi el jefe pricao kako u dubini duse Alonso to misli al je licemjeran pa to ne kaze na glas)
    Jel bi drugacije pricao da je u Mercedesu li Ferrariju? Bi.
    Jel bi Hamilton, Vettel, Max, Ricci ili tko drugi (osim Kimija jer tog boli ona stvar za sve oko njega) pricali isto da su godinama u Alonsovoj situaciji? Bi.

    Budimo realni znamo svi zasto odlazi, zna i on zasto odlazi.. odlazi jer nema bolid, da ima ne bi pricao ovo.. a indirektno i to sam kaze kada kaze

    “Ali, za mlade vozače ili za druge vozača je to teško jer se nadaju da će njihova ekipa iduće godine napraviti nevjerojatan korak ili da će primiti poziv jedne ili dvije ekipe. Postalo je teško za ambiciozne vozače,”


    0
    0

    0
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      el jefe …el jefe …

      Svrbi malo “el jefe” od jučer, vidim… Neka, rasprava je uvijek dobra :) Ja neću komentirati ove izjave, mislim da je svima sve jasno.


      0
      0

      0
      • Nando
        Matek14 Prikaži

        To je od milja :D Jesi sef portala ili nisi ;) Nemam ja Ante nista protiv tebe, niti ikoga na ovom portalu jer svi gledamo iz perspektive onog za koga navijamo i tako iznosimo svoje misljenje sto je sasvim legitimno.. Da me zasmetao nacin na koji si jucer opisao mog vozaca uz kojeg sam prakticki odrastao, jest.. al zato i raspravljamo i svi pokusavamo o tome dati svoje videnje, a istina je negdje u sredini.. neki ga pretjerano glorificiraju, neki ga pretjerano ocrnjuju.. rijetki su koji su na sredini.. nas dvojica se oko ove teme necemo nikad slozit, samo je pitanje granice i vremena kada se treba prestati vrtiti u krug s raspravom, a ja sam blizu toga da sada izadem iz tog kruga jer sam rekao sve sto mislim :D :pivo:


        0
        0

        0
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Naravno, nemam ni ja ništa protiv tebe ni bilo kog drugog tko na civiliziran način piše. Sve pet, samo što u svakom tekstu kojeg napišem (bila to kolumna ili komentar, svejedno) pokušam u nekom redu od glave do pete obrazložiti što mislim. Tako bih volio da je i s druge strane. Ja u svoj sili komentara jučer nisam vidio nigdje ulazak u problematiku. Nažalost, nekome je na tekst o Alonsu domet napisati “a što je s Vettelom” i pritom misli da me to dotiče iz nekog čudnog razloga.

        A ako smeta nešto što sam jučer napisao, ajmo natrag na onaj članak i detalj po detalj razložiti i uz citate me opovrgnuti. :)


        0
        0

        0
      • Stefan Bellof
        pigmalion Prikaži

        @Matek14

        Odlično. Hvala na strpljivosti, razumjevanju i civiliziranosti.

        :thumbs:


