Horner: Poštujem Alonsa, ali izaziva kaos u svakoj momčadi

Izdvojeno

Red Bullov šef Christian Horner odbacio je mogućnost da bi Fernando Alonso mogao biti zamjena za Daniela Ricciarda.

Ricciardo nas je prošlog tjedna iznenadio s odlukom da napušta austrijsku momčad i odlazi u Renault. Ovaj potez ostavlja prazno mjesto u momčadi iz Miltona Keynesa za 2019. Najizgledniji kandidati za momčadskog kolegu Maxa Verstappena su Red Bullovi juniori Carlos Sainz i Pierre Gasly.

Međutim, Fernando Alonso je također bio povezan s mogućim dolaskom u Red Bull.

Govoreći za F1 podcast, Christian Horner brzo je odbacio tu tvrdnju.

“Imam veliko poštovanje prema Fernandu, sjajan je vozač,” rekao je Horner.

“Ali teško je vidjeti da izaziva kaos kamo god da krene. Nisam siguran da bi njegov dolazak bio najzdraviji za našu momčad.”

Horner inzistira da Red Bull želi održati tradiciju promoviranja talenata iz svog vozačkog programa, kao što to rade već više od desetljeća.

“Naš prioritet je nastavak ulaganja u mladež, a ne uzimanje vozača koji je očito blizu kraja karijere,” objasnio je.

“Imamo sreće što imamo nekoliko talentiranih vozača koji su pod ugovorom. Mislim da ćemo sjesti i procijeniti kakva je trenutna situacija. Naš bolid je vrlo atraktivan i siguran sam da će zainteresiranost biti velika.”

Na pitanje hoće li njihov novi vozač biti Gasly ili Sainz, Horner je odgovorio:

“Carlos i Pierre su vrlo brzi vozači. To nam omogućava da malo predahnemo. Pod ugovorom su do kraja ljeta ili dalje. Uzet ćemo sve u obzir i donijeti pravu odluku za našu momčad,” zaključuje Horner.


Odgovor

35 komentara

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Reputacija koja zatvara sva vrata osim ona raznih očajnika s brdom novca.



    17
    10

    7
  2. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Nikola.. ima tu još podosta zanimljivog izvuć iz tog intervjua… postavljen ti je na Red Bull temi. uglavnom ono što je zanimljivo je nakon 35min. razgovora na podkastu.

    Taj intervju od jučer recikiraju po svim vjestima.. ;)

    Što se tiče Alonsa, ništa što već neznamo, no očito nekima to treba ponovit jer si stvaraju aluzije, kao što su to uredno čine britanski i španjolski novinari.. za navijače da ne govorim.



    8
    5

    3
  3. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Opet nam ništa nije rekao.
    Što se Alonsa tiče nije ovo prvi put da je ovako nešto izjavio. Mislim da su i on, a i drugi šefovi slično izjavili u prošlosti. Navijači još uvijek gaje neke iluzije, ali njega jednostavno ne želi niko u svojoj momčadi. Ima opciju ili ostati u McLarenu ili voziti u nekim drugim serijama.



    15
    12

    3
  4. Nando
    Lux14 Prikaži

    “I would love to have him because he was a joy to work with. We had a lot of fun at Indy and I think we would have a lot of fun doing this all year long. Fernando is the nicest guy you would ever want to meet. You really don’t know the person you see in front of the camera”

    Alonsov šef u Indyu, Michael Andretti

    I believe Fernando has been able to add a lot to the team, partly because of his experience, but especially because of his personality. He’s 100 percent professional, easy-going and open. It gives the engineers and the mechanics an extra boost, extra motivation. I think we can be very happy that he chose to race with us. In hindsight it’s been a very good move.From the first moment it has been really nice working with Fernando.”

