“Karma je kurva, izvin’te me što psujem”

Izdvojeno / Kolumna / Nemojte propustiti

Ante Vetma

Prije 6 godina 6 min 164 komentara

“Sve je po zakonu”, “procedura je ispoštovana”, “neka institucije obave svoj posao”, “podmeću mi oni koji me ne vole”… Treba li dalje? Mislim da ne, jasno je o čemu se radi. Vizualizirajte jin-jang simbol. U jin (crnom dijelu) imate bijelu točkicu, dakle – apsolutni negativ je neprirodan i neizvediv. Analogno tome, u jangu (bijelom dijelu) koji simbolizira nešto pozitivno imate crni element, mrvu zla. Granica između jina i janga zamišljena je linija, ništa konkretno i opipljivo. Uvjerljivom mentalnom gimnastikom mogli biste reći da je granica mutna ili da je fleksibilna. Pogrešno, granica je savršeno jasna.

Vizualni prikaz je savršen, simbolika jasna da jasnija ne može biti. Relativizacija jednostavno nije moguća. Plesanje po nepostojećem rubu koje se često objašnjava gornjim citatima je jasan znak da ste definitivno u crnoj boji. Pitanje je samo jeste li u jinu koji je dominantno crn, ili ste u jangu, ali ste momentalno u onoj crnoj točkici unutar njega. Razlikovati to dvoje je jednostavno – impulzivna reakcija, onaj primarni instinkt koji nas istovremeno povezuje sa životinjama i nižim vrstama, ali također dijeli od robota – to je ona crna točka u bijelom jangu. S druge strane, nemilosrdna proračunatost i opetovano plivanje u mutnom jasan su znak da ste u jinu.

Za potrebe ovog teksta nema potrebe ulaziti duboko u kinesku filozofiju jer je metafora već sad prilično jasna. Fernando Alonso može biti moćan, ali ne može biti velik. Nitko tko nakon namještene utrke komentira da se “utrke mogu pobijediti na različite načine” nikad neće biti velik. Nitko tko svoju frustraciju bračnim drugom, djetetom, poslovnim suradnikom ili crnim vragom izrazi javno na mikrofon s vrlo očiglednim predumišljajem – ne može biti velik. Opet, može biti moćan, ali između ta dva pojma je ogromna razlika. Gledate li sport kao odvojeni svijet zabave, možda ta razlika neće biti toliko važna i vrlo je lako reći da između jina i janga postoji granica koja je nejasna. Međutim, svatko tko upotrijebi taj argument mogao bi se možda zapitati bi li htio da mu Fernando Alonso bude sutra nadređeni u firmi u kojoj radi? Ili bi možda radije da Alonso bude podređeni u vašoj firmi? Idemo konkretno, pitanje je jednostavno. Biste li Alonsa kao sebi nadređenog ili podređenog, i zašto? Teško je razlučiti što je gore od te dvije opcije.

Besmisleno je također ulaziti u materiju jer je svima dobro jasno koliko je grijeha Španjolac imao u svojoj dugačkoj karijeri. Koliko je puta odradio “nisam te htio, ali nisam ni falio” taktiku prema kolegama sportašima ili suradnicima iz ekipe; koliko je bilo nepodopština koje je tehnički nemoguće izvesti impulzivno, već samo isključivo promišljeno. Teško je bilo popratiti karijeru ove vozačine koji bez sumnje upada u top 10 (od ovih koje sam pratio u zadnjih 20-ak godina), a da pritom ne pomislite bar par puta – čovječe, karma je kurva!

Da biste toliko dugo trajali na vrhunskoj sceni – naravno da treba biti intelektualno jak. Treba moći pohvatati konce svega što radite. Treba pogoditi u sekundu kad izići iz boksa kako bi uspjeli ući u novi brzi kvalifikacijski krug, a da vaš kolega taman to ne uspije. To se ne radi impulzivno, to se radi promišljeno. Međutim, kako to obično biva, teško je na toj razini kontinuirano motati sve oko malog prsta, a da se pritom priča ne okrene. Alonsov problem je, između ostalog, problem mnogih modernih moćnika. Termin za to je Dunning-Kruger efekt. Jeste ikad sreli nekog tko se smatra inteligentnijim od svakog sugovornika (što nekad jest, a nekad nije točno), a da pritom istodobno u pravilu podcjenjuje inteligenciju svih tih ljudi koji im stoje nasuprot? Da, to. Daleko od toga da se radi o glupoj osobi, ali ako netko misli da može novinarsku mašineriju i ekipe koje su prošle vozače i vozače, inženjere i inženjere motati oko malog prsta i pritom od toga profitirati – onda je taj netko taman toliko inteligentan da mu nedostaje ona zadnja mrvica da shvati kako postoje karakterne osobine koje su nužne za uspjeh u bilo kojoj zajednici. Tu je priči kraj, natrag ne postoji. Frustracije ti rastu, negativne karakteristike se ispoljavaju sve češće, spinovi ti zvuče sve bedastije i priča postaje prozirnija od vjetra, a novinari sve ispotenciraju i onda se godinu za godinom pitaš gdje su rezultati i zašto naslove osvajaju neki drugi akteri kad ih baš ti najviše zaslužuješ.

Mržnja je aktivan osjećaj, nezdrav, izjeda onog tko je nosi. Međutim, ne željeti uspjeh nekom za kog misliš da taj uspjeh nije zavrijedio je nešto najnormalnije za ljudsku prirodu. To se čini kao jedina logična reakcija na svaku kap koja čini ono crnilo jina. Taj osjećaj dolazi jednako prirodno kao želja da “neka-institucije-obave-svoj-posao” likovi izgube sve što imaju, i onda još malo.

Ode Nando, a iza njega će vjerojatno ostati povremeni komentari “što bi bilo da je još uvijek tu” tijekom poneke bitke na stazi narednih godina. No, važno bi bilo već u startu staviti stvari na svoje mjesto, da ne bi za pet do deset godina čitali mitove kao što to često biva kad se oprašta neki velikan. Alonsu nitko ne može poreći da je bio jedan od najboljih u svojoj generaciji, ali kad se to stavi u kontekst svega što je očigledno nosio sa sobom – nimalo ne iznenađuje da nije osvojio nijedan naslov već dulje od desetljeća i da smo upravo imali situaciju da u top 3 ekipe imamo 4 slobodna vozačka mjesta, a nikom od njih nije palo na pamet javiti se njemu. Kad se 17 sezona F1 karijere u suštini svede na takvu rečenicu – bilo kakav spin je nemoguć. Najbolje utrke života sad će voziti u nekim drugim serijama, to je to.


Odgovor

164 komentara

  1. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Pravim :kokice: i čekam komentare :chill:



    14
    13

    1
  2. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Komentari će biti zanimljivi :D

    Ja se slažem sa svim gospon Vetma.



    9
    -1

    10
  3. kreso Prikaži

    Top 3 ekipe trebaju vodonošu a ne jos jednog vozaca od 30-40miliona po godini..



    12
    10

    2
  4. Michael Schumacher
    Ferrari Maniac Prikaži

    Jedna od boljih kolumna koje sam u dugo vremena pročitao, na stranu Alonso i F1. Svaka čast.



    9
    -5

    14
  5. Nando
    Matek14 Prikaži

    “Aj ne seri, izvin’te sto sam prost”

    Svaka tebi cast na izuzetnom vokabularu i opcem znanju (filozofije, psihologije i cega sve vec ne) kojim vrlo vjesto i ucestalo prikrivas ono sto bi jedan poznati balkanski seljober bez razvijenog vokabulara rekao glasno i jasno: Alonso je napaceno mucko dzubre kojeg ne mogu smislit..
    Ne vidim potrebu tvojeg stalnog prolijevanja zuci po njemu.. ak je to tak divno i krasno za pisat i objavit evo javljam se dobrovoljno napisati clanak ovakvih razmjera na dan kada tvoj ljubimac s brojem 5 na bolidu ode u mirovinu.. vjeruj mi mogao bi napisati tekst jos i boljeg stila od ovog, materijala ima..
    Pusti Alonsa na miru i svoje usminkane, crne, gnjile i “mudre” rijeci ostavi za pivu sa svojom ekipom..
    Tekst ti je u rangu onog komentara od jucer kad je netko napisao da je Msc zasluzio ovo sto je dobio.. Dakle dno dna.. i da preduhitrim kvazidemokraticare koji ce se pozivat na demokratsko pravo izrazavnja misljenja.. dapace, neka se pise o grijesima jer ih je bilo, ali na prikladan i objektivan nacin (npr to je dosta interesantno sto se na ovom portalu divite svojom objektivnoscu, pa ipak glavni urednik nasere ovako nesto)..



    13
    6

    7
    • Fernando Alonso 14
      Domagoj Grmoja Prikaži

      Izvini na minusu, falio sam, tio sam dati plus. Stvarno nema smisla sta pise, covik je vozacina i netriba te ga voliti, koga briga, ali cijeni njegov žar, posal, ono sta je napravio u svojoj karijeri, lako je srat po coviku i pozivat se na Balaševića, kojeg ja volim. Fernando je prije svega trkač i utrkiva se fantastico, za mi je sta ga necu gledat sljedece godine


      0
      0

      0
  6. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    nimalo ne iznenađuje da nije osvojio nijedan naslov već dulje od desetljeća i da smo upravo imali situaciju da u top 3 ekipe imamo 4 slobodna vozačka mjesta, a nikom od njih nije palo na pamet javiti se njemu

    A sto to Ferrari i Mercedes nisu uzeli Ricciarda?Jeftiniji od top 3, dokazan i provjeren vozac. Oh da, jedan ne zeli da mu se ponovi Rosberg i “nismo vise prijatelji povrijedio me je prica” a drugi je vec dobio povecu porciju od Riccija pa nebi bilo uredu da se poremeti mir u ekipi jer im je bolje imati vodonose ala Bottas i Kimi.



