Hakkinen: Postoje sličnosti između Schumachera i Vettela

Izdvojeno

Mika Hakkinen povezao je Sebastiana Vettela s Michaelom Schumacherom te misli da je nemoguće predvidjeti tko će uzeti ovogodišnji naslov.

Prvak iz 1998. i 1999. kaže da ga Vettel podsjeća na Schumachera i u Ferrarijevom vozaču vidi puno sličnosti sa svojim nekadašnjim rivalom.

“Mislim da je Sebastianov stil vožnje jedinstven, ali sličnosti s Michaelom postoje. Uvijek koči na istom mjestu, vozi po istoj liniji, vrlo pažljivo ubrzava. Sve je pod njegovom kontrolom.”

“Njegov stil vožnje je jako dobar, čist i agresivan. Čak i na pasicama ima bolid pod kontrolom.”

Hakkinen je prokomentirao i Vettelovog rivala Lewisa Hamiltona.

“Lewis uvijek pokušava voziti nešto ekstremnije. Gura bolid do limita i puno više riskira, ali nije neoprezan, donosi svjesne odluke. Ako ne izađe sa staze, sjajan krug dolazi zbog njegovog truda. Možeš riskirati na taj način, ali ne uvijek. Inače se izvrtiš, prije ili kasnije.”

Finac misli da je Ferrari u dobroj poziciji za nastavak sezone.

“Ferrari je u dobroj poziciji u borbi za naslov, jedino ako se dogode neke nepredvidive stvari.”

“Formula 1 već nekoliko godina nije bila previše uzbudljiva. Borba između Rosberga i Hamiltona bila je sve samo ne dosadna, ali broj navijača se smanjio zbog dominacije jedne momčadi. Sada je uzbudljivo – Mercedes protiv Ferrarija, a tu je i mladi talent poput Verstappena.”

“Nemoguće je predvidjeti tko će stići do naslova. Hamilton i Vettel su potpuno različiti. Zanimljivo je vidjeti Vettelovu nervozu, a Hamilton više riskira,” zaključuje Hakkinen.


Odgovor

42 komentara

  1. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Opet cu ponoviti ono sto sam rekao. Kimi je po bodovima ispred Bottasa i oboje su imali smjesnih prosipanja bodova ali tu je negdje dok Vettel ako ove godine ne uzme naslov on ce biti iskljucivi krivac zbog vise gresaka od Lewisa s kojima je prosuo lijepu svotu bodova (po mojoj procjeni njih cak 40 plus sto je tim potezima darivao protivnike). Mislim da prvenstveno o Vettelu ce ovisiti kuda ce obje titule otici i da ako bude ispred Lewisa da ce obje u Maranello. Ima odlican bolid i opravdanja za neuspjeh nema. Da je do sada vozio kao lani kada je ipak imao nesto sporiji bolid od Mercedesa imao bi 50 bodova viska. Mora iskoristiti ama bas svaku situaciju do kraja.



    37
    34

    3
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Ta priča vrijedi za obje strane. Ako Lewis ne uzme naslov ove godine – on će biti isključivi krivac jer je u Bahreinu, Kini, Azerbajdžanu i Kanadi bio sporiji od Bottasa. Osim toga, kvalifikacijske performanse mu ove godine nisu tako bajne, 7/5, sa razlikom samo +0,066s nije uopće uvjerljivo, što bi se očekivalo od kandidata za naslov.



      27
      7

      20
      • Mclaren
        AlkY Donator Prikaži

        Al se Vettel odmah brani :D

        Ma kako god ovo je ziva istina. Vec duze vrijeme Lewis i Seb nisu imali ovako podjednake bolide. Tako da oboje imaju jako realne sanse za naslov sto prijasnjih godina ipak nije bio slucaj jer je Seb bio zakinut za neke perfomanse za razliku od Mercedesa. Tako da koji god od njih dvoje ne uzme naslov to ce vecinskim dijelom biti oni sami , kao vozaci , krivi. Jer do sada je bilo “prosipanja” bodova s obje strane.



        14
        4

        10
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Pa da, stvara se neka slika da je Ferrari sekundu brzi bolid i sad je krivica vozača što nemaju ogromnu bodovnu prednost. To nije točno. Vettel je griješio i Ferrari je griješio, ali je i Mercedes griješio, Hamilton je imao utrke na kojima se “ne pojavi” i gdje također prospe bodove.