    Toyotin tehnički direktor Pascal Vasselon.
    A kao što sam već jednom napisao, jednostavno bi bio preveliki rizik stavit Alonsa i Verstappena u isti bolid, jer obojica imaju iste ambicije i istu glad za pobjedama, što bi na kraju moglo završiti gore nego 2007. Verstappen je RB projekt a ova dvojica koji su glavni favoriti za mjesto u RB nažalost vrlo lako mogu postati njegovi wingmani ako podbace u rezultatima. A pogotovo će se češat po glavi u RB ako Honda ne bude toliko dobra koliko očekuju pa zaglave u midfieldu sa nekim nekonzistentnim i nekim sporijim.



    7
    6

    1
  5. Fernando Alonso
    Johnny Bravo Prikaži

    Teorija zavjere:
    Vlasnici F1 ,timovi,politicari vise vole da bude sampion neki nemac,englez,holanganin,finac nego spanjolac,italijan,brazilac,meksikan itd.I ja vjerujem u ovu teorije.A za nas sto pratimo F1 bolje bi bilo da gledamo Alo u nekoj top momcad ,mislim da ce imati vise sledenje prenosa utrke



    6
    -9

    15
  6. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Nisam niti ocekivao Alonsa u Red Bullu, a ne znam ni zasto su to bila nagadanja. Oni uzimaju mlade vozace, iz akademije, imaju projekt s Hondom i to je sasvim novo poglavlje u njihovoj eri. S druge strane ako je igdje vladao kaos (osim u Mclarenu) onda je to Red Bull. Sve od onih prepirki s Renaultom preko izbacivanja Kvyata pa do favoriziranja jednog od dvojice vozaca, a sve to dok su sposobni borit se za postolja i ponekad pobjede. Alonso je 2007. proglasen glavnim krivcem za neslaganja u ekipi, ali mislim da je ta godina i sva dogadanja u njoj sakrivena od nas i da je to puno dublje (i onaj dogadaj u Madarskoj je bio opisan kao sve njegova krivica, a nitko nije spominjao Hamiltonovo prekrsivanje dogovora). Unatoc tome borio se za naslov do zadnje utrke i izgubio ga za bod. Kriviti ga za Renaultovu losu formu ne mozemo jer je tim bio u padu jos od godine prije. Eh sad Ferrari. Do 2014. nije niti bio kaos u momcadi, ali je bolid bio ispod ocekivanja kao sto je sada i u Rbr (izuzev 2010.) no i to nije zaustavilo Alonsa za borbe za naslov i pobjede. Losa forma 2014. nije Alonsova krivica koji je i te sezone fino odvozio. Njegova greska te sezone bila je samo svada s onim Mattiachijem ako se ne varam (nisam 100% siguran da je on) i t je trebao odmah prekinut, ali nazalost nista od toga. U isto vrijeme Mclaren je s Mercedesovim motorom bio u uzasno losoj formi (tu i tamo ulazak u top 5 s obzirom na takav motor i tim je bilo ispod ocekivanja). 2015. Alonso dolazi u Mclaren koji je netom prije potpisao s neiskusnom Hondom i svi su znali da ce to biti jedan projekt, ali ona napumpana obecanja i uvjeravanja u pobjede su smo pogorsali stvar. Kaos u timu je od 2013. i one sezone s Perezom je poceo, a svake godine je postajao sve gori. Schumi je rekao upravo za Alonsa da je i on dio tima i jednim dijelom odgovoran za situaciju u njemu (Ferrari 2013.) sto priznajem i mislim da je Alonso unio malo i nesigurnosti u tim, ali nikako kaos. Takav tip vozaca u takvim godinama ima puno veca ocekivanja i sve manje vremena za voznju po zacelju stoga su i ocekivane onakve team radio poruke koje mozda nije trebao reci, ali to je sada zavrsena prica. Nisam ga ocekivao u Red Bullu niti sam to htio pogotovo sad kada ulaze u novi projekt i istina je da je promasio timove, ali u svakom je odvozio fantasticne voznje i izvadio maksimum iz sebe i iz bolida. Ne slazem se s ovom izjavom u potpunosti (Alonso nije bio najbolji timski igrac, ali nije niti kriv za kaos u ekipama), ali ako je itko mogao ovo izjaviti i da bude opravdano jest Ferrari ili sam Ron Dennis. Ocekujem ga do kraja karijere u Mclarenu koji se nazalost nece borit za prvenstvo iako se nadam onom preokretu kao i Ferrari 2015.