    16
    13

    3
    • David Croft
      Ferrari Prikaži

      Pa i Alonso je imao vodonoše…osim Hamiltona koji je trebao biti vodonoša UGOVOROM no to se nije dogodilo.


      0
      0

      0
    • avalon Prikaži

      e ovo je već jako . oba vlasnika četverostruke titule bi uneredili gaće da su merc ili ferrari “uzeli” ricciarda , a FA da je dobija šansu u nekom od spomenutih timova bi ih “ubija” . 100 % bi se osvetija LH za onu 2007 . daniel bi ponovno dao poveću porciju onom … ma znaš kojem . kad ti čavlić u cipeli smeta , prominiš cipele . e to je onaj drugi ( znaš koji ) uradija da izbjegne sudbinu kletu . mislim da je i kvyat zapravo dobija “izgon” iz RB jer je DR dobija poveću porciju od rusa . zvuči li ti ovo glupo ? ako zvuči usporedi sa ovim ” a drugi je vec dobio povecu porciju od Riccija ” ;) btw , sklapaju li timovi nekakve ugovore sa vozačima na nekakav rok ? ako sklapaju kako možeš “uzet” vozača drugog tima dok je pod ugovorom ? posudbe su moguće npr sainz u renaultu ali on nije njihov vozač , po ugovoru je RB . kako ga “uzet” ? kako su mogli u mercu ili ferrariu “uzet” DR kad mu ugovor tek sad završava ? kako neko može RB “uzet” maxa koji je sa njima potpisa ( i dobija novčiće za potpis ) na ako se ne varam 4 godine ? možda nać nekakvu rupu u ugovoru ili ga jednostavno ignorirat ka šta se radi kod nas , na balkanu ali tamo di je pravo poštovano , stabilno ….. jbga .


      0
      0

      0
  7. James Hunt
    f1_zg Donator Prikaži

    Ok, Ante, nije moglo proći bez ove kolumne, to je jasno svima koji prate ovaj portal :).

    Stvarno ne volim moralizatore i sve one koji gledaju stvari crno bijelima, pa da ne filozofiram (jer si ti već dovoljno filozofirao), da te pitam nešto. Znaš li ti tko je Diego Armando Maradona? Čovjek koji je dao gol rukom i osvojio svjetsko nogometno prvenstvo 1986. Čovjek koji je lajao na sva zvona što mu se prohtjelo i kad mu se prohtjelo. Čovjek koji je pao na doping testu.

    Ante, je li Maradona VELIK igrač? ;)

    Hvala unaprijed na odgovoru :).



    14
    12

    2
  8. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Salty komentari Alonsovih fanova incoming



    6
    1

    5
  9. kikijv97 Prikaži

    E moj Ante na sto si se ti srozao…



    6
    4

    2
  10. Fernando Alonso 14
    Majki2111 Prikaži

    Namještena utrka? Ili možda oportunističko djelovanje?



    1
    -1

    2
  11. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Cinjenica da sam nakon ove kolumne Alonsa zamislio kao zloglasnog prodavaca limunade koji voli stavit malo alkohola iako zna da ne smije, jasno pokazuje moje misljenje o njoj ?.


    0
    0

    0
  12. Dietrich Mateschitz
    Ante Vetma glavni urednik Prikaži

    Samo mala obavijest: obzirom da je jedan jadničak izlupao preko 60 minus/plus već u ovih 14 komentara, isključujem taj sustav. Ne mogu shvatiti mentalni sklop koji se toliko potrudi da bi nekome lupio par minusa i tako omalovažio nečiji komentar ili pohvalio nešto s čim se slaže. Tako da – spam plusevima i minusima je gotov.


    0
    0

    0
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      Meni je ok da postoje plusici i minusi ali ako je takva situacija,bolje da ih nema…


      0
      0

      0
    • Michael Schumacher
      senna66 Donator Prikaži

      pozdravljam odluku, jednostavno su plusevi i minusi izgubili smisla pored takvih “minusača”


      0
      0

      0
    • James Hunt
      f1_zg Donator Prikaži

      Kaj ne možeš blokirati te minusaše/plusaše? Preko IP-a?


      0
      0

      0
    • Adrian Newey
      zgrobnika Donator Prikaži

      Pa što se ne može riješiti da plusaju/minusaju samo registrirani članovi i to samo jedanput.
      ili možda ukinuti minuse i ostaviti pluseve (lajkanje) tako da iracionalni hejteri ostanu bez oružja.

      Članak je odličan i realan.


      0
      0

      0
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Sredim to kad se vratim s godišnjeg, a oni koji se ne slažu s tekstom su pozvani da napišu komentar – zato i postoji ova sekcija. Isto vrijedi za one koji se slažu.


        0
        0

        0
    • Sergio Perez
      Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

      Je li moguće da stavis samo sekciju s plusićima ?


      0
      0

      0
    • novi Prikaži

      Hm, jako neprofesionalan članak. Doduše nisam očekivao ništa bolje od dotičnog gospodina.
      Kaže jadnićak izlupao 60 minusa i pluseva, nemože shvatit taj mentalni sklop koji se potrudio omalovažiti nečiji komentar.
      A može shvatiti svoj mentalni sklop koji se čak potrudio napisati ovakav NEPROFESIONALAN članak sa kojim će povrijediti hrpetinu alonsovih navijača te valjda nije ni sam svjestan da kada se registriraš na stranicu lijepo piše i citiram: Slažete se da nečete koristiti pojmove koji vrijeđaju druge sudijonike foruma .
      HAHAHA e moj gospodine Vetma, niste vi ništa bolji od Alonsa.:) :) :) :)


      0
      0

      0
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        Ovo je kolumna…nauči sto znaci kolumna prije komentiranja.


        0
        0

        0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Kolumna nije vijest. Bila bi neprofesionalna da koristi lažne činjenice, toga u ovoj kolumni nema. Kolumna je po definiciji mišljenje novinara i za očekivati je da se neće svi s tim mišljenjem složiti. Konačno ovaj portal je objavio i jednu suprotnu kolumnu iako se glodur očigledno s njom nije slagao….

        Dakle uredničkom poslu se ne može reći da je neprofesinalan….


        0
        0

        0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        ima, itekako ima laznih cinjenica koja su njegova izmisljotina i njegovo videnje stvari. Kada je Alonsu dokazana krivanja za 2008 i namjestanje utrke? I volio bi cuti od njega kako bi on to na Alonsovom mjestu iz bolida namjestio? Druga stvar je McLaren 2007. Tu vidi samo sto mu pase. Znaci kolumna s ovim veze nema.


        0
        0

        0
  13. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Osobno, malo mi je neprofesionalno izbaciti ovakav članak, ali možda se varam. Kao da imaš neku potrebu odgovoriti onima što te prozivaju zbog komentara, a ne bi trebao. Imaš pravo na svoje mišljenje, ne moraš ga nikome opravdavat. Nećeš ti nikada nekom Alonsovcu dokazat da je on ljiga, niti oni tebi da je velik…


    0
    0

    0
  14. RenaultSport Prikaži

    Ante, shvacam da ste “mrzitelj” Alonsa po prethodnim clancima i komentarima koje ste pisali, ni ja nisam njegov fan, ali reci da Alonso nije veliki,to nisam ocekivao od Vas kao ljubitelja i poznavaoca F1. To bih prije ocekivao od nekoga tko prati formulu posljednjih 4, 5 godina.


    0
    0

    0
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Nisam “mrzitelj”, piše u članku, samo ne volim mutnu vodu. Oko toga “velik”, da se razumijemo – može ga se nazvati velikim vozačem jer je očigledno jedan od najboljih, to sam mislio pod time da je “moćan”, ali meni je bitnije biti velik čovjek nego brz vozač. Njegovo ponašanje u puno puno slučajeva to ne svjedoči. O tome se i radi u članku.

      Nikad neću simpatizirati varalicu i muljatora, nijednog, čime god da se bavio, pa tako ni njega, i nije sramota to reći ni napisati. Bizarno je uopće pomisliti da bi trebalo o tome šutjeti.


      0
      0

      0
      • RenaultSport Prikaži

        E to da nije velik covjek to je vec druga prica…
        S jedne strane, sa neutralnog navijackog stajalista mislim da je steta da formula gubi takvog vozaca, a s druge obzirom da ga ne gledamo u vrhu poretka vec 4 godine mislim da se nece bas primjetit njegovo odsutstvo.


        0
        0

        0
      • Stefan Bellof
        pigmalion Prikaži

        Diskutabilno je to, tko je veliki čovjek, a tko nije. Je li to relativno?
        Pa treba samo navesti kako je M. Schumacher 1994. pomeo Hilla, a 1997. Villeneuvea u borbi za naslov.

        To su, prema meni, veći i direktniji – eksplicitni pokazatelji kakve je ovaj vozač imao namjere za razliku od Fernanda Alonsa.


        0
        0

        0
      • RenaultSport Prikaži

        Tako je, zato uopce ne ulazim u raspravu kakav je alonso kao osoba, jer ga ne poznajem kao osobu, kao ni itko sa ovog foruma..


        0
        0

        0
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        @pigamalion
        Pa zar netko tvrdi da Schumacherovo namjerno čišćenje Hilla, Villeneuvea, pokušaj zabijanja Rubensa u zid nisu velike crne mrlje?
        Meni osobno zbog toga ne može biti najbolji ikada.
        To što je Schumi imao crnih mrlja ne opravdava Alonsa.


        0
        0

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Mali off, jbga
        MS – Hill je zatvaranje čisto ko suza, i (što je i najbitnije) u skladu sa tadašnjim pravilima.
        Danas bi rekli “trkaći incident”.
        Za ono sa Jacquesom čovjek je popio najveću kaznu ikad.