        0
        0

        0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Napisao sam ja tebi Ante jucer sve, od a do ž. Vettel je spomenut jer navijas za njega a takoder je vec imao dosta da nekazem cega na stazi i van nje u dosta kracoj karijeri od Alonsa. Objasnio sam ja lijepo da Alonso nije sam ono skuhao ni 2007 kao ni 2008 jer da se ista mu moze dokazati bio bi izbacen iz F1. Pribio si Alonsu na leda ono sto treba a vala i ono sto ne treba. Npr on je po tebi glavni krivac za raskol u Mclarenu a mislim da je svima vise manje jasno sto je usljedilo blokiranju Hamiltona. Nema to veze sa no1 ili no2 vozac nego je mali balonjq njega prvo blokirao sto naravno nisi ni spomenuo. Isto tako Alonso je na sudu raskrinkao prevaru McLarena s cim se slazem i neka je to napravio jer smatram da je to ispravno. A ti si na bazi takvih nekih stvari od njega napravio doslovno crnu ovcu. Znao je kenjat ala ” utrkujemo se protiv Neweya” ili ove najbolje trke zivota sto je i meni po malo islo na zivce. Ali po ovom textu od jucer ispada da je uvjerljivo najgori vozac ikad. A bilo je i gorih. Pogledajte samo namjerna sudaranja MS ali on je MS pa on smije. Svi vozaci u igri za naslov su prljavi i arogantni. Ali tu svoju prljavost sakriju pod tepison dok ih ide. Isto tako sam napisao da je Alonso sve to skuhao mislis li da bi ga zvali u ekipe kao RB Ferrari pa cak i ponovno u McLaren nakon 2007 i 2008. S kojim je kolegom to Alonso imao problema osim sa Lewisom? Pa Lewis je sa svakim tko se nije micao s puta imao probleme. Stavi mu Maxa ili Vettela u team ima da sijeva na sve strane. Oni su takvi a Alonso je jednostavno odabrao krive ekipw i to je to. Jel je mogao u RB? Je.. jel je mogao nabosti nekoliko naslova tamo? je. Sad je u Ferrariju Vettel koji ga ne zeli kraj sebe i u Mercu Leeis koji ga ne zeli kraj sebe . Da tu nisu Vettel ili Lewis itekako bi oni Fernanda u ekipu htjeli. Stoga vrata su mu zatvorena od strane vozaca a i sefova koji ne zele gledati novu 2007 u svojem timu. Alonso je takav, no mnogo puta je receno da bi bio prvak moras biti prgav i bezobrazan i gledati samog sebe. Da od sada pa narednih 11-12 godina Vettel ili Hamilton imaju samo 2 sezone bolid koji se mozda moze boriti za naslov a ostalih 9-10 imaju krseve za pozicije od 4-5 do 20 mjesta vjer mi , naslusali bi se mi njihovih kukanja zalopjevki i frustracija. Btw domet mi je daleko veci nego sto mislis, no samo sam ti pokusao na tvoj nacin pokazati da ima i aktualnih vozaca koji rade cirkuse pa se ne pribijaju na kriz. .


        0
        0

        0
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Btw domet mi je daleko veci nego sto mislis, no samo sam ti pokusao na tvoj nacin pokazati da ima i aktualnih vozaca koji rade cirkuse pa se ne pribijaju na kriz. .

        Tako je, ali je samo jedan pobijedio u namještenoj utrci pa onda kasnije rekao da postoje različite interpretacije kako se utrka može pobijediti.


        0
        0

        0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Alonso je bio glavni akter te prevare McLarena, ali se izvukao cinkarenjem ekipe. Pa upravo se preko njegovog maila vršilo kopiranje Ferrarija.


        0
        0

        0
      • Fernando Alonso
        Mr.Spaceguy Donator Prikaži

        Alonso glavni akter? A nisu to slucajno bili Stepney i Coughlan sa svojih 288 SMS poruka i 35 poziva.


        0
        0

        0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        @Pastor

        Krivo si zapamtio. Sve je izašlo u javnost jer je fotokopiraonica prijavila. Pedro se la Rosa i Alonso su u mailu diskutirali rezultate testiranja u simulatoru. U tim mailovima je bilo i drugih McLaren ovaca pa su poslužili kao dokaz da je cijeli McLaren znao. Do tada je bila priča da su to samo ova dvojica mutila i da nitko drugi o tome ništa nije znao.. Mailove je FIAi proslijedio Alonso nakon svađe s Ronom Denissom, nakon što se na prvom saslušanju McLaren izvukao. Kad su ovi mailovi izašli McLaren je opaljen s kaznom od 100M i oduzimanjem svih bodova


        0
        0

        0
      • Nando
        Matek14 Prikaži

        Khmm sad si nesto razmisljam.. govorimo o tom alonsovom cinkanju kao necem negativnom, al pa zar nije on napravio hvale vrijedan potez kada je razotkrio varanje.. pa onda alonso u toj cijeloj prici uopce nije negativan lik.. ante je rekao u svojem tekstu da je spygate alonsova krivica i opisuje to kao nesto negativno te kaze da ne voli varalice, al realno je to visoko moralni cini razotkrivanja mclarenove prijevare.. #trolanjekonkurencije ;)


        0
        0

        0
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Da, samo što mu je trebalo par mjeseci da razmisli o tome. I pazi slučajnosti, slučaj iscurio van taman oko Mađarske kad je blokirao Hamiltona, a Dennis popizdio. Pazi iduće slučajnosti – FIA zagarantirala imunitet vozačima ako izidu s cijelom pričom… Kako se sve poklopi :)

        Evo tekst o spygateu, znanje je zlato: https://www.f1puls.com/17677/tocno-u-ovo-vrijeme-prije-10-godina-dogodila-se-najveca-spijunska-afera-u-f1/