        Najbliže istini je da su bolidi slični, bliži nego ikad prije i obojica su pod pritiskom, kao i cijele ekipe. Nema više dominacije, sad iz utrke u utrku ne znamo tko će biti naprijed.



        38
        36

        2
      • Sebastian Vettel 5
        ZamaF1 Prikaži

        Lewis ne radi greske i ne prosipa bodove, Lewis je samo na nekim utrkama u sjeni Bottasa, sto ne bi nazvao prosipanjem…Vettel s druge strane radi puno gresaka, i mora se pod hitno popraviti, jer ne daj boze za njega da Mercedes uhvati korak s Ferkanom, jer budimo realni, Ferrari trenutno ima za malo bolji bolid.



        12
        -3

        15
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Lewis je samo na nekim utrkama u sjeni Bottasa, sto ne bi nazvao prosipanjem

        Zašto?



        7
        2

        5
      • Sebastian Vettel 5
        ZamaF1 Prikaži

        Ne mores prosut nesto sto nemas kao što Hamilton u tim trenucima…
        Usporedia bi to sa recimo Australijom i Kanadom…
        U jednoj utrci je prvi i ima sigurnu pobjedu koju je na kraju zavrsio drugi zbog greske tima (nije njegova greska, ali svejedno prosuti bodovi)…dok u Kanadi nema nikakve prilike za pokazati nesto vise, jednostavno nije imao brzinu, samim time ne moze nista prosut kad ni nema ono nesto vridno spomena (recimo postolje)
        Dok je to Vettel vise radio…evo primjer Bakuu, Francuska i Njemačka…po meni je to čisto prosipanje bodova jer je mogao po brzini ostvarit jako dobar rezultat ali nije.



        17
        15

        2
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        Da, ali dosad je Ham svoje loše vikende i utrke svejedno završavao na postolju uglavnom, a jedina prava greška u utrci je loš start u Silverstoneu i to je opet završio 2.
        Vettel je svojim greškama izletio u Njemačkoj, izgubio bodove u Baku i Francuskoj.
        Nemoguće je da kroz 21 utrku ne bude grešaka , ali bi rekao da zasad Hamilton iz svojih loših vikenda izvuče maksimalan broj bodova i minimalizira gubitke, za Vettela se to ne može reći.
        Još su svi iz prvih 6 osim Vettela imali odustajanje tehničke prirode, tako da mu i to ide na ruku zasad.



        11
        9

        2
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        jednostavno nije imao brzinu

        O tome i pričam. Vettel nema ili ima jako malo takvih vikenda gdje nema brzinu, ali je imao skupe greške u Njemačkoj, Bakuu i Francuskoj. Hamilton nema skupih pogrešaka, ali ima vikenda kad nije dovoljno brz (i onda griješi, ali nije skupo, tipa Baku).

        Sad se postavlja pitanje kakvog vozača se više cijeni – onaj tko je konstantno brz, ali je sklon pogreškama ili onaj tko ne griješi, ali je sklon “anonimus utrkama”.



        5
        0

        5
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        @vetma, Možda je razlika u timskim kolegama?
        Bottas i Kimmi nisu u istom rangu. Svaka čast Kimmiju ali protiv biologije se teško boriti. A i sve teže pronalazi motivaciju za onu extra desetinku.
        Bottas je bio vodeći vozač u Williamsu, gdje je po mom mišljenju pošteno isprašio FM. Dakle nije on uopšte neki bezveze vozač, kako se prikazuje.
        Upravo je to razlog što je on jednostavno brži negdje od LH.
        Ali u ukupnom dojmu nikako.
        LH je imao tehničke probleme u Kanadi i u Bahreinu.
        Ako bi tvoje prosipanje bodova zaista tako nazvali LH je prosuo desetak bodova.
        Vettel, s druge strane, pravi čiste vozačke greške. Ove sezone samo greška u Njemačkoj je napravila razliku od 40-45 bodova.
        Ferrari nije brži sekundu po utrci. Ali Mercedes je bio brži od Ferrarija samo u četri utrke. Australija, Španija VB i Francuska. Za Austriju nisam siguran, ali mislim da je Ferrari zbog guma bio brži. U ostalim utrkama je Ferrari bio bar malo brži. Negdje čak i dominantno.
        Zašto niste vodeći u prvenstvu … ?
        Izvoli pa napravi analizu i dobit ćeš odgovare na sva ta gore spomenuta pitanja.