        0
        0

        0
  15. Fernando Alonso 14
    ja5 Prikaži

    Mislim da ti je najbolji komentar napisao na fejsu gosp. Huzek – Kitan.
    Gotovo svi najveći su imali mutna posla iza sebe, samo nedostatak tada društvenih mreža, internet novina, portala i ostalih, djelomično skriva tu činjenicu.


    0
    0

    0
  16. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    @Ante Vetma

    Počeli smo na forumu, sada ćemo nastaviti ovdje.

    Točno. Mržnja je aktivan osjećaj, itd., itd.

    OK. Imaš pravo na izražavanje NEPOŠTOVANJA ( tvoje riječi sa foruma ) prema ovoj osobi…… ali ne možeš ti o nekome suditi iz perspektive TV gledatelja / novinara. Ne može to nitko. Ti možeš razumjeti ljude s kojima živiš / radiš iz sata u sat, iz dana u dan……. upoznaješ ga u dušu, ili onoliko koliko se možete zbližiti / razumjeti.

    Ovo što ti pišeš o Alonsu su dijelom realne / objektivne činjenice. A drugim dijelom je tvoj osobni animozitet naspram njega kao sportske ličnosti sa njegovom kompleksnom naravi.
    To je obična nepodnošljivost jedne ljudske osobe, bez obzira koliko i kakvom si odnosu sa njom.

    To je ono kada nekoga ne razumiješ, ili ti se ne sviđa, ili ga ne podnosiš iz nekoga razloga, koji niti sam sebi ne možeš objasniti. Jednostavno, ovakva osoba to ne paše, i to je – to. Ali na temelju toga, toliko ružno pisati o jednoj osobi je,….. ne bih koristio riječ koja mi je pri tipkovnici.

    Evo, ja nikada nisam podnosio Davida Coultharda. Ili Eddie Irvine. Jednostavno mi ne pašu, niti smrde, niti mirišu – što god da naprave. Imao sam svoje vozače iz tog doba; Jacques Villeneuve i JP Montoya. To je tako……..

    Ovo što ti pišeš o Fernandu Alonsu, nije samo NEPOŠTOVANJE, nego je ružno biranje crnih strana Alonosovog kompleksnog karaktera, po kojem bi ti najradije pljuvao ili mu opalio šmara da ti je prio ruci.

    Kako možeš reći da je to vozač među 10 najboljih, ali s druge strane na forumu kažeš da izražavaš NEPOŠTOVANJE prema njemu? Po meni, to je u koliziji – ne možeš mu priznavati nešto, a s druge strane ga ne poštivati. Ovo mi vuče na licemjerje……..


    0
    0

    0
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Ovo što ti pišeš o Alonsu su dijelom realne / objektivne činjenice. A drugim dijelom je tvoj osobni animozitet naspram njega kao sportske ličnosti sa njegovom kompleksnom naravi.

      Možeš li konkretno reci koji je dio u tekstu objektivan, a koji moj animozitet?

      Kako možeš reći da je to vozač među 10 najboljih, ali s druge strane na forumu kažeš da izražavaš NEPOŠTOVANJE prema njemu?

      Jednostavno, imaš hrpu sjajnih sportaša koji ne zaslužuju postovanje kao ljudi.


      0
      0

      0
      • Stefan Bellof
        pigmalion Prikaži

        Došao sam iz ureda, nisam niti ručao…… uhvatio sam se tipkovnice.

        Za sada još ovo, jer će se stranica / forum srušiti od komentara ( ne daj Bože ).

        Jednostavno, imaš hrpu sjajnih sportaša koji ne zaslužuju postovanje kao ljudi.

        Ovo jednostavno ne ide jedno s drugim – ovdje se totalno razilazimo. Ne znam, je li dobar primjer, ali evo: David Coulthard; niti ga poštujem, niti ne poštujem – nisam navijao za njega. Opet Mika Hakkinen; poštujem ga i navijao sam za njega.

        Svejedno mi je, ako ovo ne nazivaš licemjernim od tvoje strane. Ali ja ako nekoga ne poštujem, on me niti ne zanima. Jednostavno me ne zanima; pa da je i prvi čovjek na Marsu, da je ne znam kakav čovjek – ne zaslužuje moje poštovanje, niti ću mu priznati nešto……..

        U stvari, može li objašnjenje: što znači to ne zaslužuje poštovanje kao ljudi / čovjek? Što je onda on ili ona? Zaslužuje poštovanje kao životinja? Je li to isključivanje čovjeka kao osobe. Nehumanost? Dehumanizacija? Ne poštovati čovjeka nimalo? Pa to je ponižavajuće, totalno neljudski…….

        Odoh ručati. Ili da pričekam večeru?


        0
        0

        0
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Ma jednostavno je, na forumu smo već raspravili o tome. Meni je Ronaldinho jedan od najdražih igrača koje sam gledao. Ali ako simulira penal – onda želim da ga promaši, pa makar ja navijao inače za njega. Drukcije ne mogu, ovo smatram kao jedino pravedno.


        0
        0

        0
  17. Pastor Maldonado
    Widowmaker Prikaži

    Najbolji članak ikada na ovom portalu a i šire!
    Poklapa se sa mojim viđenjem života, filozofije i samog gospodina Alonsa 100%.
    Svaka čast!


    0
    0

    0
  18. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Slažem se sa svim napisanim.
    Ne mrzim ga nego jednostavno ne mogu gledati onu njegovu spletkarsku njusku kako rovari gdje god dođe.
    Talent jesi ali kao persona si 0 bodova.


    0
    0

    0
  19. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    A što i rekao na ovu kolumnu osim… Potpis!

    ps.. uf gle, nitko mi nije dao minus. :mrgreen:


    0
    0

    0
  20. Fernando Alonso 14
    alonso5 Donator Prikaži

    Fernando najveći si. Nitko nikad kao ti, jos nisam vidio boljeg vozača od tebe a necu ga nikad ni vidjeti.
    GOAT.



    1
    0

    1
  21. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Alonso dize tirazu.. Ljudi se registriraju samo da izraze negodovanje.. Osobno ga ne volim, razloga ima puno i nece mi falit na gridu ali u potpunosti razumijem navijace kojima odlazi idol.. Nije to lako sazvakat, znam po sebi, jos nakon ovakve kolumne..


    0
    0

    0
    • Sergio Perez
      Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

      Kada je izašla vijest da Fernando odlazi, mislim da je rapidno porastao broj članova na stranici. Svi komentiraju, lupaju se minusi, plusevi.
      Ahhhh ta ljetna stanka.
      Imam osjecaj da je aktivniji portal tijekom stanke nego tijekom utrka.


      0
      0

      0
  22. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    Slazem se tekstom… Odlicno sazeto…

    Meni nece nimalo faliti na gridu…

    U nekoliko postova do sada sam napisao da je covjek ljigavi egocentrik sto su zasigurno teske rijeci ali ovaj tekst i cijela njegova karijera to jasno pokazuju…

    Sretno ti bilo Fernando…



    1
    1

    0
  23. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    Kolumna je redovno ponavljajući članak ili rad objavljen u dnevnim novinama, časopisu ili drugoj publikaciji. Kolumne pišu kolumnisti.

    Od drugih oblika novinarstva kolumna se razlikuje po sljedećim kriterijama:

    -redovna je značajka u publikaciji
    -upravljana je od strane autora
    -sadrži izričito gledište ili mišljenje


    0
    0

    0
    • David Croft
      Ferrari Prikaži

      Nažalost ljudi u nas ne razumiju što znači KOLUMNA…


      0
      0

      0
      • avalon Prikaži

        e da samo ne znaju ili ne razumu šta je kolumna … ja bi bija zadovoljan , a ovako sam depresivan . depresivan jer internet i komentiranje ( na bilo kojem portalu ako pogledam komentare ) me baca u crnjak … pokazuje nivo razumijevanja , znanja , shvaćanja napisanog . ovde ispada da je jing & jang neka vrsta filozofije , a ne obična no dobro upotrebljena metafora . naročito dio di u crnom dijelu postoji bila točka , u bilom crna tj naznaka da u svakom zlu ima i bar zrno dobra i obrnuto . fanovi pamte samo dobro svojih junaka , loše ne , selektivno pamte . kad pročitaju nešto ne žele provjeriti činjenice ili navode ( možda su točni , a možda i odraz animoziteta pisca prema onom o kojem piše ) pa onda “graknut” nego odmah “udaraju” . najbolje nekoga okarakterizirat ka filozofa ako ne shvatiš poantu napisanoga ….. a može ga se i proglasit mrziteljom , to je kod nas odavno vrlo popularno . za takva “djela” nije potrebno ni pročitat kolumnu/članak , dovoljno je tek naslov pročitat ( često tek vidit ko je autor napisanog ) jer smo uglavnom nacija intelektualno nadmoćnih pa je naslov više nego dovoljan . kako je einstein bija u pravu sa onom svojom o svemiru i .. ma znate već o čemu ;)


        0
        0

        0
  24. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Ovdje su 2 poante.

    Jedna je jeli gledaš Alonsa kao fer i korektnog sportaša koji poštuje fair play koji je uz to vrhunski vozač ili druga poanta a to je da gledaš Alonsa kroz prizmu ostvarenih rezultata u skladu sa bolidima kakve je vozio.

    Ako gledaš poantu 1 dakle njegov cjelokupni karakter, karizmu, fair play, vozačke osobine, inteligenciju bla bla onda je jedan od najvećih vozača u povijesti koji je KAO I SVAKI VOZAČ I TIM u F1 ikada gledao kako zajebati pravila da bi on pobjedio.

    Ako pak gledaš samo poantu 2 odnosno rezultate u odnosu na bolide koje je vozio onda je usprkos manje naslova i pobjeda i sta ja znam cega opet jedan od najvecih vozača u povijesti F1 upravo zbog toga što je jedan od rijetkih koji je u stanju sa kantom konkurirati citavu sezonu.