        0
        0

        0
      • Nando
        Matek14 Prikaži

        Hah kako god bilo, na kraju je postupio pravedno.. to sto je imao koristi od toga to je drugi par rukava
        To ti je onaj rang sto sam gore u komentaru napisao.. ako laje novinarima los je jer laje, ako ne laje novinarima los je jer misli to a ne laje.. tako i ovo ako cinka i otkrije ne valja, ako ne cinka i ne otkrije opet ne valja.. pa kako onda valja?
        Tvoj idealni rasplet te situacije bi valjda bio: alonso bez povoda dok jos nije bilo svade, a saznao je za to, cinka svoju vlastitu momcad u koju je tek dosao.. pa sta bi tek onda bilo i kakav bi to tek skandal bio i koja bi ga momcad nakon tog.htjela i sto bi onda pisao o njemu haha

        P.s. citao sam taj tekst i znam o cemu se radi


        0
        0

        0
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        pa kako onda valja?

        Pa skoro bilo što osim požurivati ekipu da što prije testira ukradene ideje, a onda par mjeseci kasnije kad ti ne daju status prvog vozača odjednom postati pravednik koji se onda više ne boji cinkati.


        0
        0

        0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Naravno da je cinkanje nekoga ko radi nešto loše pozitivna stvar. Ali je on sam učestvovao u toj lošoj radnji. I sa cinkanjem je kupio sebi nevinost. To već nije pozitivno. Pozitivno bi bilo da nije ništa htio imati sa tim, i da je cinkao odmah kada je saznao, a ne kada mu je odgovaralo. Kada se posvađao sa šefom, i kada mu je zagarantovan imunitet. Time se osvetio ekipi, i izvukao se bez posljedica iz te afere. Čisti interes. A dok je imao korist od toga nije mu padalo na pamet da cinka.


        0
        0

        0
      • Nando
        Matek14 Prikaži

        Svijet pravednika koji ne postoji i u kojem da se i sami.nadete ne biste tako postupili.. najlakse je pricat iz udobnosti svoje fotelje i biti general proslije bitke i svaka cast svakom onom tko bi u toj situaciji stekao dovoljno muda da cinka ekipu u koji je tek dosao pa makar i samo nadleznima u toj vlastitoj momcadi, a kamo li nekim visim instancama.. da svjestan sam sto zelite reci i naravno da se slazem s tim da bi otkucavanje po saznanju bez koristi imalo najveci moralni kredibilitet, al ljudi moji to ne postoji.. to ne postoji u skolskom klupama u prvom razredu osnovne skole kod neiskvarene djece, a kamo li u biznisu ranga f1.. ponavljam pitanje, sto.bi ljudi tada pricali o alonsu da je sam.bez povoda izazvao takav skandal, koja bi ga momcad tada angazirala znajuci da da se i nade u nekakvim mutnim.vodama u redovima.ima onog strebera koji.vice odmah uciteljicr, uciteljice mene pero.udario.. to bi bio kraj alonsove karijere jer na ovoj planeti (nazalost) dobri i pravedni ljudi ne prolaze.. sto si bolji to te se vise gazi i to manje imas, osim mirne savjesti.. a budimo realni da se temeljito procesljaju sve momcadi i vozaci pogotovo proslog stoljeca siguran sam da bi se nasle takve pikanterije da bi ovaj spygate bio mala beba.. koliko takvih spygateova postoji a da nitko o tome ne zna.. pa pogledajte kako si trenutno momcadi medusbno pokusavaju podmetnuti nogu optuzujuci se za ovo ili za ono, a sto tek rade u tisini..


        0
        0

        0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Kako mu može biti svaka čast? Ja lično ne bih cinkao ekipu kada bih saznao za tako nešto, ali bih ostao izvan toga. Moje je da vozim i neču da imam ništa s tim. Ali isto tako ne bih onda ni cinkao ni nakon eventualne svađe. Ako nisi cinkaroš onda nemoj ni biti. A on je ovako svejedno ispao cinkaroš, a kad već jest onda je trebao cinkati na vrijeme. A ne prvo i sam uprljati ruke, i onda nakon svađe svejedno ispadne cinkaroš. Što je najgore cinkao je i sebe, jer je i sam učestvovao. Ali mu je oprošteno.