    19
    5

    14
  7. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Čovjek zbori istinu.



    5
    0

    5
  8. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Mislim da bi za njega bilo najbolje otići u Indy. Dosta je mučenja njega i njegovih navijača



    4
    4

    0
    • Lance Stroll 18
      dino18 Prikaži

      jos uvijek je odlican al… ovih zadnjih par godina u meklarenu (inace, najbolja sasija na gridu kako vele sami) su mu viska. ko jordan u wizardsima pred kraj karijere… bespotrebno



      2
      1

      1
  9. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Unatoc tome 2008 i 2013 su bili pregovori o prelasku u RBR. 2008 je Alonso odbio a 2013 su se pregovori raspali zbog sudara osobnosti uzmedu Mateshitchza Alonsa.



    6
    5

    1
    • Mercedes
      Har Kl Donator Prikaži

      2008. se nije ni znalo za raznorazne rizike koji se pojave kod saradnje sa Alonsom. Zato su mu nudili mjesto.
      Što se Alonsa tiče RB je tad bio u povojima, a on je bio zvijezda F1. Njegov cilj je bio Ferrari.
      Zato nije došlo do saradnje. Nema veze sa karakterom.

      2013. su već počele izlaziti na vidjelo neke stvari. Zato je došlo do kako si rekao:

      sudara osobnosti uzmedu Mateshitchza Alonsa

      Alonso je se jednostavno previše sudarao sa svima oko sebe toku svoje karijere. Od poslodavca, šefova, inžinjera do vozača. Sada kad više nije niti mlad niti zvijezda neke stvari dolaze na naplatu.



      10
      4

      6
  10. avalon Prikaži

    kaos = metež, zbrka, nered, zbrkanost … zaista alonso to izaziva u svakoj momčadi ? nešto izaziva ali je pojam kaos malko težak iako je po svemu sudeći FA donekle težak lik ali izgleda i iskren . druga stvar je šta to šefovima timova nije ugodno čut . sigurno u ferrariu nije bilo drago slušat kako ih kritizira mad su mi njegove kritike izgledale na mistu isto ka i kritike upućene hondi . s jedne strane odlično bi se uklopija u RB koji je pokaza veliku sklonost kritiziranju renaulta pa ukoliko hondina PU ne bi bila na očekivanoj “visini” RB i FA bi ih mogli unisono kritizirat . s druge strane max i alonso …. “rogovi u vrići” , mladac se želi šta prije dokazat i probit u sam vrh , “starac” bi vjerovatno karijeru F 1 završit titulom ako je ikako moguće i tada bi bija moguć kaos u pravom značenju riči . bi li treba RB riskirat ? po meni ne jer uz maxa mogu angažirat sainza ili gasly – a koji bi morali “poslušat” odluku mada virujem da ni jedan od njih ne bi skaka od sriće jer kako protiv “projekta” HM ? znači … FA do kraja karijere neće iskoristit u potpunosti svoj neosporan talent šta zbog recimo teškog karaktera , šta zbog financijskih uvjeta . “veliki” ga neće zbog karaktera , “mali” bi platili njegov talent , iskustvo ali nemaju novaca , a čisto sumljam da bi preostalo vrime u F 1 i sam fernado želija vozit takve bolide koji ne mogu konkurirat osim za sredinu poretka . preostaje prestat sa F 1 i nastavit dalje demostrirat svoj talent u nekim drugim kategorijama trka . pa nije to strašno , pogledajte webbera npr . uz “trostruku krunu” kojoj teži možda bi moga pokušat i postat i prvak formule E da “zatvori” krug . uostalom , jedan je od najboljih vozača F 1 , a bogme i jedan ( 3 . ) od financijski “potkovanih” . da je bila još poneka titula FA vjerovatno otiša sritan , nasmijan u “mirovinu” :)



    19
    14

    5
    • Aston Martin
      nando1 Prikaži

      Alonso sigurno ne bi bio “kooperativan ” kao Ricci i popuštao balavom Maxu. Ali sam siguran da bi Red bull u njegovim rukama bio noćna mora za Ferrari i Merc.



