Sainz: Ovo je čudna sezona za mene

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 6 godina 2 min 5 komentara

Renaultov vozač Carlos Sainz smatra kako je njegova ovogodišnja sezona u F1 čudna s obzirom na  rezultate koji se ne podudaraju s pomakom kojeg Sainz misli da je napravio.

Sainz je imao solidno otvaranje prve polovice sezone gdje je završio osam utrka od 12 u bodova te se trenutno nalazi na 11. poziciji s 30 bodova na kontu. Međutim, problemi s motorom na Paul Ricardu, sudar s Romainom Grosjeanom na Silverstoneu te kazna od 10 sekundi na Hockenheimu zbog pretjecanja pod sigurnosnim automobilom, nazadovali su Španjolca te je tako u zaostatku za momčadskim kolegom za 22 boda koji se nalazi na sedmoj poziciji.

[vozac broj=”55″ ime=”Carlos Sainz” momcad=”Renault” sezona=”2018″]

[vozac broj=”27″ ime=”Nico Hulkenberg” momcad=”Renault” sezona=”2018″]

“Čudno je zbog toga što sam ostvario veliki broj bodova na početku sezone gdje se nisam osjećao 100% udobno u bolidu te sam se pokušao što prije riješiti toga,” rekao je Sainz prije ljetne stanke.

“Mislim da je Barcelona bila prekretna točka gdje sam dobio tu stabilnost, tu udobnost u bolidu. Od tada, mnoge stvari su se dogodile na utrkama i bodovi jednostavno nisu više dolazili.”

“Situacije tijekom utrka odnijele su mi mnogo bodova i nekada prvenstvo ne može prikazati cijelu sliku sezone.”

Francuska momčad se dosta ove godine mučila s degradacijom guma na bolidima, međutim, Sainz je mišljenja kako je VN Austrije ključna točka gdje je momčad pohvatala konce vezane uz menadžment guma. Izjavio je također kako je Renault promijenio pristup prema utrkama, ali i priznao kako momčad zna što stvara probleme.

“Od tada smo puno oprezniji i realniji da imamo problem s degradacijom guma nedjeljom, ili koji imamo petkom te onda riješimo stvari za nedjelju,” rekao je.

“Radimo na tome, na nekim utrkama će biti bolje, na nekima lošije, ali barem znamo zbog čega imamo problem te znamo kako tome pristupiti.”

 


Odgovor

5 komentara

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Nekako je ostao u sjeni Leclerc a, Grosjeana i Verstappena



    4
    4

    0
  2. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    Biti će interesantno gdje će biti 2019-e. Izgleda da Gasly ima prednost za Red Bull a teško da će ga Helmut pustiti u McLaren. Zar opet Toro Rosso?



    4
    3

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.