        Neko je neki dan spominjao Maradonu, i ono igranje rukom. Zašto to uopšte miješati sa igračkom kvalitetom. Sa tim je ispao g0vno od čovjeka, koga briga kakav je igrač. A ima primjera i poštenja. Klose je u Laziu zabio gol rukom koji je sudija priznao, a onda mu je Klose prišao i rekao da je igrao rukom…


        0
        0

        0
  6. Williams
    Montoya Prikaži

    Ne ulazim u razloge zašto je to izjavio, al ustvari je u pravu. Prvenstvo je neizvjesno samo zato jer malo pobjedi jedan, malo drugi. Al da ima akcihe na samoj stazi – to sigurno ne. Pogotovo ne između dva pretendenta na naslov. Uvijek su nekakve gume ili aerodinamika koju je nemoguće pratit razlog izostanka direktnih borbi


    0
    0

    0
  7. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Aj dobro…
    Tvrdnja da je 2004 ili 2005 akcija na stazi bila bolja nego danas je bizarna izjava…2010 je 5 vozaca moglo osvojiti titulu, a 2012 ne moramo ni spominjati.
    Ovu godinu smo imali genijalnih utrka i imamo odličnu bitku za naslov…

    Smiješno…ali razumljivo od njega.


    0
    0

    0
  8. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Zločko ovaj Fernando.


    0
    0

    0
  9. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Evo ga opet.
    Sad on kao odlazi jer F1 ne valja.
    Kaže da bi mogao pogoditi poredak na svakoj utrci uz dvije greške. Da sam novinar izazvao bi ga da pogodi Spa, pa da vidimo…

    To se na engleskom zove disgruntled employee.
    Uglavnom prijezira vrijedan egocentrik.


    0
    0

    0
  10. DDDD Prikaži

    Aj reci prvih pet da uplatim na kladionicu


    0
    0

    0
  11. Nelson Piquet
    Grah0 Donator Prikaži

    Kako, zar nema dovoljno akcije kad te Vettel obilazi za cijel krug, a ti se ne sklanjaš, pa onda poslije trke probaš ispast duhovit i govoriš nešto u fazonu BLUE FLAGS…


    0
    0

    0
  12. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Eto sad bar znamo što bi bilo da mu je kojim slučajem Mercedes, RB ili Ferrari ponudio mjesto.
    Odbio bi jer nema akcije na stazi.


    0
    0

    0
  13. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Odlazis jer te niti jedan tim sa kojime mozes ostvariti pobjede ne zeli a ne zbog akcije. Jos uvijek ne mozes protiv svog ega i priznat.


    0
    0

    0
  14. Mercedes
    Jester Donator Prikaži

    Ružičastih naočala na sve strane kao u priči. Butthurtova još i više. Voljeli ga ili ne (ubrajam se među one koji ga ne vole), jedna od legendi moderne F1 i dvostruki svjetski prvak odlazi…i kao takav zaslužuje poštovanje. Da, vrlo je osvetoljubiv, isto tako ako ne i više – egocentričan, cinizam i sarkazam na visokoj razini…i kao takav je i dalje jedna od ikona današnje F1. Teško ga je zavoljeti kao osobu zbog neugodnih situacija u kojima je sudjelovao ili se našao zbog toga što su to bile isključivo njegove odluke. Ali jednu stvar mu se teško može osporiti – to da je vrhunski vozač koji će rijetko izgubiti motivaciju te će pokušati napraviti sve za što bolji plasman. Bilo to legalno ili ne, to je pitanje morala na koje je teško odgovoriti ako se nikad niste našli u takvoj situaciji i ovisi isključivo o karakteru. Kad se uspije odvojiti osobnost od sposobnosti, stvari postaju nešto jednostavnije. O tome vam Ante govori samo što neki od vas kroz ružičastu prizmu to odbijate shvatiti.

    Ali činjenica i dalje stoji – za*eban karakter koji ga je jako koštao većih uspjeha. I najvažnije od svega – vrhunski vozač!!!!