      12
      7

      5
      • avalon Prikaži

        nando1 … dokaz si da je aforizam ” iz povijesti svaki put naučimo da ništa nismo naučili” … siti se 2007 . kad je vozija sa LH . iako 2 X prvak dennis ka šef tima preferira je levisa i kako je to završilo ? kimi im je osvojia titulu ispred nosa dok su se oni gombali” , a krajem sezone FA je otiša iz McL . sad ne bi bija kooperativan sa maxom koji je projekt “sive eminencije” RB … helmut markom ? daj “odrasti” pa možda shvatiš da katkad ( ili češće ) uspiješ koliko ti neko dozvoli . kraj maxa i helmuta teško da iko može išta značajno napravit , a FA bi u RB bija nočna mora ferraria i merca ? :) :) :) :) bi kad bi max npr slomija nogu ka MS 1999 . pa mu se kolega irvine borija za titulu sa hakkinenom :) povijest ….. ;)



        3
        2

        1
  11. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Za serije kojima su vrhunski vozači iz “obitelji” F1 čista ekzotika Alonso je superstar i velika čast za cijeli grid koji sudjeluje u toj seriji. Ako pogledamo koliku je pažnju imao od medija tokom Endurance i Indy serije vidljivo je kako Alonso podiže marketinšku vrijednost tog motosporta. Njih ne zanima nikakve priče koje su u F1 oko tog vozača i to sa pravom. U F1 je potpuno drukčija situacija i tu se doslovno broje krvna zrnca te su vozači konstantno pod pritiscima koje uglavnom ne mogu iskusiti u drugim serijama. Tako da je to neusporedivo.

    Definitivno ima mjesta za Alonsa za serije tipa Indy, Endurance, Formula E, DTM… no pitanje je koliko to njega zanima osim kao izletnička faza.

    Kao i inače mislim da će Alonsova odluka biti samo financijske prirode.



    11
    10

    1
  12. Aston Martin
    nando1 Prikaži

    Bili bi vi sretni kad bi Alonso htio doći u Red bull. Ali nakon one kalvarije sa Hondom u Mclarenu Alonso si to više ne bi dozvolio. Nakon početnog oduševljenja pri potpisivanju ugovora Honde i Red bulla , Horner je spustio loptu na zemlju rekavši da nemaju velika očekivanja u prvoj godini suradnje ?! Znači , pola godine prije suradnje Red bull već traži alibi za mogući neuspjeh. Honda , kojoj će iduća sezona biti već peta u novoj eri još nije u stanju sklepati konkurentan motor?! Žalosno ! A što se tiče Alonsa i njegovog karaktera, ne znam da je to baš najbitnije za vozača F1. Kakvi su karakteri Lujo, Vettel , kakav je bio Schumi , pa i Senna , Lauda ? Nije baš da su bili neki dragi i susretljivi ljudi. Zar je to uopće bitno ako su brzi i motivirani ? Znam da se neki neće složiti sa mnom ali moj je stav da trenutno nema vozača koji može izvući više iz bolida od Alonsa.