    Mozes ga ne voliti ili voliti, postovati ili ne ali samo hejteri ce osporiti veličinu FA u F1.


    0
    0

    0
    • James Hunt
      f1_zg Donator Prikaži

      Potpisujem, upravo to je i bio moj point. Nije ovo izbor za miss gdje se kao ocjenjuje i karakter, ovdje se ocjenjuje kako netko vozi. Alonso dobro vozi. E sad jeli duhovit, pošten, škrt ili pijanac, baš me briga.

      Fair play? Ajmo redom.

      Lauda kad je cinkao Hunta da mu je bolid preširok dva centimetra da ha diskvalificira? Schumi koji se zaleće u druge vozače namjerno? Prost koji gura Sennu sa staze, pa iduće godine Senna gura Prosta? Hamilton koji vozi sporije da bi netko prestigao Rosberga i uzeo mu naslov? Itd…

      Ali ne, Alonso je najgori i zato nije velik, a Lauda, Schumi, Prost, Senna i Hamilton jesu :)


      0
      0

      0
      • Fernando Alonso 14
        ja5 Prikaži

        Dao bih vam pluseve da mogu :)


        0
        0

        0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Zašto ne bi bio diskvalificiran ako nije po pravilima? Prost i Senna za razliku od Schumachera nisu kažnjeni. Hamilton je još aktivan, o njemu ćemo za koju godinu.


        0
        0

        0
      • Alain Prost
        Alain Prost Prikaži

        ……”ovdje se ocjenjuje kako netko vozi. Alonso dobro vozi.”
        Da,ali nedovoljno dobro da bi bio velik kao NL, AP, AS, MS, LH, pa nabrojao si četiri, možda i pet najboljih ikada, oni su viša dimenzija za FA, ne može on u to društvo.


        0
        0

        0
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        Ne znam kako je namjerno zabijanje u protivnika od Senne, Schumachera i Prosta ima veze sa Huntom koji ima nelegalan bolid i Hamiltonu koji vodi u utrci i može voziti kako hoće, ako se nekome ne sviđa nek ga pređe.
        Prva trojca krše pravila Lauda i Ham ne krše ništa.
        Ne kužim čemu drama svaki put kad netko kaže nešto protiv Alonsa.
        Nisam još vidio ni jedan komentar da netko osporava da je Alonso jedan od najboljih vozača ove generacije.
        Ali isto tako nije ni blizu najboljem ikada, ako neko to ne može prihvatiti to je njegov problem.
        Povijest će vjerojatno pamtiti Vettela i pogotovo Hamiltona kao bolje od njega to je činjenica.
        Lijepo je kolega Prost to objasnio.


        0
        0

        0
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        @f1_zg
        može li pojašnjenje za ovo laudino cinkanje? prvi put čujem.


        0
        0

        0
    • Nigel Mansell
      The Simpsons Prikaži

      @Hey You
      Tako je, u sridu :)


      0
      0

      0
    • Michael Schumacher
      Slavenowsky Donator Prikaži

      jedan od rijetkih koji je u stanju sa kantom konkurirati citavu sezonu.

      Zašto onda nije sa McLarenom činio čuda?

      Ako je Ferrari bio kanta koja je omogućila Alonsu da pobjeđuje, šta je onda McL? Hoćemo li naći neki epitet i za njih, da bi uveličali Alonsa?

      Mit o 120 %-tnoj vožnji Alonsa u Ferrari-ju su stvorili njegovi navijači. Za Ferrari se ne može reći da je bio kanta, nedovoljno konkurentni je idealan odgovor. S obzirom na ostalu konkurenciju, jedino je Ferrari bio za petama RBR-u, a evo kasnije i Mercedesu.

      Sad hoćemo li svaki konkurentan bolid davati Alonsu da bude prvak? U ostalom, dobio je odmah prvu priliku da bude prvak nakon Renaulta, pa je nije iskoristio (2007).

      Onda je doživio krah nakon te godine, da bi ga Ferrari oživio 2010!

      Evo jedno pitanje za sve: sta da ga nije Ferrari 2009 rezervirao i 2010 angažovao, kud bi onda Alonso? I kojim tokom bi mu karijera išla?

      Ferrari mu 2010 nije dao kantu, već “skoro” konkurentan bolid za titulu i da je bilo tih “famoznih” 120 %, Alonso bi bio prvak bez ikakve sumnje.

      Jednostavno ne treba ići u dalju dubiozu i okaljavati sve okolo i samo veličati Alonsa!

      Doslovno niko nije valjao, a Alonso najviše timova promjenio u F1.

      Najidealnije bi bilo da Hamilton nije postojao 2007/08, da je zatim 2009 prešao u Brown, onda nakon umalo titule u Ferrari-ju 2010, brze bolje preći u Red Bull I dominirati do 2013 i preći u Mercedes, tad bi Alonso bio Bog, da Bog oprosti.

      Evo kao navijač Ferrarija mu skidam kapu, stvarno je bio vozačina, pravi Racer ili pit bull na stazi. Hvala mu za sve godine u Ferrari-ju, za mene nisu bile uzaludne, njemu očigledno jesu.

      Alonso je ostavljao srce za Ferrari, ne samo za Ferrari, već i McLaren, ali nikada nije ostavio dušu i to je najveći problem Alonsa.

      Istinski Ferrari-jevac, kao i McL-ovac će biti uvijek zahvalan Alonsu, ali im nikad neće biti drag kao Schumacher ili Senna…

      Alonso je tipični Freelancer I njega će nabolje shvatiti njegovi navijači i opet ću reći, poštujem to što je njima najbolji, a isti neka poštuju zašto drugima nije.


      0
      0

      0
  25. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    Da je Alonso umro onda ovaj članak nebi bio primjeren. Ali Alonso nije umro nego je samo odlučio napustiti F1 i stvarno nema prepreke da se napiše ovakva kolumna s kojom se ja slažem jer je 2007-e stvarno pokazao svoju “veličinu”.


    0
    0

    0
  26. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Uz to, neki moji komentari nemaju opcija replika, nastavak razgovora / komentiranja!? :facepalm:

    Diskriminacija i fašizam….. ukidanje osnovnih prava na stranici, zato što se pojedinci ne znaju razgovarati!? :facepalm:

    Onda blokirajte one koji ne znaju osnove ponašanja, a ne svima zabraniti komunikaciju.


    0
    0

    0
  27. Aston Martin
    tiptronic Prikaži

    Sjajan “osvrt” na ono što jeste i na ono što nije Alonso ..


    0
    0

    0
  28. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Fernando Alonso – onaj Španjolac koji je radio čudesa u tada jadnom Ferrariju, glasno prkoseći u lice tada ultra moćnom Red Bullu zaslužuje da ga se pamti za vijeke vjekova bez obzira na sve mrlje koje su ga pratile u karijeri.. THE END
    Ako karma postoji, onda je njegova karma ta da u svojim najboljim godinama s crvenima nikada nije osvojio naslov.. THE END..
    Najveće govno u modernom sportu – Kevin Durant i nitko blizu njemu.. THE END..


    0
    0

    0
    • Felipe Massa
      Warrior Prikaži

      Pa ti i košarku pratiš. Svaka čast. Kakav Durant sinko, pa jel svaki tim ima veliku trojku pocevsi od Heatove Wade-Bosh-Bron. Samo je Gsw-ova najbolja pa svima smeta, a zanemaruje se to da su vecinu svojih prvotimaca DRAFTALI. Kevin Durant je trenutno top 3 igrac lige (po cistoj vjestini broj 1 jer ima sve aspekte igre) a ti lipo komentiras f1 puls forum i govoris ko je “govno”. Malo razmisli o profesionalnom sportu.


      0
      0

      0
      • Max Verstappen 1
        Multi 21 Prikaži

        KD je zmijurina svih zmijurina…


        0
        0

        0
      • Ferrari
        racer 29 Prikaži

        Da, u pravu si.. Ovo je f1 puls portal (i samo ime govori o čemu se ovdje piše :D ) no budući da su se neki odavde “suptilno” izjasnili da je Alonso kao čovjek govno, morao sam izići iz F1 sheme i u kontekstu “govno” ubaciti nekoga tko je tu praktički nedodirljiv..
        znači, Kevin Durant iliti KD.. lik koji se kleo za svoju Oklahomu, a onda tu istu Oklahomu zamijenio za Golden State uvidjevši da će s njima bez puno muke do željenog prstena.. sad ima prsten, s njim može što god želi, no u licima svih navijača (izuzev navijača Warriorsa i njihovih vagonaša, naravno) potonuo je k’o Titanic..
        Možeš biti prvak, ali u duši si nula.. hmm?? Vrijedi li takvo mišljenje i za Alonsa??
        I da se nadovežem.. nisam fan Alonsa (već sam se prije bio izjasnio koliko sam oprečnih mišljenja imao o njemu) ali on kao čovjek nije ni blizu Durantu.. no, mislim da se s tim mojim mišljenjem prva ne bi složila Nandova bivša; meksička glumica Silvia Navarro :D
        toliko od mene…


        0
        0

        0
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Jedino čudo u jadnom Ferrariju je Kimi 2009. Spa. Sve ostalo je 120%. A to nije čudo, to je redovno za FA14 :)


      0
      0

      0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Fernando Alonso – onaj Španjolac koji je radio čudesa u tada jadnom Ferrariju

      Još jedna laž koja se pokušava pretvoriti u istinu konstantnim ponavljanjem.


      0
      0

      0
  29. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Interesantno kako malo komentara ima na jučerašnji Zbogom Magico,izgleda da su “mrzitelji” lika i djela FA prespavali jučerašnji dan ili im je bila draža papica od komentiranja napisanog.