        7
        1

        6
      • Mclaren
        luke flywalker Donator Prikaži

        @Har Kl trebal reć da je Lewis Hamilton bolji vozač od Sebastiana Vettela?



        3
        -2

        5
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        @Luke, to je stvar ličnog dojma.
        Meni jeste, nekom drugom nije.
        Ako budu nekad vozili za istu ekipu možda saznamo istinu.
        Mislim da Vettel nije na nivou na kojem bi trebao, a i može da bude, već drugu sezonu.



        7
        4

        3
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Vetma, sam si rekao da i Hamilton griješi. Tako da je i on sklon pogreškama, ali kada god ima te vikende u kojima griješi, sve mu se nekako poklopi da te greške ostanu neprimjetne. Meni je glupo kada neko kaže za Hamiltonove nedavne vožnje kao maestralne ili tako nešto, posebno ove gdje se morao “probijati”. Za mene su to bile rutinske vožnje. Gdje mu se ovi sporiji samo sklanjaju, a kada dođe do ovih koje realno nebi mogao prestići, desi se nešto što mu pokloni još koju poziciju. Po meni je teže bilo Vettelovo probijanje u Austriji, kada je zaista imao nekoliko pravih borbi na stazi, uključujući i borbu sa Hamiltonom. Ali i pored kasnijeg Hamiltonovog odustajanja, nije mogao bolje od trećeg mjesta, jer su mu se takve okolnosti potrefile. Te okolnosti uvijek idu Hamiltonu na ruku. Tako da mislim da su Vettelove pozicije na stazi do sada bile teže zarađene. A Hamilton je bio dosta sretniji.



        12
        7

        5
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Razlika u timskim kolegama je nebitna jer ne uspoređujem brzinu Vettela i Hamiltona pa da pokušavam naći “neutralni teren”. Uspoređujem izvlači li vozač iz bolida konstantno najviše što može svakog vikenda. To se može izmjeriti samo tako da usporediš što im rade kolege u istoj mašini. Hamilton na tom testu puno lošije prolazi od Vettela. Nije nikakav nategnuti zaključak – ako te timski kolega zasjeni na xy vikenda – onda očito nisi dobro odradio vikend. Ako ti kolega završi drugi i bori se za pobjedu, a ti završiš peti uz to da se nijednom nisi pojavio u kadru tijekom utrke – to je također vozačka pogreška kao i izlijetanje u šljunak. Manje skupa pogreška, ali svejedno pogreška.

        Pitaš zašto “nismo” vodeći u prvenstvu, što je neobično pitanje jer se ja ni ne natječem. Ako misliš na to zašto Ferrari nije vodeći u prvenstvu – više je razloga. Najlakše je vidjeti pogrešku u Njemačkoj i Francuskoj, ali možda možeš reći također zato jer je VSC izišao u nefer trenutku u Kini, onda možeš reći zato jer je Verstappen nokautirao Vettela na istoj utrci, pa možeš reći da je Ferrari sporo promijenio gume u Mađarskoj ili da je Sainzu trebalo 6-7 plavih zastava da se makne, i tako dalje. Sva sila okolnosti, uz dvije velike pogreške, se dogodila da bude ovako kako jest. To je nekakva analiza, kao što prizivaš. A ono “vozač griješi” je pojednostavljena verzija, pregled niske rezolucije jer svi griješe.

        Ako bi tvoje prosipanje bodova zaista tako nazvali LH je prosuo desetak bodova.
        Vettel, s druge strane, pravi čiste vozačke greške. Ove sezone samo greška u Njemačkoj je napravila razliku od 40-45 bodova.

        Vidiš kako u prvom slučaju govoriš koliko je bodova prosuo, a u drugom slučaju govoriš koliku je razliku napravila ta pogreška. Sve je to simpatično, ali u jednoj rečenici pokažeš s koje strane gledaš situaciju.



