Horner: Ricciardo se bojao statusa drugog vozača zbog Verstappena

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 6 godina 2 min 15 komentara

Red Bullov šef Christian Horner smatra kako je Daniel Ricciardo otišao u Renault zbog straha od statusa drugog vozača uz Maxa Verstappena.

Australac je tijekom testiranja u Mađarskoj rekao kako je potpisivanje ugovora s Red Bullom skoro pa i rjiešena stvar, ali samo dva dana nakon te izjave, objavio je momčadi kako ipak prelazi u Renault.

“Daniel je rekao kako se odlučio za promjenu prilikom dugog leta za Ameriku,” rekao je Horner prilikom F1 podcasta.

“Ako gledate racionalne razloge takve odluke, teško se može shvatiti.”

“Daniel je imao svoje razloge. Međutim, mislim kako je vidio kako Max raste po pitanju brzine i snage te da nije bio spreman biti drugi vozač.”

“Nikada nisu bili tretirani na takav neki način. Imali bi identičan status, kao i uvijek.”

Horner je rekao kako bi razumio odluku da je otišao u Ferrari ili Mercedes, ali potpisati za Renault, koji se bori za vrh sredine poretka, smatra da je to izniman rizik u ovoj fazi karijere. Međutim, Horner poštuje Ricciardovu želju da ima glavnu ulogu, barem u manjem okruženju. Također je rekao kako je Verstappen bio ključni faktor jer je Red Bull udovoljio svim njegovim uvjetima što je uključivalo jednogodišnji ugovor koji bi dao fleksibilnost Ricciardu ako bi mu se otvorila prilika u Mercedesu ili Ferrariju.

“Danielu smo dali sve što je tražio i pitao, ali ni to nije bilo dovoljno za njega da kaže da će ostati u Red Bullu. Dakle, nije bilo zbog novca, nije bilo zbog statusa, odanosti ili trajanja.”

“Nadmetanje između njega i Maxa je intenzivno. Mislim da je Daniel odlučio kako je pravo vrijeme za otići i probati nešto drugo.”

Horner je priznao kako je mislio da vijesti o odlasku prošlog četvrtka, samo dan prije službene objave, bila šala.

“Mislio sam da me hoće smuljati kada me nazvao i rekao da ide u Renault,” rekao je Horner.

“Međutim, tada je postalo sasvim jasno kako je to njegova odluka i da se to mora poštovati.”

“Renault je rastuća momčad, i dalje skupljaju resurse. Možda je to inspiriran izbor.”


Odgovor

15 komentara

  1. Nando
    Lux14 Prikaži

    Kako sad voli kenjat po vozaču koji im je dao nogu svima. Klasična Red Bull spika.



    47
    43

    4
  2. Mclaren
    luke flywalker Donator Prikaži

    Ričiju se nije dalo više dilat sa seronjama, Markovim projektima i njihovim pizdarijama.



    51
    45

    6
  3. Ferrari
    jura718 Prikaži

    Sad ću stati na žulj mnogima, ali nisam fan Ricciarda baš iz tog razloga kojeg drugi jesu. Ta njegova zaigranost, konstantno smijanje, šale, neozbiljni intervjui i takve stvari, mislim da ga košta puno u karijeri, jer koliko god da je dobar, a to je neosporno, uvijek mu to nešto fali i realno nije bolji od Maxa. Odlična je osobnost, i jako zanimljiv lik, ali vjerujem da ne pridonosi previše razvoju bolida, pa da i u tome leži odgovor zašto ga Ferrari i Mercedes neće. Jer na kraju dana on je više showman, nego radnik i pravi natjecatelj.



    17
    -50

    67
    • renato2107 Donator Prikaži

      Ne bi se baš složio da Ric nije razvojni vozač. Može se sigurno reći, da je njegov doprinos bio značajan u 2015, 2016, pa i 2017. Ipak je 3-4 godine više od Verstapena u Formuli. Svakako njegova konzistentnost osigurava puno bolje povratne informacije inženjerima. On Ferrariju i Mercu jednostavno ne treba, imaju dobre vozače, i kad oni ostare ide generatija Verstapen, Lecrec i ostali, a Ric će tada biti već na zalasku karijere.



      9
      8

      1
    • Mercedes
      QFlash82 Donator Prikaži

      Kakav fail od razmisljanja.

      U utrkivanju na F1 razini nije dovoljno biti jako brz, nego imati i onaj osjecaj intuicije i sposobnost citanja protivnickih poteza, na temelju toga F1 vozac postaje prvak.

      Smatram da je u tome Ricci bolji i od Hamiltona i Vettela, i opcenito da je na razini Alonsa (po meni za koplje bolji vozac od navedenih prvaka) kad je vozacka intuicija u pitanju, nitko ne radi takva pretjecanja s lakocom kao Daniel (Alonsa na zalost ne vidimo u prilikama za pretjecanje jer godinama vozi ‘kante’, to je njegov kriz)

      S druge strane garaze ima kretenoida koji uopce nema feeling za pretjecanje, ili nekoga pri tome izbaci iz utrke ili sam sebe eliminira.Takodzer kad ide na noz, kad ide vaditi mast bolidu, redovito smlati bolid o ogradu ili izleti s njim.
      Raditi cudesa s istim bolidom kojeg balonja razbija i kvari…i pri tome nema niti isti status u momcadi..pa logicno da je napustio momcad i krenuo u avanturu s Renaultom, da to nije ucinio pa umrao bi kao vozac u svojim ocima.