    Zašto se navijači FA toliko pjene, biće da previše srcu primaju njegove poraze, pa 12 godina nije ništa osvojio, tri naslova je izgubio u zadnjoj trci,prvi od Kimija drugi od tada zelenog Vetela koji ih je sve pomeo u kval. i trci, treći opet od Vetela koji je imao sudar,vožnju u rikverc, bez pomoći Vebera, istovremeno je Masa bio bolji u kvalifikacijama od FA, pomagao mu u trci, sve po kiši, pa očito mu nešto fali, nije da mu je bilo zabranjeno pobijediti,što ste tako zaboravni?
    NP x3, MH x2 naslova, oba su puno bolja od FA, ne spominju se baš puno, još malo i FA pada u zaborav, dolaze novi mladi, uz SV, LH, DR, MV, tko će imati vremena za njegova podj……?


    0
    0

    0
  30. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    A lukavog Vetme, napisao jedan od kontroverznijih članaka ikad, pa odma digao + i – :D


    0
    0

    0
  31. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Jbte pa odkle ti sve ove spoznaje @Ante?

    Nitko tko svoju frustraciju bračnim drugom, djetetom, poslovnim suradnikom ili crnim vragom izrazi javno na mikrofon s vrlo očiglednim predumišljajem – ne može biti velik.

    Ti si @wapi ili se privatno družite?

    Kineska filozofija, Jing-jang, svijetlo, tama, zlo, mržnja, Dunning-Kruger efekti?
    Psihoanaliza Alonsa?
    Pa za to moraš biti dobro opsjednut njim i godinama pratiti svaki njegov pokret, izjavu, govor tijela, stotine sati pregledavanja videa, telemetrija da vidiš kad je ovaj zajebo kolegu za brzi krug, ….fakat heben posao.
    Psihoanalizom se baviš kao hobijem ili imaš neku završenu školu?
    Fakat me zanima jer sa ovoliko strasti napisati članak zahtjeva i neko znanje.
    Sad ću ja malo psihoanalitičkih promišljanja:
    Moguće da su te ko malog plašili Alonsom?
    Ostavi to Ante eto Alonsa, ne trči Ante past ćeš i onda će te vodit Alonsu…
    A može biti kao da si ovo pisao pod nekim opijatima, kao da si iskusio transcendentnost?
    Vjerojatno se slavilo nakon objave da Alonso odlazi? ;)

    Biće sve ok Ante, nećemo mu dati da se to tvoje strašno čudovište iz ormara vrati u F1.
    Otišao je, izađi ispod pokrivača.


    0
    0

    0
  32. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Copy-paste sa foruma:

    Ljudi moji nitko ne govori da Alonso nije vrhunski vozač kada to naprosto nije istina…to što se neki ljute kada se kaže određena povijest o tom vozaču ili osobi je meni nerazumna. Pa čovjek je upravo najavio odlazak i valjda je onda normalno da se svi vraćamo u nazad i nabrajamo one dobre trenutke i one loše trenutke kao i određene kontroverze.

    Ja naprosto ne mogu vjerovati kako neki toliko borilački ulaze u one komentare kao da im je Alonso obitelj i najbliži prijatelj…jedno je biti navijač, a drugo je onako pretjerivati u komentarima. Nema nikakvog smisla i pomalo je cringeworthy. Mrzim tu riječ, ali najbolje opisuje pojedince.
    Komentari nakon što netko navede crashgate ili nekakve izjave koji su u potpunosti salty poput “haha Alonso je bolji od Vettela i dok je ovaj tamo ovi neće ništa osvojiti…blabla…” ili “Alonso je tata-mata za onoga Crymiltona” ili “ovaj je imao više sreće nego pameti” itd…jednostavno izgleda loše od strane tih istih fanova.

    Iskreno djetinjatsto do bola…eto kao da nitko ne zna da je Alonso top vozač i jedan od najboljih ikad…ali treba biti realan i osvrnuti se na druge aspekte karijere koji pojašnjavaju zašto je osvojio “samo” 2 titule…i kada netko ide objasniti razloge koji su više-manje istiniti i mi ih SVI znamo onda perje leti bez razloga. Aj dobro.

    Neki su komentari kao da je čovjek umro, a ne da je samo najavio da ga neće biti 2019. u F1 (eto velikog iznenađenja iako se spekuliralo 2 godine) i jasno ostavlja vrata otvorena za 2020. nadalje…i ja iskreno vjerujem da će se vratiti jer je takav karakter i “egomanijak” (nekima će ta riječ zvučati grubo no to je najbolji opis) koji ne želi ostaviti nekakav nedovršeni posao u F1.

    Eto, ako sam sada ja nešto loše rekao onda jebiga.


    0
    0

    0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      da ali isto tako prica samo one strane price koje njemu pasu kao i price bez ijednog dokaza. Prica o fair playu a Alonsa krivi za sranje u McLarenu 2007. Karakterno je Alonso svakakv ali neke teze su neutemeljene i cisti proljev.


      0
      -1

      1
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        Primjerice koja teza je neutemeljena?



        1
        1

        0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        to da je Alonso spletkaros i da je namjestio utrku , te da je krivac za stanje u mclarenu 2007. Znaci cisto njegovo nagadanje. Da je Alonso bio kriv 2008 ne bi vozio vise. A u McLarenu ga prozivay za raskol 2007 i nepogledati sto se sve ostalo dogadalo je apsurd.


        0
        -1

        1
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        @Alonso1983
        Znači ti ćeš meni tvrditi da Alonso nije UOPĆE znao za plan u Singapuru 2008.?
        Da li se ti šališ?
        Ono je bilo toliko očito…pa svi su se pitali zašto je Renault odlučio staviti Alonsa na takvu strategiju (sa gorivom) i da će mu trebati velika količina sreće ili nekakav Safety Car da uopće bude mogućnosti da pobjedi u toj utrci…i vidi vraga Piquet se zavrtio i zabio u zid.

        Normalno da je bio upoznat sa planom prije utrke…ne bi se to ni otkrilo da Nelson Piquet nije otkrio cijelu priču…uostalom Briatore koji je vlasnik ekipe je štitio Alonsa jer je njegov menadžer i prije će sebe izbaciti na 5 godina iz F1 nego svog vozača od kojeg profitira.

        Daj…pa ovo kao da djeci objašnjavam. Kao da kažeš da Vidošević nije pokrao Hajduk jer nije osuđen…malo teža usporedba, ali stoji.

        McLaren 2007. je isključivo krivica Alonsa jer je on sve započeo…Ron Dennis je potpisao Alonsa 2007 kao PRVOG vozača UGOVOROM i dao mu je Rookija Hamiltona od kojeg se očekivalo da neće biti na levelu Alonsa…kad ono Hamilton bio tik uz njega nakon nekoliko utrka pa je Alonso brže bolje dotrčao do Dennisa i pitao ga da zaustavi Hamiltona jer mu je bilo obećano da će biti No1…problem je što je ovaj bio barem jednako brz kao on.

        Zato se i dogodilo ono u Mađarskoj…a kasnije je Alonso ucjenjivao Dennisa da će provaliti cijelu onu špinunažu u javnosti za koju je Alonso znao skupa sa svojim inženjerima.
        Ovo je već prožvakana tema za koju svi znaju…javna tajna. Ne razumijem ovakvu obranu od ovih stvari.

        2009. nije išao u RBR jer mu nisu garantirali No.1 status uz Vettela pa se na kraju i pohuškao sa Matešičem iz Red Bulla…2013 isto se pružila šansa za RBR…i nije išao zbog istih razloga.



        1
        1

        0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        decko gdje su dokazi tome? To sto ti ili vetma vidite to iz avina tako i ja vidim da je Vettel opljackao banku. Gluposti pises i ti kao i on. On je kriv 2007 za sta? njemu je tim okrenuo leda i nisu a zucnuli dok ga je Hamilton jebao u brzom krugu. Eto vidis da i ti pises sto samo ti vidis. Uostalom zar je Mclaren trebao biti nagranden titulom jer je varao? boze majke mi nekima fali nesto u ….


        0
        -1

        1
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Tako je, napisi “neka institucije rade svoj posao”, sve što se dogodilo je bilo slučajno.

        Samo držite raspravu na civiliziranom nivou, opet ponavljam da je zabranjeno međusobno komentiranje ili vrijeđanje. :thumbs:


        0
        0

        0
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        @Alonso1983

        decko gdje su dokazi tome?

        Dokazi su u sudskim transkriptima i e-mailovima koje su on i Pedro De LaRossa razmjenjivali o spygateu…i to je Ron Dennis rekao FIA-i i kasnije se sve JAVNO otkrilo.
        Alonso je morao dati svoje mailove kao dokaz…

        Što se tiče Singapura…misli sam što želiš. Ako stvarno misliš da On nije znao za to onda stvarno ne znam što da ti kažem…Nelson Pique Jr. je rekao da on sumnja da ovaj to nije znao, a kasnije je i Massa rekao da isto sumnja da ovaj nije znao jer bi svatko upitao ekipu, ako te stavi u Singapuru na startu sa gorivom dovoljnim za 12-13 krugova…kada je slučajno SC izašao.

        Da…fantasy world.

        On je kriv 2007 za sta?

        Za ono što sam ti objasnio…sve je javno možeš čitati na internetu.
        Evo ti ovdje ukratko https://www.reddit.com/r/formula1/comments/2p5wik/eli5_what_happened_in_2007_with_alonso_hamilton/

        u. Eto vidis da i ti pises sto samo ti vidis. Uostalom zar je Mclaren trebao biti nagranden titulom jer je varao? boze majke mi nekima fali nesto u ….

        Huh? Ko to kaže?


        0
        0

        0
      • Fernando Alonso 14
        ja5 Prikaži

        Govorite tu da je 07′ Alonso trčao Dennisu zbog n.1 vozača, ne znam šta je tu čudno, pogledajte samo danas, bottas vodonoša hamiltonu, kimi vettelu, riccardo je znao šta ga čeka pa otišao.. napravio je ono što bi bilo koji šampion napravio.