        8
        6

        2
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Uz dužno poštovanje, maximalne performanse ne možeš tako mjeriti.
        Ako je timski vozač bliži tebi onda ćeš logično i više puta biti iza njega, za razliku od slučaja gdje si puno brži od timskog kolege. Tad ćeš iako ne izvučeš maximum opet biti biti brži pa niko neće ni obratiti pažnju.
        Jedina utrka gdje je LH završio 5. Je Kanada. U toj utrci LH je imao tehničkih problema. To uopšte nije isto.
        Vjerojatno je drugačija percepcija sporta kod mene i kod tebe.
        Ja sam stava da ne postoji vozač koji je bolji od svih ostalih vozača u svim utrkama i različitim vremenskim uslovima.
        Veliki MS je imao RB za timskog kolegu pa je također bilo utrka gdje je RB bio brži. Ista situacija je bila i kod LH i HK. Mislim da je tu negdje usporedba razlike između timkih vozača.
        Međutim, treba gledati vikend kao jednu cjelinu i procijeniti koliko vozač je mogao, a koliko je osvojio bodova. Ukoliko je tehnika zakazala kriva je fabrika, ukoliko je taktika zakazala kriv je pit-wall. Mehaničara možemo također zbog jednostavnosti uvrstiti u pit-wall.
        Ukoliko je vozačka greška kriv onda je vozač kriv.
        Ja tako postavljam stvari. Za mene je VSC, SC, kiša i sunce sastavni dio trkaćeg vikenda. Sranja se dešavaju na obje strane, tako da je se bezveze vaditi na to. Imao je i Mercedes problema sa VSC i sa kompontama. Ne znam da li manje ili više ali nije ni bitno. Sve je to dio tima u kojem svako ima svoje zadatke za obaviti.
        Vozačevo nije ni da šarafa točak ili da procijeni uticaj VSC.



        5
        3

        2
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Uz dužno poštovanje, maximalne performanse ne možeš tako mjeriti.

        Zašto ne? Gledam što je Hamilton mogao napraviti bolje ove sezone, a što Vettel.

        U Kini Hamilton nije bio ni blizu Bottasu, u Azerbajdžanu također, a Kanadu i Bahrein ne moram ni spominjati. To su vikendi na kojima se Hamilton jednostavno ne pojavi. Tehničke probleme u Kanadi ne pamtim, osim problema s hlađenjem, a toga imamo na skoro svakoj utrci. Uostalom, prosječni razmak u kvalifikacijama dva Mercedesa je manji od desetinke sekunde, što je puno premalo da bi mogli reći da je Hamilton vrhunski odradio prvi dio sezone. Naravno da ne može biti uvijek u svim uvjetima jedan vozač bolji od kolege, samo što ovdje uopće nije riječ o tome.

        Možeš li mi ti napraviti nekakvu malu analizu što je ove sezone mogao Vettel napraviti bolje, a što Hamilton?



        2
        0

        2
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Kako misliš nije ni bio blizu? Pogledaj startni poredak pa pogledaj poredak nakon utrke pa ćeš vidjeti koliko je ko mogao napraviti.

        Analiza je posao vas novinara. Ja sam na moru pa ne mogu čak ni da provjerim rezultate utrka niti da pogledam snimak utrke.
        Vjerojatno će neko od vas ubrzo to i napraviti, kako za ovu, tako i za prošlu sezonu.
        Nisam baš siguran da će publika biti oduševljena sa rezultatima.
        PS. LH se u Bakuu itekako pojavio. Prvog smo ga ugledali da prelazi ciljnu liniju.



        1
        -3

        4
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        PS. LH se u Bakuu itekako pojavio. Prvog smo ga ugledali da prelazi ciljnu liniju.

        Opet, ovo nije nikakva analiza nego slika niske rezolucije. Mislim, okej ako je to način rasprave, ali onda nisam pretjerano zainteresiran.

