Szafnauer: Ključne nadogradnje Force Indije ovise o novom vlasniku

Vijesti

Luka Kolak

Prije 6 godina 2 min 1 komentara

Šef odjela Force Indije Otmar Szafnauer kaže kako će momčad biti spremna donijeti nadogradnje na stazu čim situacija vezana uz vlasništvo bude riješena.

Britanska momčad je prošlog petka otišla u stečaj, početkom trkaćeg vikenda u Mađarskoj, nakon što je Sergio Perez odlučio svoja dugovanja, koja ima momčad prema njemu, riješiti sudskim putem. Force India ima dizajnirane dijelove koje treba proizvesti, ali zbog financijskih problema to nije bilo moguće. Nažalost, situacija se prelila i na rezultate na stazi. Esteban Ocon i Sergio Perez, iako se znalo da Hungaroring neće biti najjača staza ove sezone, ostvarili su 13. i 14. mjesto što su najgori rezultati ove sezone za oba vozača.

“Završiti 13. i 14. nije baš sjajno,” rekao je Sznafnauer komentirajući trenutnu situaciju.

“Nismo toliko daleko, možda dvije ili tri desetinke od sredine poretka. No, jednostavno nismo imali brzine. Moramo donijeti još nadogradnji te se nadam da ćemo tada biti nešto brži.”

“Dizajn je gotov te je sada potrebno platiti dobavljače kako bi izradili alate i dijelove za bolide. To se ne može dogoditi preko noći, ali bit ćemo u mogućnosti implementirati te planove.”

Unatoč financijskim problemima, momčad se trenutno nalazi na šestom mjestu u poretku konstruktora gdje je u zaostatku od sedam bodova za Haasom, te 23 boda za Renaultom na četvrtom mjestu gdje je Force India završila posljednje dvije godine.

Međutim, Force India je samo sedam bodova ispred McLarena te će svakako daljnji napredak biti od velike važnosti jer momčadi prema poziciji na tablici na kraju sezone dobivaju određenu financijsku nagradu koja bi za Force Indiju bila jedna doza injekcije na negativan financijski konto.


Odgovor

1 komentar

  1. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Cijela priča oko FI mi smrdi na neku urotu Mercedesa i Pereza da se smijeni Vijay. Nemoguce da FI konstantno nema novca vec zadnje 4 godine neko financijski problemi. Vijay izvlaci lovu na veliko, a znamo svi da je za to sposoban.
    Perezu su kao prišle neke kolege koje su mu rekle da poduzme nešto… nisu mu 100% prišle čistačice i domari nego neki istknuti ljudi u FI ( Otmar Szafnauer?) i da se poduzmu neki koraci. Mercedes isto vjer. nije sidio skrštenih ruku. Sumnjam da bi Perez sam stavio svoje ime na pladanj bez nekih debelih garancija.



    5
    5

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.