    11
    -23

    34
  13. avalon Prikaži

    nando1 …. “Kakvi su karakteri Lujo, Vettel , kakav je bio Schumi , pa i Senna , Lauda ?” o senni i laudi ne bi jer ne znam kakvi su bili karakteri ( mada se sićam da je posli suzuke 1993 . doša u box jordana , napa irvina i opalija mu plesku … ti prosudi krakter AS na osnovu ovog poteza ) no LH je loš ( preko dennisa tenzije sa FA , preko brawna sa rozbergom .. sa tim kolegama šta nije dobro za tim ) , seb sasvim OK ( kimi ga je prihvatija ka prijatelja još dok je vozija lotus … govori li ti to nešto o karakteru seba ? ) , MS skoro pa uzoran , ne radi se o karakteru generalno radi se o karakteru u “okviru” momčadi . vjerovatno alonsove “opaske” na račun ferraria dok je za njih vozija nisu bile dobrodošle isto ka ni opaske na račun honde ( npr GP 2 , GP 2 !!!! ) dok je McL koristija njihovu PU . seb se pokaza vrlo kooperativan u suradnji i sa kolegom kimijem , sa ferrariem . kad si pročita ili čuja da je MS ikad “opleja” po timu za koji je vozija ? čak ni kad je ima 6 odustajanja 2012 . zbog teh problema ni slovce nije izustija protiv tima . ne znam koliko dugo pratiš F 1 ali pitaj , nađi snimke iz 2006 . kad je u japanu odusta zbog kvara motora i izgubija šansu za titulu … njegovi mehaničari su doslovno plakali zbog toga , a MS ih je tješija . zapitaj se zašto su plakali zbog nekog lika lošeg karaktera kako ti insinuiraš . valjda su mu oni bili bliži i osobno ga poznavali za razliku od tvojih špekuliranja na osnovu … čega ? pusti šuplje priče , svoja nagađanja na osnovu ničega , pročitaj šta pišu oni koji su surađivali sa MS …. Svi koji su bilo kada radili sa Michaelom tvrde da je to bio najbolji čovjek kojeg su ikada upoznali. Svojevremeno je uvijek kupovao skupe poklone svojim konstruktorima i mehaničarima ( plaća ih je iz svoga džepa ) , a koliko ih je cijenio dovoljno govorio podatak da je znao imena čak njihove djece. . “Michael se odlično uklopio u Benetton kada je došao. U početku sam mislio da glumi kako bi nam se dopao, ali sam kasnije shvatio da je on zaista takav. Michael Schumacher je neko ko voli ljude i koga će ljudi veoma brzo zavoljeti”, rekao je nekadašnji konstruktor u Benettonu, Steve Machetta. Machetta je napisa knjigu , nađi , pročitaj pa onda piši o karakteru MS . samo pazi … “razdvoji” karakter vozača od karaktera osobe ;)



    6
    3

    3
    • Aston Martin
      nando1 Prikaži

      A zašto bi sada Hornerova riječ bila neko mjerilo Alonsa i njegovog karaktera ? On je rekao svoj stav koji može i ne mora biti točan .Jedno je sigurno , Alonso je vrhunski vozač, profesionalac , uvijek u top formi, daje sve od sebe a to očekuje i od momčadi. Ako kritizira momčad to ne znači da nije lojalan nego želi da njegov entuzijazam prati i ostatak momčadi. Druga je stvar što šefovi momčadi poput Hornera uglavnom ne vole čuti kritike , njima više pašu klimavci glavama poput Masse , Botasa i sličnih koji se neće drznuti uputiti konstruktivnu kritiku.



      6
      0

      6
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Jebla te konstruktivna kritika. Konstruktivna kritika se iznosi unutar momčadi, a ne novinarima. Tko god vlastitu momčad, životnog ili poslovnog partnera napada pred drugim ljudima je đubre. Za to nema druge klasifikacije.



        9
        5

        4
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Bravo wapi. Upravo gledam multi 21 snimak, nakon novih informacija koje je Horner iznio. Webber odmah pred kamerama izgovara multi 21 Seb, multi 21. Kasnije na podiju govori kako će ga poštediti u ekipi. A Vettel samo šuti. I tada su svi opleli po Vettelu. Jbg, puno je bilo frustriranih navijača kojima je nabijao komplekse… Ali kao što je Horner rekao, Vettel mu je odmah rekao u 4 oka zašto je to uradio. Ista stvar sa onim krilom. Webber se zadao po medijima pljuvati. A znamo da je i tu ispao govno. I onda tog lika mnogi nazivaju gospodinom…



        7
        7

        0
    • Ayrton Senna
      MCLfan Prikaži

      kimi ga je prihvatija ka prijatelja

      kimi je legenda,njemu daj bolid on če vozit,sa svim momčadskim kolegama je bio dobar



      1
      1

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.