        Cijelo vrijeme sam mislio da raspravljamo o tome što su Vettel/Hamilton mogli napraviti bolje ove sezone, a sad kad te pitam konkretno – onda je to “posao nas novinara”. Pa ne može oboje, ili raspravljamo ili ne. U svakom slučaju – to be continued…



        5
        4

        1
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Ma malo sam hendikepiran sa podacima. Ne mogu sad baš se posvetiti dubljoj analizi jer tipkam sa plaže i nemoguće je sve iz glave izbaciti gdje je ko mogao i šta uraditi.
        Mislio sam da ti imaš spremne podatke :)
        Vidimo se u nastavku :)



        2
        0

        2
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Ante slazem se , no treba biti iskren i priznati da je Ferrari ove godine bolji bolid. Koliko su samo puta kvalifikacije ukenjali s greskama pogotovo Kimi. Cak i u jednom krugu gdje je Mercedes dominirao vise nisu najbolji. Ferrari u sektorima gdje su ravnice vise od Mercedeaa ne gubi vrijeme. No Lewis ima bodovnu zalihu da ne mora brinuti i ako jednom odustane i milim da ce pouzdanost ipak biti na Mercedesovoj strani pa ovih 24 boda imaju jos vecu tezinu. Umjesto da je komotna situacija na ljetnoj pauzi oni vise sada nemaju pravo na kiks.



        5
        3

        2
    • avalon Prikaži

      AlkY ….. “Al se Vettel odmah brani .” odnosi li se to samo na komentar ante ili na sve komentare koje si pročita ? možda i na komentar hakkinena ? možda si krivo razumija antin komentar ili si ga “preveja” kako tebi odgovara jer … npr Alonso1983 piše “…. Vettel ako ove godine ne uzme naslov on ce biti iskljucivi krivac zbog vise gresaka od Lewisa…” dok ante piše “Ta priča vrijedi za obje strane. ” šta za mene znači da će za neosvajanje naslova u oba slučaja bit krivi vozači zbog recimo “prosipanja” bodova gdje nisu trebali . i kako onda napisano okarakterizirat ka branjenje seba ? vetma brani seba tako šta misli/piše kako će sam bit kriv ako ne osvoji naslov , a “napada” lewisa konstatirajući da će sam bit kriv ako ne osvoji naslov ? a sam pišeš “Tako da koji god od njih dvoje ne uzme naslov to ce vecinskim dijelom biti oni sami , kao vozaci , krivi. Jer do sada je bilo “prosipanja” bodova s obje strane.” čime se slažeš i sa Alonso1983 i sa antom . ako ti je iznošenje statistike branjenje seba onda jbga . lako je provjerit je li ante statistiku “frizira” da obrani seba ( a 100 % sam siguran da nije ) ili je ona činjenica . možeš ti ka navijač “skakat” na napisano ( navodno branjenje seba) no možda bi prije trebalo provjerit točnost iznesenih činjenica koje možda tebi ne pašu ali 100 % stoje . evo i ja jednog smješka da ublažim ( ka šta si ti uradija posli prve napisane rečenice ) :)



      7
      1

      6
      • Lewis Hamilton
        F1 Racer Prikaži

        Avalon…
        Citajuci vec duze vreme tvoje komentare… Ti bas ne volis Luisa?
        I, pitanje… Moze?
        Hoces li reci da Ferari ove sezone nema brzi i bolji bolid od Mercedesa…?
        Ja cu reci samo ovo… Nije to prednost kakvu je Mercedes imao ranijih sezona, ali… Iole realan navijac priznace da je Ferari, trenutno, u prednosti. Maloj, ali je ima… Narocito u poslednjih 3-4 trka… I, cinjenica je da je Vetel “morao” imati najmanje dvadesetak poena prednosti….
        Ukoliko, ovakav odnos snaga ostane i nakon letnje pauze, verujem da ni ovih 24 boda prednosti nece biti dovoljno da Hamilton osvoji titulu…



        6
        4

        2
      • Mclaren
        AlkY Donator Prikaži

        Avalon smiri se.
        Da , moj komentar je bio upucen na Antin komentar. Ali naravno vise kao zafrkancija jer kasnije sam i napisao da se slazem sa Antom.

        Ali ako mislis bas u detalje , Alonso je napisao sta je napisao i sljedeci komentar “Antin” je kontra Alonsu da nije Vettel jedini krivac nego jej tu i Lewis. Zasto to netko nebi shvatio kao barem malu obranu Vettela ?