        0
        0

        0
  33. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    zavrsio sam citanje gdje g. Vetma kaze da Alonso nije velik. Reci mi ijednog prvaka u F1 izuzev par pojedinaca kao Kimi ili Button koji su bili fer bez ijedne mrlje u karijeri? Nisam znao da bi neki sportas bio velik da mora imati i “cist dosje” . Zar cemo ocjenjivati uskoro i modu i stil pa reci da vozac ne moze biti velik ako nije zgodan i nema stila? kakve su to gluposti? Alonso ima cudan karakter no imali su ga i drugi prvaci prije njega kao i neki aktualni. Druga stvar je koja mi se nikako nesvida a to je da Alonsu trpas na leda namjestenu utrku 2008 koju je izrezirao F.B mada je optuzba stigla od bivseg nezadovoljnog vozaca koji je izgubio mjesto pa se osvetio flaviu. No tko je ikad dokazao da je Alonso imao prste u tome? on je iz kokpita dogovarao to? Da je kriv zasto onda nije izbacen iz F1? U McLernu je Hamilton zapoceo rusenje kule od karata blokiranjem alonsovog brzog kruga. Kada mu je McLaren okrenuo leda Alonsu i potpori njemu u igri za naslov on je ocinkao ekipu sto je radila! Zar nije fer da ako je McLaren varao da je kaznjen? Vjerovatno bi bilo fer da nije jer je Alonso bio ukljucen u to pa ispada da je on naguzio McLaren ali oni koji su varali i krali podatke Ferrarija su nebitni? Kazes ne zelis da netko zabije iz penala ako simulira e pa bas je to ovdje napravio Alonso McLarenu koji je varao. Ako ja ista ne volim to je da kada netko prica o necemu ne kaze potpunu pricu. 2007 je Alonsa poceo je… Hamilton u kvalifikacijskom krugu. Alonso nikada nije optuzen za namjestanje utrke 2008 i sigurno nije preko TR namjestio to a niti je mogao predvidjeti takav rasplet prije uttke da tako sto dogovori. Imao je prljavih poteza ali imali su ih i Schumi Hamilton Max Sena a bome i tvoj multi21. Po meni ovo gore je cisto subjektivno misljenje i nista vise jer nije tajna da si cesto pisao sve i svasta na temu Alonsa jos od gp1.hr pa do dan danas. Mislim da tebe boli to sto Alonsov status kod navijaca Vettel vjerovatno nece imati ni da ima 10 naslova prvaka. A taj status je zaradio bas u borbama sa Vettelom protiv daleko jaceg bolida. Ono sto sam ja gledao od Alonsa kod Vettela jos vidio nisam ni u tragovima i nevjerovatno je da ti je vozac koji nije uspio uzeti Vettelu titulu nabio toliko kompleksa.


    0
    0

    0
  34. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Opet ću napisati, nije se jos rodio vozač koji je ujedinio sve fanove F1! Dok se takav ne pojavi, vazda ce biti polemike ko je zaista najbolji!?

    Odgovor je za mene jednostavan, najbolji je onaj koji vas cini sretnim i kraj priče.

    Isto tako, treba postovati tudja misljenja, ako nam se ista ne sviđaju, ne treba ispravljati krive Drine, jer to ne vodi ničemu. Samo nametanje nekome svojih misljenja, izaziva sukob istih, a to je šahovska igra sa pat pozicijama.

    Za nekoga je Alonso najbolji vozač svih vremena, a za nekoga samo prolazna faza, svako ima pravo da bira šta mu je volja.


    0
    0

    0
  35. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Ajde ti nama Vetma slozi kolumnu o Vettelu . Pa napisi kakav je to vozac koji nakon dogovra u ekipi i nakon sto Webber promjeni postavke bolida krene u napad i covjeku otme pobjedu? Kakav je to covjek koji udara bolidom namjerno drugi bolid za vrijeme sigurnosnog automobila? Kakav je to covjek koji izgura drugi bolid u monzi na travu pri brzini od 300kmh? Kakav karakter netko mora biti da naziva kolege preko team radija svakavim dodacima koji idu u salatu? Alonso mozda je frustriran zadnjih nekoliko godina no da su na njegovom mjestu Vettel ili Lewis i oni bi tako pizdili svakoo malo jer znaju da mogu bolje. No u svakom slucaju nije placi…. i kreveljko kao neki i kaze sro misli. Alonso kada se imao sa cime utrkivati a to su prvi dio 2010 i 2012 Vettel je bio masna krpa kojom je Alonso brisao pod. A ti mozes pricati o karakteru do sutra i o tome kako netko nije velik. Pogledaj kakkav karakter ima Max i koliko je vec do sad sranja napravio a jos je balonja. Kad maknes one svoje pretpostavke o namjestanju utrke 2008 i sranja 2007 svi su oni slicni po karakteru. Lako je pricat bajke i pr izjave kad si u toop bolidu 4-5 godina. Vidjeti cemo Lewisa ili Vettela ako im zareda nekoliko godina u losijem bolidu koliko ce im karakter biti na nivou. I za kraj , znam ja sto je kolumna ako mi netko misli doskociti sa tim . No u Kolumni se ne bi trebale koristiti neke nedorecene ideje i optuzbe odnosno izvrtanje istine kao u situaciji iz 2008 s namjestanjem utrke. Zbilja nisko


    0
    0

    0
    • David Croft
      Ferrari Prikaži

      Kako si salty to nisu istine…

      Pa napisi kakav je to vozac koji nakon dogovra u ekipi i nakon sto Webber promjeni postavke bolida krene u napad i covjeku otme pobjedu?

      To je bila direktna osveta za Webbera 2012. u Brazilu kada ga je Webber stisnuo uz zid na startu i kasnije ga nije želio propustiti (suprotno dogovoru prije utrke jer se Vettel borio za titulu)…
      Zato je došla Malezija 2013. i ovaj mu je vratio pošteno. Webber je ionako izigravao preveliku žrtvu cijelo vrijeme.

      a? Kakav je to covjek koji izgura drugi bolid u monzi na travu pri brzini od 300kmh?

      Doslovno je to Alonso napravio Vettelu 2011. pa mu je ovaj vratio 2012…zub za zub.
      Evo i link: https://youtu.be/73HG73bHE3c

      Kakav je to covjek koji udara bolidom namjerno drugi bolid za vrijeme sigurnosnog automobila?

      Očita greška Vettela za koju je dobio kaznu i javnu ispriku cijeloj javnosti…


      0
      0

      0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        osveta ili ne , znaci ako te netko gada kamenom ti ces njemu vratiti i spustiti se na njegov nivo? Niti to mjenja cinjenicu da je vrijedao druge vozace i namjerno se zabijao u druge sto je po meni gore nego neke navedene stvari od Alonsa. Ako je itko u danasnjoj f1 spletkatos to je onaj koji je zakuhao sve 2007 pa napravio niz podmuklih sranja do dan danas. Mogu samo zamisliti da on ima krs 8 od 10 godina kakve bi proljeve slusao i gledao. Poanta svega je da je Alonso frustriran godinama zbog auta kakvog nezasluzuje dok drugi pricaju bajke jer im je godinama islo.


        0
        0

        0
      • avalon Prikaži

        Alonso1983 …… hahahahahaha , razumim ja tebe , fan si koji voli , a ljubav je slijepa pa dobro dođu i ovi “argumenti” koji su prava strava u odnosu na ono šta je FA radija . npr , da je mene neko nazva krastavcem pozelenija bi od muke ( to se smatra jednom od najvećih uvreda koje neko može izgovorit ) i najrađe bi tog prostaka “zatuka” ali opet … ne bi se moga spustit tako nisko pa bi ga možda nazva paprikom šta je 2 . najteža uvreda koju se nekom može uputit . krije se da je seb vriđa i mnoge druge , a bogme se i više puta zabija u druge kolege samo …. to je uz pomoć tehnike “izrizano” čak i u prenosima u živo pa 99 % ljudi to ne zna . u onih 1 % spadaš i ti . sva vriđanja i zabijanja seba si čuja i vidija . FA je istinski izvačija iz bolida min 120 % jer u kršu od ferraria je 2 X bija nadomak tituli . bija je generator mira i spokoja , stabilnih odnosa u svakoj ekipi za koju je vozija . nikad ružnu rič nije izgovorija o timovima čiji je vozač bija , a moga je . zapravo , FA je posli senne največi vozač u povjesti F 1 jer da je vozija nabolji , najbrži bolid osvojia bi još bar 5 – 6 ako ne i 7 titula . zločesti šefovi timova su ga zbog toga “sabotirali” i nisu želili dovest ga u RB koji je dominira ili sad u merc . a zamislite da jesu … moram se korigirat jer 2 titule iz renaulta + 3 – 4 iz RB , 3 – 4 iz merca … bilo bi to 10 titula . sigurno je FA ima jak razlog da izgura seba 2011. ( kako navodi Ferrari i prilaže link da bude 100 % točno ) ali onda se seb 2012. spustija na fernandov nivo i uradija mu isto . zato mi je ovo malo čudno “osveta ili ne , znaci ako te netko gada kamenom ti ces njemu vratiti i spustiti se na njegov nivo? ” jer bi se moglo protumačiti da je idealni fernando odigra nisko ?!?!?! zar je on moga učinit nešto takvo ? zar je moguće da je seb bija “iznad” njega i mora se spuštat nisko da bude na levelu FA !?!?? ima ovde još bisera npr “Alonso kada se imao sa cime utrkivati a to su prvi dio 2010 i 2012 Vettel je bio masna krpa kojom je Alonso brisao pod.” kako se u to uklapa ovo “Mogu samo zamisliti da on ima krs 8 od 10 godina …” sa kršem je brisa pod sa sebom ? i kako je završilo jer jbš pamćenje koje samo pamti onaj dobar dio sezone FA , a zaboravlja šta je bilo na kraju i kako je završilo ;) ovo “blago” tumačenje , objašnjenje “Alonso mozda je frustriran zadnjih nekoliko godina …” me takođe nasmijalo jer FA nije možda frustriran nego žestoko frustriran i ogorčen sudeći po njegovim izjavama posli napuštanja ferraria . bija je sritan , zadovoljan jer ostankom u ferrariu se moga borit samo za 2 . misto u konačnici . istina i pobjeđiva bi katkad možda i češće jer npr seb je ostvarija 12 pobjeda u 3, 5 sezona ferraria , FA 11 u 4 sezone . ma OK , fernando nije ni moga više jer je ferrari bija kanta kako nas informiraš . bi li LH i SV pizdili ( kako pišeš ) da su u koži fernanda ja ne znam ali mislim da bi se to njima teško dogodilo jer da LH napusti merc , seb ferrari šefovi timova bi se “tukli” da ih “kupe” za svoj tim . za FA se niko nije “tuka” kad je napustija ferrari , dapače … pitate li se vi fanovi ZAŠTO ? e btw , kako je kimi nazva pereza u MC kad je sergio da se dopadne novom poslodavcu ( McL ) vozija jako agresivno ? ako me pamćenje ne var bilo je otprilike ovako ( tim radio ) ” ovaj krasni momak me udrija ali nema veze , posli trke ga vodim na sladoled” tako treba , okrenut i drugi obraz , oprostit , a ne uputit kolegi užasnu uvredu nazivajući ga KRASTAVCEM … grozno !!!! virujem da bi se ti da te neko gađa kamenjem ili verbalno napadne samo dobrodušno osmjehnija i uzdignute glave otiša … ma 100 % :) :):) šteta šta nema +/ – jer uživa bi u svakom minusu koji bi dobija od objektivnih fanova FA koji jedini objektivno gledaju karijeru svoga junaka koja je skoro bez zamjerke , mrlje .


