McLaren: Sainz nam je zanimljiv ako je slobodan

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 3 komentara

McLaren je priznao da je Carlos Sainz visoko na listi želja, ali samo u slučaju da je slobodan vozač, odnosno da ne moraju platiti odštetu drugoj momčadi.

McLaren je ekipa koja još uvijek nema potvrđenog nijednog vozača za 2019. godinu. Očekuje se odluka Fernanda Alonsa, a Stoffel Vandoorne nije u zavidnoj poziciji nakon loše prve polovice sezone. Sainz se nameće kao logičan izbor, a odlazak Ricciarda u Red Bull još je povećao njegove šanse za odlazak u Woking.

“Mislimo da je Carlos izvrstan vozač,” izjavio je Zak Brown.

“Naravno da je on možda na tržištu, ne znamo njegovu konkretnu situaciju u Renaultu i Red Bullu, ali on je definitivno na najužoj listi vozača koje bismo htjeli u našem bolidu.”

“Ako je slobodan i ako budemo imali slobodno mjesto – on bi sigurno bio visoko na listi vozača koje razmatramo.”

Ako McLaren ne bude u mogućnosti dovesti Sainza ili se odluče na neku drugu mogućnost, moglo bi se dogoditi da iduće godine u njihovom bolidu gledamo Landa Norrisa.

“Imamo dugoročne ugovore s Fernandom i Stoffelom, ali kao što pretpostavljate – ti ugovori imaju puno klauzula.”

“Donijet ćemo odluku kad budemo spremni. Predviđam da će to biti u nekom trenutku nakon ljetne stanke. Još uvijek razmatramo mogućnosti i najbolje kombinacije za budućnost McLarena.”

“Stoffel je također vozač kojeg razmatramo za budućnost.”

Zanimljiva je situacija oko Landa Norrisa za kojeg se ne zna kakav ugovor ima s McLarenom, ali neki nagađaju da bi ga momčad mogla izgubiti ako mu ne pruže bolid iduće sezone.

“Mislimo da je Lando buduća zvijezda.”

“Kad imate takvog vozača onda ga želite zadržati u obitelji. Ne bih rekao da su stvari crno/bijele kao što se to nekad nagađa u medijima,” zaključuje Brown.


Odgovor

3 komentara

  1. Fernando Alonso
    Johnny Bravo Prikaži

    Mclaren ne zasluzuje niti jedan bod u ovoj sezoni , volim da izgube i Norris,Sainz i Alonso,jer daju samo lazne izjave,sram im bilo,



    8
    -18

    26
  2. Charles Leclerc 16
    Catta Prikaži

    Volio bi Sainza u Red Bullu da vidim, ali sve se cini kako mu jedino Mclaren preostaje. Balavac Max nije glup, zna da su velike sanse da bi ga Sainz isprasio ako dodje u Red Bull, ali kakav je on vozac ako se u svojim godinama vec boji konkurencije. Dok su vozili zajedno u TR uvijek mi se Sainz cinio kao puno bolji vozac, ali jednostavno nije bio dovoljno medijski napuhan, nit je imo podrsku Helmuta.



    19
    11

    8
    • Fernando Alonso
      Alonso king Prikaži

      Max je dokazao da se moze nositi i sa Sainzom i s Ricciardom. U puno slucajeva je bio brzi i stvarno pokazuje odlicnu brzinu, ali ujedno tako radi i puno gresaka. Malotko se slozio kad sam ovo rekao, ali mislim da je Max savrsen lik za F1. Agresivan u voznji, izuzetno brz, ali s puno mana u tome svemu (greske, brzopletost itd. zbog cega se ne moze nazvati da je kompletan vozac), a izvan kokpita zna napraviti sou i kako ja to kazem potpuna je suprotnost od Leclerca (koji je vec sada pokazao svoje vrline u bolidu i izvan i smatram ga materijalom za prvaka) , a njihovom dvoboju se nadam vec u bliskoj buducnosti jer bi mogao biti jako jako zanimljiv.



      21
      18

      3

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.