    PS
    OMFG, postajem ko avalon o:O


    0
    0

    0
  15. Nando
    Lux14 Prikaži

    Ovo je suludo.
    Sve ove rasprave zadnjih dana vode nigdje i zato mi je ovo sve (bez uvrede) glupavo o čemu vi drobite i na šta gubite vrijeme. Svi ponavljaju svoje klasične mantre, dolaze tipični likovi koji ponavljaju tisuću puta ponovljene priče i nagađanja, pa neki koji se kletu u karmu i očito je vide samo na Alonsu, neki nam konstantno drže propovjedi i traže da se vozač prilagodi nekim njihovim načelima i svjetonazorima na kojima konstantno inzistiraju i misle da na to imaju puno pravo, pa neki koji u dva miliona redova kažu ništa itd, al me impresionira da svi imate vremena,volje i živaca za takve gluposti pa raspravljajte i uživajte. U ovakvim raspravama se ne govori o onome što se događa na stazi i o vještinama, duelima ili momentima koji su obilježili utrkivanje u novijoj povijesti motorsporta koji svi jako volimo, a moje je osobno mišljenje da bi nam na tome trebao biti fokus (al opet ustav RH daje pravo da je svako slobodan radit i pisat šta oće pa samo naprid). Niti je Alonso manji u mojim očima zbog svih ovih nebuloza (za mene osobno) niti će Alonso biti veći u očima svojih mrzitelja time da ga ja sad ovdje počnem branit, kao što su neki već spomenuli. Stava sam da mogu jako puno velikih sportaša i javnih ličnosti ocrniti načinom kojim to urednik rutinski odrađuje sa Alonsom, ali mi to nije neka sreća u životu niti ću istjerat neku pravdu u ovakom zbilja šugavom svijetu punom nepravde (jer poprilično sam stava da ta nepravda koja nas pogađa svaki dan ne proizlazi iz McLarenove garaže niti se borimo na najbolji način protiv nje pljuvanjem po vozaču na sportskom portalu, koji čita možda do tisuću ljudi), niti poznajem te sve ljude pa bi se bojao prozivati ih ljigama jer stava sam da ukoliko dobro osobno ne poznajem te iste ljude mogu ispasti da ih klevećem davajući im raznorazne pridjeve i pripisujući im takve osobine, a da oni možda nisu zbilja takvi kakvima sam ja mislio da jesu. I na kraju svih rasprava dođe se do zaključka da se možemo složiti da se ne slažemo i da se to neće promijeniti. Benson s BBC-a osobno poznaje Alonsa i napisao je jako lijepu kolumnu za njegov odlazak pa bih je preporučio ako želite pogled na Alonsovu karijeru iz drugačije perspektive i koja je izbliza promatrala tu osobu i njenu osobnost. Uživajte ako vam je sve ovo gušt i čuvajte živce. Pardoniram ako se netko našao “uvređenim”.
    I za kraj strofa meni najdražeg pjesnika sa ovih prostora i osobe koju cijenim više od ijednog vozača F1 ikad:
    “Ne volem
    strebercine, vecne odlikase
    crne rolke i sektase
    ne padam na Tibet ili Burmu”


    0
    0

    0
    • Stefan Bellof
      pigmalion Prikaži

      @Lux14

      Odlično. Konačno jedan realan i objektivan komentar u moru svega i svačega…..
      Glavni urednik nas uredno pili sa Dunning-Kruger efektom i šemama Jin-Janga, a ovako jednostavno napisati osvrt i biti korektan može biti samo jedan genijalac koji ne pada na Tibet ili Burmu………

      A ja ću dodati još samo ovo:

      Ne volem
      izbore, televizor, plakate
      dosta, ako Boga znate
      Ludnica je, kanda, otkljucana sirom ostala
      (provert’e, molim vas)


      0
      0

      0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      A zašto bi svi morali glorificirati Alonsa zato što je odličan vozač? Vi njegovi navijači ste totalno fulili poentu one Antine kolumne. Možda je nekima dovoljno to što je on odličan vozač, i sve mu je drugo oprošteno. Pa mnogima od nas to nije dovoljno. U Formuli 1 je mnogo odličnih vozača. Kao što Sainz nedavno reče, svi su oni u 0.3 s. I svi bi mogli postati prvaci u pravim okolnostima. Sa najboljim bolidom, i da ti bolid odgovara bolje nego kolegi. Čak bi i Stroll da je vozio neki od dominantnih Mercedesa prethodnih godina, čak i uz jačeg vozača od sebe. Ako bi bolid bio baš idealan za njegov stil vožnje, i ako taj bolid ne bi nikako ležao njegovom kolegi koji bi inače bio bolji od njega. Tada bi i Stroll mogao do titule. Ako je dovoljno biti odličan vozač, onda neka stave robote u bolide. Ne moraju ništa ni izjavljivati, ni igrati političke igre, ni smijati se. Onda bi ih svi voljeli, ili možda nebi? Za mene nikada neće biti dovoljno što je neko odličan vozač, da zanemarim sve ostalo. Ali svakom svoje…