        0
        0

        0
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Ajde ti nama Vetma slozi kolumnu o Vettelu

      Vjerojatno budem, čim se oprosti, ako tada još bude ovog portala. Ne vidim povezanost s ovim tekstom. Nema nikakvih optužbi, nisam ja ni sudac ni krvnik, samo volim nazvat stvari svojim imenom, koliko god se to nekom sviđalo ili ne. Vidim da ti režiš na Vettela, razumljivo mi je zašto, ali, tvoja stvar, mene to ne dira. Štoviše, imamo rubriku gostujuća kolumna, ako imaš volje, nadji konkretnu temu o njemu, napisi tekst, taman je mrtvi dio sezone, i ako bude dobar – objavimo. Pošaljem ga kolegama da odluče, da ne kažeš da te ja blokiram ako ga ne objavim :)


      0
      0

      0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Ne ne rezim ja na Vettela nego bas naprotiv navijam za Ferrari od malena pa samim time i za njega. No njega spominjem jer znam za koga ti navijas odavno. Poveznica je ta da svaki od njih ima svojih …. neki vise neki manje. I smatram da napisan text za jednog od najboljih vozaca u novijoj povjesti je neprimjeren u ovom stilu jer bez obzira sto ga nitko nije zvao i sto nista nije osvojio od 2006 i dalje je jedan od najboljih. Da si realan spomenio bi i to kako je doslo fo raskola u McLerenu koji je spijunirao Ferrari i time je pravda zadovoljena jer trba klopiti one koje imaju prste u pekmezu zar ne? Zar nebi bilo fer napisati da je od zadnjeg naslova imao samo 3 godine bolid koji je bio ajmo reci sposoban za naslov a sve ostale godine je vozio smece. Totalno subjektivan text i to je to. Od njegovog naslova 2006 je 10 godina proslo u dominaciji 3 ekipe. Brawn gp kojeg nitko nije vidio u snu da ce biti prvak pa Rb 4 godine i sada Mercedes je na putu 5 godinu u nizu da to napravi. Mercedes stiti leda Lewisu kao Ferrari Vettelu. Rb forsira svoje vozace a ne zbog neke karme. Fulao je ekipe sam i mogao je u Rb. U Ferrariju je vozio nakon 2007 i 2008 kao i u MCM


        0
        0

        0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Uostalom procitaj izjavu Denisa nakon povratka Alonsa u McLaren o 2007 . Da je sve tako kako gore pise ne bi ga ni Ferrari htio 2010 ili RB 2008. Na kraju krajeva ga je uzela ekipa s kojem je bio na sudu i koja je zbig svega platila 100mil$ kazne. Da je on glavni krivac za sve mislim da to ne bi isplao bas ovako kako je. Krivo je birao ekipe i to je sve. Sto se tice pisanja textova nisam zainereseran, vise volim procitati vijesti i to je to.


        0
        0

        0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Red Bull je imao dvije dominantne godine. A ni tada nisu imali 1-2 u poretku vozača kao Mercedes prethodnih godina. Ta laž o 4 godine dominacije neće nikad postati istina, ma koliko je uporno ponavljali.


        0
        0

        0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        nije, nije dominirao 4 godine. Dominirao je dvije a od ove preostale dvije je dominirao zadnjih nekoliko utrka sto je vise nego dovoljno. Da Vettel nije imao sudara kvarova isl i 2010 i 2012 bi bile vrlo lagano rijesene bez ikakve drame. I naravno da je bilo neizvjesno jer su pustali Webbera da se utrkuje jer da je bio no2 Vettel bi jos lakse dosao do naslova svih tih godina. Mozda je laz da nisu dominirali no usporedi bodovna stanja momcadi sve te 4 sezone i reci mi di je bio Webber naspram Masse ili Buttona? Ma nisu dominirali….. samo su pobjedili u toliko utrka kao i svi ostali zajedno.


        0
        0

        0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Vettel je klasa od čovjeka, kao i klasa od vozača. Full paket. Ova neka sranja izvučena iz konteksta ne treba ni komentirati. Ali evo, Horner je rekao za Webbera kakav je i kakvu je politiku vodio. On je bio taj problem. A i ne čudi, ko mu je bio prijatelj. S kim si takav si. Isto kao i njihovi navijači. Nešto ih privlači tim ljigavim kartakterima. Pa tako ono što je svakom normalnom gnjusno i nenormalno, njima je normalno…
      Ovo “”udaranje” u Bakuu samo isfrustrirani hejteri mogu nazvati udaranjem i prljavim, a ljiga poput Hamiltona kmečati zbog istog. Koju utrku prije Ricciardo je isto “udario” Vettela pri puno većoj brzini. I to otvoreno i rekao pred kamerama, što je prošlo uz osmjeh, jer se na to niko nije ni žalio. Normalna stvar, tako bi prošlo i u Bakuu, da se ugroženi nije prepao od tolike siline “udarca”…
      Ovo za Monzu je isto dotični uradio Vettelu sezonu prije. Samo što je Vettel bio hrabriji i ostao puno bliže dotičnom pri punoj brzini, i izašao samo sa dva točka na travu. I obavio prestizanje bez problema. I nije kmečao kao dotični godinu poslije, a usrao se ko grlica i izletio sa čitavim bolidom pored staze. A imao je mjesta isto koliko i Vettel godinu prije.


      0
      0

      0
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        Ne samo isfrustrirani obožavatelji Vettela mogu pokušavati opravdati to što se prvo zabio guzicu Hama, a nakon toga reagirao kao dijete od 15 godina u utrci i nakon nje.
        Napravio je grešku i sam se kasnije ispričao i to je to.
        Ali praviti se da se to nije dogodilo nema smisla.


        0
        0

        0
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        Ne znam ja ko je ovdje frustriran ?


        0
        0

        0
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        @Ferrari ja nisam sigurno, ali mi ide na živce očito izvrtanje činjenica.
        Imao je Ham svojih loših trenutaka kao i svi ostali, pa nema potrebe izmišljati nepostojeće ?


        0
        0

        0
  36. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Fkt naporno ovo.. Svi nesto usporedjuju da opravdaju nekog drugog, treceg.. Kad pogledas samo Alonsa, nista netocno nije napisano..


    0
    0

    0
  37. Kimi Raikkonen
    buslje Prikaži

    Odlična kolumna. Alonso je velik vozač ali mali čovik.



    1
    1

    0
    • Stefan Bellof
      pigmalion Prikaži

      Hahahahahhahhahahhahha…… :facepalm:


      0
      0

      0
      • Pastor Maldonado
        Widowmaker Prikaži

        Ako se ne varam Alonso je visok 1,71 m tako da je ovo istinita činjenica i direktno dokaziva običnim metrom, lenjirom ili bilo kojim drugim sredstvom za mjerenje dužine.
        Što se tiče ostalih činjenica isto su dokazive, malo teže nego kod mjerenja visine, ali ipak relativno jednostavno. Samo je potrebno držati oči otvorene a ne zažmiriti na dijelovima koji se nekom ne sviđaju.


        0
        0

        0
  38. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Aw, aw, aw… grrrrr! Aw, Aw… i još jednom Aw !

    (sad da vidim tko će ispod prvi zarežat, a ko zacivilit) :prcnjau:


    0
    0

    0
  39. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    @avetma

    Što god se napisalo o Alonsu, njegovi navijači neće odustati od navijanja za njega, jer nisu licemjeri koji mijenjaju vozače, ovisno o njihovom uspjehu ili karakteru. A takvih ima, koji biraju za koga će navijati, kada njihov vozač podbaci.

    Zanima me odgovor na slijedeće pitanje. Pitanje je prvo i prije svega upućeno Ante Vetmi, a onda i svima ostalima koji su kontra Alonsa i koji imaju svoje mišljenje kontra Alonsa:

    Je li moguće, da s ovim poimanjem Fernanda Alonsa, smatrate da su i njegovi navijači manje vrijedni, da su “mali” ljudi, da postoji razlog NEPOŠTOVANJA Fernandovih navijača?