      18
      14

      4
  4. renato2107 Donator Prikaži

    Da su oni njemu dali sve te uvjete, sumnjam ja da bi on išao. Ili on zna koliko će Redbull biti loš zbog Honde, a Renault bolji izbor.



    26
    25

    1
    • Marlboro
      McKruno Donator Prikaži

      Točno tako. Renault je u uzlaznoj putanji, konstantno ulaganje u momčad dok RB prelazi na Hondu. Mogu iz TR pričati što hoće ali Honda je i dalje br. 4.



      25
      23

      2
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Mogu iz Honde pričati šta hoće. Može Honda biti i dalje najslabija, ali Red Bull ima toliku prednost nad 4. ekipom i ostalim iznad, da će trebati puno slabija Honda da izgube treće mjesto.



        15
        -24

        39
  5. avalon Prikaži

    narodna kaže “bolje bit prvu u selu nego drugi u gradu” na hornerovo “… potpisati za Renault, koji se bori za vrh sredine poretka, smatra da je to izniman rizik u ovoj fazi karijere. ” OK , rizik je ali zar neće bit svojevrstan rizik 2019. prelazak RB na hondinu PU usprkos “testiranja” koja ovu sezonu TR “odrađuje” za njih ? nema rizika , nema profita zar ne ? ;) danielu motiva ne nedostaje isro ka i renaultu da pokažu RB da je moguće napravija grešku no ne treba zaboravit da je u timu RB još uvik vrlo aktivan AN , lik kakvog renault nema . zapravo , nema ga nijedan tim mada su se u nekim segmentima približili konstruktori , aerodinamičari merca i ferraria . i “pazite” se fanovi ricciarda da vas sad ne bi ismijavali fanovi maxa kako je daniel otiša u renault jer se uplašija maxa ka šta ste vi podbadali fanove seba kad je otiša u ferrari jer se uplašija daniela mada po meni ni jedno ni drugo ne drži vodu .



    10
    -12

    22
  6. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Ono sto svakog vozača motivise jeste dobar (sampionski) bolid ili lova, a ne timski dvoboji, kao i strahovi od istih. To su ciste gluposti, svi oni imaju cahones za dvoboje, ali pozadina priče je drugačija.

    Jednostavno se boje tog “rolling stone” efekta, ako daju Ricciardu veci ugovor, tražiti ce i Max, tada ce vise biti finansijskih ratova u timu, nego trkacih na stazi.

    Jednostavno pustite momka neka ide svojim putem, dosta toga je dao timu, tako da mu vratite bez nekih bockalica.



    8
    7

    1
    • David Croft
      Dome_Senna Prikaži

      Jednostavno pustite momka neka ide svojim putem, dosta toga je dao timu, tako da mu vratite bez nekih bockalica.

      Nisi mogao bolje objasnit! Svaka na mjestu. Dao im je i previše



      1
      0

      1
  7. Adrian Newey
    zgrobnika Donator Prikaži

    Simple like shit, da su mu ponudili od 20-30m$ i iste uvijete ko max lik bi ostao u RB. Ricardo je za skupljanje bodova zlatan vozač, kao i Alonso. U stanju je izvuć maximum u trci do zadnjeg kruga i kategorički tvrdim da nitko lijepše i bolje ne pretiče. Renault je morao iskoristiti priliku jer se takva neće brzo ponoviti. Slijedeće godine sam planirao navijati za Rilija u RBH, pošto za Maxa sigurno neću prelazim u Renault.



    16
    14

    2
  8. Lotus
    weki66 Prikaži

    tipicna Red Bull prica sad kad im je dao nogu…. svaka cast toj momcadi,ali gadi mi se



    14
    13

    1
  9. Fia
    bodo Prikaži

    Procjena: RB ide sa Hondom, pa se teško more procjeniti. Čak da na prave extra čudo i pariraju Ferrariu i Mercedesu u 2019 u kojima za njega nema mjesta , zna da bi to čudo sa Maxom , Josom i Helmutom zna da bi imao traume više razine. Renaultom nastavlja rad sa poznatom i dugogodišnjom pogodnskom jedinicom i njegovo iskustvo u smislu aerodinamike i šasije sigurno nešto vrijedi. Dakle prelazak u jedan od tria sa vlastitom šasijom i pogonskom jedinicom ne može dugoročno biti greška. Ako Renault bude iznimno konkurentan a to su ozbiljne pretpostavke iako oni skromno i mudro šute, Ricci bi se morao po svemu osjećati jako dobro i neoptrerećeno, a to mu treba. Treba reći da je i Hulk zavidno dobar timski kolega kojeg hebe malo previše kg, ali ti to će se riješiti. Mislim da je Ricci napravio odličnu stvar kada se makno o RB jer ti dečki su nervozni i nezgodni , čak i kada su na vrhu. Forca Ricci i neka mu je sretno i borbeno u sredini ili u vrhu poretka sasvim svejedno ako uživa u vožnji i teamu.



    11
    9

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.