      0
      0

      0
      • Nigel Mansell
        The Simpsons Prikaži

        Ko kaže da ga svi moramo glorificirati?
        Problem je što je Alonso jako povrijedio kolumnistu svojim “djelovanjem” u F1 i on mu sada vraća za sve nepravde i nesreće koje mu je ovaj nanjeo od djetinstva pa do danas.
        Jednostavno se prazni.
        U kolumni ima dosta istine ali sveukupni dojam je da je kolumnist inficiran, što prije svega nije dobro za njega i portal.

        Mržnja je aktivan osjećaj, nezdrav, izjeda onog tko je nosi.

        Portal postaje Ferrari fun zone a kolumnist dobiva sljedbenike koji ga tapšu po leđima, pišu i razmišljaju kao on, jednistavno…. klonovi.
        Sjetite se kako su nestali neki f1 portali i zašto?


        0
        0

        0
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Problem je što je Alonso jako povrijedio kolumnistu svojim “djelovanjem” u F1 i on mu sada vraća za sve nepravde i nesreće koje mu je ovaj nanjeo od djetinstva pa do danas.

        Nije me povrijedio jer nemam nikakve štete od njega, ni direktne, a ni indirektne jer nije ništa u međuvremenu osvojio pa da me ožalosti ili rastuži. Točnije bi bilo reći da ne volim varalice.

        Portal postaje Ferrari fun zone a kolumnist dobiva sljedbenike koji ga tapšu po leđima, pišu i razmišljaju kao on, jednistavno…. klonovi.

        Portal ne “postaje” ništa jer ima istu uredničku politiku od prve minute pa do danas evo tri i pol godine kasnije. To što ima najviše Ferrarijevih navijača je priroda stvari, nećemo pri registraciji pitati za koga navijate pa onda propuštati navijače drugih ekipa, a Ferrarijeve blokirati kako bi se broj navijača izravnao pa da smo svi sretni i ravnopravni. Nikad nikome nije izbrisano nešto zato jer je navijač druge ekipe ili vozača, kao što nikad nije pušten nekakav spam samo zato jer dolazi od Ferrarijevog navijača.

        Sjetite se kako su nestali neki f1 portali i zašto?

        Zato jer je vođenje dobro posjećenog portala zahtjevan i relativno težak posao s malom ili nikakvom isplativošću, pa su se vlasnici ispuhali ili im je dosadilo, a u nekim slučajevima jednostavno nisu znali raditi svoj posao.


        0
        0

        0
      • Stefan Bellof
        pigmalion Prikaži

        Evo opet. Ista priča. Znači, bolje da jedan Stroll ili Ericsson postanu prvaci nakon 15 godina u F1, nego punokrvni, talentirani vozači poput Hamiltona, Vettela, Raikkonena, Alonsa, Schumachera!!??

        Pa onda može i moja baba ( pokoj joj duši, mislim na svoju baku ) ustat’ iz groba, pa ja dignem brzu pozajmicu na 50 godina, pa neka i ona postane F1 prvak!?

        Ako se razmišlja o robotizaciji utrka, uvođenju umjetne inteligencije, ili dovođenjem tatinih sinova, ili onih koji crpe novac iz državnih blagajni ( Venezuela ) dok narod gladuje i pati, onda izvolite gledati takvu F1.

        Pa naravno da su F1 stvorili, osim inžinjera, mehaničara i ostalih, odlični vozači i manje odlični vozači…… pa to je nevjerovatno koliko NEPOŠTOVANJA ide prema jednom ljudskom stvorenju sa njegovim karakternim i sličnim manama – po ovoj priči, trebalo bi iz F1 povijesti izbrisati Alaina Prosta, Nelsona Piquesta, Ayrtona Sennu, M. Schumachera i slične – jer su oni svojim potezima na stazi pokazivali svoje prljave karaktere!!??

        Treba vam nekakva sterilna F1, di će sve biti kako vama paše?

