Magnussen: F1 napokon zabavna nakon “užasavajućih” godina

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 6 godina 3 min 2 komentara

Kevin Magnussen kaže kako uživa u Formuli 1 s Haasom nakon poprilično lošeg starta njegove F1 karijere s McLarenom i Renaultom.

Danac se pridružio Haasu potpisom dvogodišnjeg ugovora početkom sezone 2017. godine, dok je svoj debi imao 2014. s McLarenom ostvarivši sjajno drugo mjesto na svojoj prvoj utrci. Magnussen je ove sezone završio sedam od 12 utrka u bodovima te se trenutno nalazi na osmoj poziciji u drugoj sezoni vožnje za Haas, gdje se osjeća kao onaj stari. Davajući intervjuu, Danac je rekao da su njegove prve dvije sezone u F1, gledajući ih zasebno, bile poprilično loše i nestabilne zbog promjene momčadi te gubitka vozačkog mjesta.

“Jako je zabavno, najzabavnije i najkompetitivnije otkako sam u F1 te sam u određenu ruku i počašćen da mogu osjetiti taj osjećaj,” rekao je Magnussen.

“Mislim da to samo pokazuje kvalitetu koju je momčad napravila. Sposobni su odnijeli odluku te preuzeti upute. To je prava snaga momčadi.”

Magnussen nakon odvožene cijele sezone 2014. za McLaren bio primoran napustiti momčad jer je McLaren na njegovo mjesto dovela Fernanda Alonsa. Takva odluka je bila donesena na temelju sponzora, ali i iz kompetitivnih razloga.

“Bio sam jako nestabilan na samom početku moje F1 karijere. Imao sam sjajan moment prije nego što sam došao u F1 i onda sam ga izgubio.”

“Momčad u koju sam došao bila je jako nestabilna i bile su svađe između menadžmenta.”

“Pritisak je bilo golem jer smo znali da je sve između mene i Jensona. Počeli smo raditi greške i zbog toga postaneš napet i ne možeš dati sve od sebe.”

Nakon kratke avanture s britanskom momčadi, Danac je potpisao ugovor s Renaultom u kojem je također ostao samo jednu godinu te nakon toga potpisao za američku momčad. Priznao je kako je osjećao da ga je francuska momčad uzela zbog nedostatka ostalih opcija, što je također za njega predstavljalo određenu nestabilnost.

“Vjerojatno me nisu izabrali zbog pravih razloga,” rekao je Danac.

“Nisam imao potporu koju sam trebao imati. I dalje smatram da sam napravio dobar posao, ali oni su odmah na početku odlučili kako ja nisam prava osoba za njih.”

“Na svu sreću, Haas je vidio potencijal i dao mi priliku. Ponudili su mi ugovor gdje sam mogao vidjeti stabilnost.”

Produženje ugovora s momčadi za 25-godišnjeg Magnussena predstavlja samo formalnost.

“Mislim da ne postoji nikakva žurba i mislim da neće trebati puno vremena. Nije to nešto zbog čega sam nervozan i pod stresom,” zaključio je Danac.


Odgovor

2 komentara

  1. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    McL od 2012. izgubio kompas. Tražili su problem u vozačima a zapravo su sjeb na razini cijele ekipe. Nije im odgovaro Perez, pa K-Mag a zapravo su sveke godine radili sve gori i gori bolid i vukli sve losije i losije odluke.



    18
    18

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.