        Ali nepotrebno je pisat opce o tome , jer tebi valjda tko god dirne u Vettela dizes galamu bezveze



        2
        0

        2
      • avalon Prikaži

        AlkY … ne znaš me , a opet brineš o mome zdravlju . svaka čast … posluša sam tvoj savjet , smirija sam se jer nemir bi loše djelova na moje zdravlje naročito po ovim vrućinama . i moj komentar upućen tebi je više ka zafrkancija ( vidiš , slično se zafrkajemo ) jer vidiš da sam na kraju stavija smiješka . ma mi dvoje smo pravi zafrkanti zar ne ? jedino mi je malko krivo šta si me razotkrija pred svima rečenicom ” … tebi valjda tko god dirne u Vettela dizes galamu bezveze” jer ako neko samo i na tren posumlja u tvoje riječi pa provjeri moje komentare nać će gomilu njih u kojima branim seba :) :) :) :) ovaj dokaz obrane seba ti je krunski ” “Antin” je kontra Alonsu da nije Vettel jedini krivac nego jej tu i Lewis.” samo … valjda mi se čini da imaš neki IC uređaj koji detektira i najmanju sitnicu koja ti “miriše” na branjenje seba ( šta ti nije baš drago ) pa zbog toga ne razumiš napisano ;) da pokušam pojasnit dio antine replike za koju se pitaš “Zasto to netko nebi shvatio kao barem malu obranu Vettela ?” na primjedbu Alonso1983 kako će seb bit krivac neosvajanjem titule zbog više grešaka od LH ante se kako shvaćam složija da seb griješi ali i nabrojia greške LH zbog kojih i englez može bit jedini krivac ako ne obrani titulu šta savk dobronamjeran ( bez IC uređaja :) :) ) može shvatit iz rečenice “Ta priča vrijedi za obje strane. ” šta bi valjda značilo da priznaje ono šta Alonso1983 piše o sebu ali i navodi greške LH te ovogodišnjih , dosadašnjih omjera u Q 7 Vs 5 ( seb : kimi 10 Vs 2 ) i razlike od 66 TISUČINKI među vozačima mercedesa zbog kojih bi moga bit krivac ako ne obrani titulu . ako ti to vidiš ka “barem malu obranu Vettela ” onda .. ma opet sam se uznemirija iako si mi savjetova …. :) :) :) :) ( nervozni smijeh , lice puno tikova od uznemirenosti ) …