        Kakav Dunning-Kruger efekt, jin-jang ili slične sheme…… pa vi ste svi kontra ovakve F1 i ovakvih ljudi u F1…… vi ste….. ne smijem to napisati……

        Ili jednostavnije, ako vam ne odgovaraju karakterno pojedinci u F1, zašto uopće gledate F1? Kako vas jedan Alonso, toliko može uvrijediti da smatrate da nije trebao osvojiti niti jedan naslov?
        Zašto vam smetaju tuđi grijesi, a svoje ne vidite? Gledajte svoj osobni život i svoje grijehe….. Alonso, koliko god je napravio grijeha, propusta ili čega već……. stići će ga karma.

        A vi ostanite, uvjereni u svoju pravičnost, pogotovo uvaženi glavni urednik Ante Vetma.


        0
        0

        0
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Treba vam nekakva sterilna F1, di će sve biti kako vama paše?

        Ne sterilno, samo sportski, bez varanja.

        Kakav Dunning-Kruger efekt, jin-jang ili slične sheme…… pa vi ste svi kontra ovakve F1 i ovakvih ljudi u F1…… vi ste….. ne smijem to napisati……

        Ovo zvuči kao da Mamić piše. Ako sam protiv Alonsa ja sam protiv F1, protiv Hrvatske i protiv svega što je hrvatsko. Kako da ne, taktika “idemo u potpuno ludilo pa se voda zamuti” ne pali ovdje. Napisao sam, ja sam samo kontra varalica i muljatora. Zanimljivije je zašto ti nisi?


        0
        0

        0
      • Nando
        Lux14 Prikaži

        Pa očito zato jer ga ne etiketira kao varalicu i muljatora. Pigmalionove osobne razloge ne znam ali ja svoje razloge zašto Alonsa ne smatram ljigavcem mogu sročiti jedino kroz podužu analizu (kolumnu) koja se temelji na izjavama osoba koje su surađivale s njim kroz sve ove godine (i onih koje su ga hvalile i onih koje su ga kritizirale), ali za nju trenutno nemam volje jer bi se opet sve svelo na ono šta sam opisao u svom prvom komentaru, a to bi me samo iznerviralo i postigao bi ama baš ništa. Podrobnu analizu Alonsovog karaktera su odradili na Autosportu/motorsportu, samo je u primeu pa je ne mogu svi pročitati, ali daje dobar uvid u Alonsa i njegove loše strane i postupke (koje ja ne opovrgavam da postoje i koje su gadljive) i neke dobre strane (kojih stvarno ima dosta).


        0
        0

        0
      • Stefan Bellof
        pigmalion Prikaži

        @avetma

        Živiš u zabludi, sinko. Pa gdje nema varanja? U božjem Edenu?
        Daj se više spusti na zemlju i zaboravi Fernanda Alonsa. Živi svoj život i drži se svojih grijeha, ne tuđih.
        Ponoviti ću se, nije ti ništa osobno napravio. Za tebe je varalica i ljigo. I to je tvoj stav.

        Kao i Lux14 pokušao bih napisati kolumnu o Fernandu Alonsu. Na moju veliku žalost, uspio sam do sada objaviti samo jednu gost kolumnu na f1pulsu. Imao sam ambicioznije, vlastite spisateljske namjere u vezi F1, ali……
        OK, dam si vremena i prvom prilikom i svojom voljom složim nekakav tekst o Alonsu.
        Iako bi mogao polučiti nove žučljive rasprave, kao i tvoj tekst. U startu znam, da neće biti dobar kao tvoj tekst,…….. na kraju, mislim……….. da smo si sve rekli,….. i da se ipak,…….ponovno se uhvatimo virtualne kafe…….. bar privremeno….. prije nego što nas ponovno uhvati potreba da branimo ili u tvom slučaju, da napadamo Fernanda Alonsa.

        A dotle, živimo za povratak Fernanda Alonsa u F1.


        0
        0

        0
  16. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Bilo kako bilo Alonsov odlazak je veliki gubitak za F1.
    Chaseu Carey i Lberty Medija definitivno nisu sretni njegovom odlukom.
    Kakav god on bio van staze, u boxu, spletkario i sl., mora se priznati da je na stazi bio prilično korektan vozač.
    Nije namjerno udarao u druge vozače, parkiravo bolid u zavojima i sl. i gotovo uvijek se fer utrkivio u direktnim dvobojima.


    0
    0

    0
  17. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    Opet ovom izjavom mozemo samo zakljuciti koliki je egotriper…

    Nijedna momcad ga ne zeli pa je sad kao njegova odluka da ode jer “nema akcije”…

    Fernando pokrij se usima i skupa sa Flaviom Briatoreom lovi rakove…


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.