Renault potvrdio Ricciarda za sljedeću sezonu!

Vijesti

Luka Kolak

Prije 6 godina 2 min 14 komentara

Daniel Ricciardo, nakon što je ranije danas potvrdio kako odlazi iz Red Bulla, sljedeće sezone će voziti za Renault uz rame Nice Hulkenberga.

Kako je sada poznato da Australac dolazi u francusku momčad uz Hulkenberga, više nego očito je kako će Carlos Sainz morat potražiti mjesto u drugoj momčadi.

“Ovo je bila jedna od najtežih odluka u mojoj karijeru do sada,” rekao je Ricciardo.

“Shvatio sam kako bi Renaultu pomogao oko postizanja cilja koji vezan uz natjecanje na najvišoj razini. Impresioniran sam njihovim napretkom u samo dvije godine i znam da kad je Renault bio u sportu da su uvijek pobjeđivali. Nadam se kako ću im pomoći na ovom putovanju, na stazi i izvan nje.”

Odluku je komentirao i šef francuske momčadi Cyril Abiteboul.

“Danielovo potpisivanje za momčad naglašava našu odlučnost da ubrzamo probitak u ovom sportu. Ovo je također priznanje za naš naporan rad u posljednje ove dvije i pol sezone.”

“Danielov neupitan talent i karizma su ogroman bonus za našu momčad. Morat ćemo njegovo vjerovanje u nas opravdati što boljim bolidom.”

Ricciardov odlazak iz Red Bulla je veliko iznenađenje s obzirom na to da su momčad i on spominjali kako ugovor samo što nije potpisan i da treba dogovoriti “male” sitnice. Međutim, izgleda kako su problemi, s kojima se Red Bull ove sezone suočava, puno više utjecali na Australca te se on ipak odlučio za francusku momčad.

Kao što je ranije navedeno, Ricciardo će u Renaultu voziti zajedno s Hulkenbergom tako da postoji mogućnost da će Red Bull povući Sainza iz francuske momčadi ili će možda zamjenu za Australca potražiti u Toro Rossu, a možda i u nekoj drugoj momčadi.


Odgovor

14 komentara

  1. Williams
    Montoya Prikaži

    Toliko o tome kako Renault neće angažirat jaka vozačka imena već će sredstva usmjerit u razvoj.



    11
    10

    1
  2. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Reno za sljedeću sezonu ima jak tandem. Samo jako.



    18
    18

    0
  3. Jim Clark
    VekiVedro Prikaži

    Kimi u Red Bull.
    Šalu na stranu, bit će zanimljivo vidjeti dva mlada vozača u Red Bullu, pošto ne vidim treće rješenje osim Sainza i Gaslyja iduće godine tamo.



    11
    11

    0
  4. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Bomba! Svaka čast Ricci na mudima. Ustvari i nisu neka muda nego logičan izbor. Honda će ionako biti banana 2019.



    11
    6

    5
  5. Kimi Raikkonen 7
    Rajko Nen Prikaži

    Imam cudan osecaj da je ovo dobar potez.

    Celim srcem zelim da se Honda vrati na stari put, ali mislim da ukoliko okine sledece sezone, Red Bull nece moci da se izvlaci preko aerodinamike koja od 2019. postaje dosta jednostavnija. Povrh svega, Newey zeli da se posveti obicnim automobilima pa sumnjam da ce imati tako dobru sasiju kao do sada.
    Voleo bih da gresim.



    20
    18

    2
  6. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Sve mi se čini da Sainz odlazi u McLaren… koga bi mogao zamijeniti ne znam, ovisi koliko su financijski u ukomatizirani u McLarenu. Ako si više ne budu mogli priuštit Alonsa onda će doći na njegovo mjesto.. iako mislim da će Vanderdon otići u Sauber (umjesto Ericsona) , u tîm koji ima uzlaznu putanju. Što se tiče Alonsa mislim da niti jedan tim ne treba tog vozača… ovi manji nemaju računice, a ovi veći potrebe. Osim ako osjetno smanji zahtjeve u veličini plaćanja.

    Što se tiče Ricciarda.. baš mu i nije ova sezona nešto bila plodna za tranfer, sugurno je imao puno drukčije planove. MIslim da je bio siguran da će upravo on pokrenuti lavinu prelazaka sa zamjenom Kimija u Ferrariju.. a ono štanga.



    6
    1

    5

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.