Odabir guma za Spa i Monzu

Izdvojeno

Pirelli je otkrio odabir guma za nadolazeće dvije utrke u Belgiji i Italiji. Na ovim legendarnim stazama gledat ćemo medium, soft i supersoft komponente.

U oba slučaja postoje razlike između top momčadi, pogotovo za Spa. Mercedes se odlučio za konzervativniji pristup od Ferrarija s većim fokusom na medium za ovu brzu stazu.

Za VN Belgije oba Mercedesova vozača uzela so po tri seta mediuma, četiri softa i samo šest setova supersoft guma.

Ferrarijev dvojac nije imao identičan odabir. Sebastian Vettel je uzeo dva mediuma, četiri softa i sedam supersofta, a Kimi Raikkonen se odlučio za samo jedan set mediuma, pet softa i sedam supersofta.

Red Bullovi vozači su kopirali Raikkonena po pitanju mediuma, a ostale komponente im variraju za jedan set .

Od ostatka grida, McLarenov odabir je najčudniji. Oba vozača uzela su po četiri seta mediuma, pet softa i četiri supersofta.

Odmah nakon vikenda u Belgiji slijedi nam VN Italije. Top tri momčadi odabrale su sličan broj medium guma. Ferrari je skoro u potpunosti izbjegao soft pa je zbog toga uzeo više najbržih guma.

Lewis Hamilton ima dva mediuma, tri softa i osam supersofta, a momčadski kolega Valtteri Bottas jedan medium, četiri softa i osam supersofta.

Vettel će na Ferrarijevu domaću stazu stići s dva mediuma, samo jednim softom i deset setova supersofta. Raikkonen je uzeo jedan medium, dva softa i deset setova crvenih guma.

Red Bullov odabir je malo drugačiji od Mercedesovog i Ferrarijevog. Ricciardov je isti kao i Hamiltonov, a Verstappen se odlučio za jedan set mediuma, pet softa i samo sedam supersofta.

McLaren će i na Monzi biti nešto drugačiji od ostalih. Fernando Alonso i Stoffel Vandoorne odabrali su po dva seta mediuma, četiri softa i sedam setova supersofta.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.