    Jer, jasno je kao dan – kada za nekoga navijaš, kada nekoga prihvaćaš, kada nekoga poštuješ, a ovo pišem SAMO u kontekstu navijač / sportaš ( za bilo koji sport )…….. kada se za nekoga odlučiš, jasno je kao dan, da treba se imati slične afinitete, razmišljanja, stavove, slične vrijednosti.

    Hoću reći, nešto međusobno povezuje ljude iako se nikada ne mogu sresti ( uživo upoznati ), tj. postoji jedna ili više općenitih zajedničkoh poveznica u relaciji SPORTAŠ – NAVIJAČ.


    0
    0

    0
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Je li moguće, da s ovim poimanjem Fernanda Alonsa, smatrate da su i njegovi navijači manje vrijedni, da su “mali” ljudi, da postoji razlog NEPOŠTOVANJA Fernandovih navijača?

      Puno puta sam pričao s prijateljima i kolegama koji su Alonsovi navijači oko ove teme i uvijek me zanimalo što imaju za reći. Naravno, kad pričaš uživo onda nećeš doživjeti ove internet ratnike kojima sam brisao krkanske komentare nego se priča civilizirano.

      Recimo, kad netko kaže da navija za njega jer je vozačina, te da misli da su loši momenti u karijeri zapravo a) sitne nepodopštine b) stvari o kojima nije znao ništa (tipa Singapur) – onda mi je jasno da može netko navijati za njega, sve pet,

      S druge strane, kad netko kaže – neka se varalo u Singapuru, ionako svi varaju – onda naravno da izgubim poštovanje prema takvoj osobi. Ne poštujem nikog tko može mirne duše reći “neka se varalo, ionako svi varaju”, bez obzira radilo se o sportu ili o bilo kojoj drugoj stvari.


      0
      0

      0
  40. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …da, dobro rečeno…da nije bilo flavia možda bi ‘odrastao’ u F1 drugačije…ovako ostaje ‘karma is a bitch’ kao najbolje objašnjenje…


    0
    0

    0
  41. Fernando Alonso 14
    El Matador Prikaži

    Urednik nema pojma…samo toliko


    0
    0

    0
  42. Ferrari
    KimiForever Prikaži

    Svaka čast na objavi, več 3 dana čitan o Alonsu i kako je on ovakav ili onakav. Moje je mišljenje da je on kao i svi sportaši željan pobjeda i trofeja. S obziron da san i sam bia profesionalni sportaš (11 seniorskih sezona u vaterpolu u ovoj ode našoj regionalnoj ligi), znan kako mu je i šta ti sve prolazi kroz glavu kad ti se nakon toliko odricanja i beskrajnih treninga pruži prilika za napravit nešto spektakularno (prilika za postat najbolji na svitu). Kao i svaki mladi sportaš grizeš, nepopustljiv si, drzak i to i je odlika svitskih prvaka šta je i dokaza dva puta.
    Onda te ko i većinu mladih super zvizda pukne slava i želja za rekordima koje ti svi govore da su nedostižni (7x svj. prvak, 91 pobjeda itd.) i kreneš činit odluke koje ti se u tom trenu čine sasvin logične i normalne, ali vrlo brzoplete i nepromišljene (odlazak u MCL) di želiš status kralja, a ne dobiješ ga sasvin jer ekipa uloži u svoju školu i svoj projekt i ta sezona završi debaklon.
    Nakon toga se želiš vratit tamo di je sve funkcioniralo i di si bia bog, jer si još željan rekorda i slave, ali ekipa više nije ista jer se tvojon karizmon i odlaskom prominilo sve.
    Nakon toga želiš u ekipu di se 3/4 rekoda i jednog i drugog odvilo misleći da ćeš tako do besmrtnosti, ali ta ekipa doživljava najtežu krizu u zadnjih 10 godina i to te frustrira jer misliš kako su svi protiv tebe i kako niko nema razumijevanja za tebe i tvoju veličinu, a rekordi su sve dalji, a vrime ide. Pretvaraš se u ogorčenog sportaša koji zna da je moga puno više ali zbog svoje strasti za obaranjem i slijepim vođenjem ka tome ne birajući sredstva, to ne ostvari. I šta učiniš u takvoj situaciji? Vratiš se tamo di si poželjan još i prisiljen si zadovoljit se mrvicama, ti koji si na krovu bia 2 puta i o kome se pričalo da ćeš bit najveći. Frustriran, nezadovoljan i ogorčen napustiš sport u kojem si triba bit najveći.

    Doviđenja gospodine Alonso i sritno ti bilo !!!


    0
    0

    0
    • Fernando Alonso 14
      ja5 Prikaži

      Svaka čast na komentaru, iako je ovo samo kolumna i vlastito mišljenje od gosp. Vetme, mislim da si puno realnije napisao. Pogotovo što si i sam bio profesionalni sportaš te možda više razumiješ njegove odluke. Možda bi ti trebao napisat kolumnu koja će bolje pogodit u srž, a ne samo popljuvat Alonsa zbog njegovih odluka.


      0
      0

      0
      • Ferrari
        KimiForever Prikaži

        Hvala ti na lipin ričima i drago mi je da ti se svidila opservacije nečije karijere iz možda malo drugačije perspektive nego na šta su ljudi navikli. Šta se tiče kolumne, mislin da neman baš kalibar za to i mislin da je ova postojeća sasvin dobra :) .


        0
        0

        0
    • sennacher Prikaži

      Ne bih se složio da je odlazak u McLaren bio loš potez, upravo suprotno (naravno mislim na onaj prvi)


      0
      0

      0
  43. David Croft
    Dome_Senna Prikaži

    Dal samo ja ne vidim pluseve i minuse na komentarima ili još netko ima isti problem?


    0
    0

    0
  44. Shell
    Tilt Prikaži

    Kako dobar tekst ???


    0
    0

    0
  45. Lotus
    weki66 Prikaži

    pa vrlo dobar opis svega u vezi Alonsa…ja nisam nikad bio neki njegov fan,ali da je vrhunski vozac je,po cistim vozackim sposobnostima jedan od najboljih koje sam gledao(a pratim F1 od 94)…
    ali bas to velika je razlika izmedju “velik” i mocan”…..



    1
    1

    0
  46. Red Bull
    grga Prikaži

    Dobar osvrt.
    Prema mom skromnom i subjektivnom mišljenju Alonso je definitivno prešao granicu dobrog ukusa što je sve spreman uraditi da bi figurirao kao najbolji. Mogu razumijeti i da (uvijek) postoje igre i igrice, ali ono što je Alonso radio toliko je nekorektno i razotkriva o kakvom se egomanijaku radi da, meni, baca njegove fantastične vožnje u drugi plan. Obzirom da je on javna osoba i samim time uzor mnogima kako se (ne) treba ponašati, njegove pizdarije imaju veću težinu nego nekog tko ne stanuje u javnosti. Jbga, zato ima primanja o kakvima mi možemo samo sanjati, ali uz extra prava idu i extra obaveze.
    Iako ga, dakle, nikako ne obožavam, mislim da će mi falit s dva aspekta. Vožnje na stazi valjda ne treba posebno isticati. Njegovo vozačko umijeće je izvanserijsko i bilo se užitak boriti s njime na stazi. Samim time i pobjede nad njime imale su veću težinu nego pobjede nad nekim drugim rivalom na stazi. Ali, da budem iskren, možda i više od samih vožnji falit će mi – ovakvi osvrti i rasprave o liku i djelu FA. Jer, pokušavam biti iskren prema sebi, ne bih čitao i pisao ovakve tekstove da me to ne zanima ili mi je tlaka. Drugim riječima, svi mi trkeljamo to što trkeljamo zato jer nas to zapravo na neki način ispunjava, odnosno to volimo. Koliko god mi i dan danas neki Alonsovi sljedbenici (ne navijači) dignu tlak kad vidim koliko su u stanju relativizirati sustav vrijednosti da bi se mogli diviti svome idolu, to meni daje priliku da djelujem za nešto u što vjerujem. Znam da ne otkrivam toplu vodu, ali nije na odmet ponoviti da svi mi uživamo u ovakvim raspravama, na kojoj god stani rasprave se nalazili. Ne ispunjava nas to da li je naše mišljenje uvaženo kao univerzalna istina, već sama borba za to. Ona ofucana istina da nije cilj bitan, nego putovanje.
    Odlaskom FA gubimo jedan orjentir za navigaciju. Gubimo priliku da svjedočimo o njegovim odlukama u sportu kojega pratimo i o tome raspravljamo. Grid će i dalje biti jednako pun, utrke će i dalje biti (pod)jednako napete, ali se bojim da će virtualni f1 prostor jednim dijelom malo utihnuti. Što je zapravo protiv nekakvog našeg interesa.
    Srećom, predosjećam da dok nam je Ante tu nema previše bojazni da se Alonso ne pojavi svako malo u vijestima, taman vozio neku traktor seriju. ? :D


    0
    -1

    1
  47. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    istina


    0
    0

    0
  48. Lando Norris
    stari lisac Prikaži

    Gosp Vetma, zbog kojih grijeha Michael Schumaher onda ima karmu kakvu ima… Čini se mnogo su teži ti grijesi kod Michaela…

    Volimo mi govoriti o karmi kad nam paše da nešto dokazujemo, ali karma nas baš ne sluša… Karma djeluje drugačije…

    Samo toliko

    P, S, Ovo je već drugi put da ostavljam isti komentar na ovaj članak, zanima me zašto ima problema s njegovim objavljivanjem..



    1
    0

    1
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Nisam Vetma, ali evo ti moje mišljenje.

      MS i karma: tko zna kaj je on sve zgriješio. Ima života i izvan F1. Recimo znamo da je poželio i oženio ženu bližnjeg svoga, dapače najbližeg.

      A glede muke oko komentara, jedino objašnjenje je – karma. :)



      3
      2

      1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.