        3
        3

        0
      • avalon Prikaži

        F1 Racer …. “Hoces li reci da Ferari ove sezone nema brzi i bolji bolid od Mercedesa…?” iz čega zaključuješ da bi moga ovako nešto kazat ? jer složija bi se s onim šta nadalje pišeš osim sa ovim “Ukoliko, ovakav odnos snaga ostane i nakon letnje pauze, verujem da ni ovih 24 boda prednosti nece biti dovoljno da Hamilton osvoji titulu…” ako i ostane ovakav omjer “forme” bolida 24 boda prednosti će bit sasvim dovolje LH da obrani titulu . je li te ovo ( i neke druge ) iznenadilo s obzirom na pitanje “Ti bas ne volis Luisa?” s obzirom da si naglasija da već duže vrime čitaš moje komentare … jesi li u njima ikad pročita da omalovažavam LH ka vozača ? njegov talent ? a odgovor na pitanje je .. da , ne volim lewisa ka osobu jer je 1. lažljiv … primjer … kad ga je lauda kritizira šta nije pružija ruku NR posli njemčeve pobjede u MC lewis se obratija novinarima izjavom “Dopustite mi da vam kažem: Dolazim iz nepoznatog mjesta u Stevenageu, živio sam na kauču svoga oca. Nico je odrastao u Monaku među privatnim zrakoplovima, hotelima, jahtama i svim tim stvarima. Tako da je želja za uspjehom drugačija”, 2014. “DA BUDEM ISKREN, Nico nikada nije bio u Njemačkoj, tako da Hockenheim zapravo nije njegova domaća utrka.” nije ni važno je li hockenheim nicin domaća trka , važno je da se on rodija u wiesbadenu, u njemačkoj ;) osim toga čemu navodit odakle dolazi , životom na kauču svoga oca i komparirat to sa životom NR među zrakoplovima, hotelima, jahtama ? ”Neki ljudi vole igrati psihološke igre, ali meni to ne treba” … spada li i ovo u laži kad znamo kako se odnosija u štampi prema NR . a možemo se sjetit i nedavne izjave “interesantna taktika ferraria” posli sudara sa KR nezdrava insinuacija u svrhu psiholoških igara koje kako je izjavija lewis njemu ne trebaju ? jer tada je bodovno bilo vrlo izjednačeno ;) 2. nedosljednost , omalovažavanje ex kolega vozača ….. Sebastian je izvrstan svjetski prvak. I ne samo to, on je odličan čovjek koji je humorističan i ponizan. Zaslužuje sav uspjeh kojeg je postigao. Samo sam zahvalan što vozim u razdoblju s ovako velikim vozačima poput Sebastiana.”8. 10 . 2013. , onda 26. 10. 2013. ( samo 18 dana posli ) ” No, ono što je jasno za mene je to da bi Fernando [Alonso] ostvario puno više nego Vettel. “Pobjeđivao bi još lakše”, valjda komparirajući svoje sa uspjesima MS ( ?!?!?!? ) je izjavija da on nije radija stvari na stazi ka MS već je on sve postiga svojim talentom , radom ( ovo bi moglo i pod aroganciju , bahatost … o tome kasnije ) . o rubensu je kaza da ne bi karijeru volija završit ka brazilac valjda aludirajući da je posli ferraria , brawna GP vozija za loš williams , a na kraju želija i platit da nastavi karijeru . možda je LH treba shvatit da je u pitanju bila ljubav , strast rubensa prema F 1 , a ne nešto ružno kako je možda on pomislija . možda bi pod 3. moga stajat dvoličnost …. npr 8.12.2014. “Mislim da nikada ne želite imati lagana prvenstva. Uvijek želite borbu.” te sezone je osvojia prvenstvo sa + 67 bodova ispred NR JEDINOG KONKURENTA , a merc je u konstruktorskom ima 296 bodova više od drugoplasiranog RB . teško prvenstvo , žestoka borba … baš ono o čemu je priča ? ili pod*ebavanje svih pa i kolege NR ? psiho igra ? “Nikada, ali nikada nisam tražio status prvoga vozača. Sebastian će to imati. Fernando to uvijek traži. Ja nikada, nikada to nisam tražio.” , a od samog ulaska u F 1 je protežiran . prvo od dennisa u McL , a onda od brawna u mercu . sitimo se malezije “U mnogim javljanjima na timski radio Rosberg je tražio dopuštenje za prestizanje momčadskog kolege, no šef momčad Ross Brawn to nije dopustio, iako je Nijemac bio vidno brži. Kasnije je Brawn rekao da bi zamolio Hamiltona da ne prestiže Rosberga da su uloge bile obrnute” a ovo na kraju kako bi brawn zamolija lewisa da su uloge bile obrnute …. “izvlakuša” u rangu tota da se izvuče šta je bottasa nedavno nazva odličnim pomoćnikom ? ;) možda LH i nije tražija No 1 ali su mu tu ulogu davali i dennis , brawn , sad i toto . možda da im ne predbaci kako ga ne drže ka malo vode na dlanu zato šta je crnac čime se jednom i poslužija kad je dobija nekoliko kazno ? psiho igrice ili … ? spada li u to i “opaska” kako je on englez u njemačkom timu pa su sklonji NR ( iako je zaključija da nico nije njemac ) nego njemu čime je dobija staus No indirektno jer on to nikad nije tražija :) 4. može i arogancija , bahatost …. 11.2015. “Mislim da netko drugi ima šansu samo kada ja napravim pogrešku. Sve dok ne pobijedim samog sebe, vjerojatno mi nitko ne može oduzeti titulu,” na šta je ex kolega button izjavija “On prilično brzo postaje arogantan. Nitko od nas nije kompletan” naravno da je posta arogantan posli 2. uzastopne titule . jbte MS je osvoji 5 u nizu pa nikad nije “ispaljiva” ni slične , a kamoli takve izjave . ili senna npr … kad su mu “tepali” kako je najbolji ikad skromno je naglasija da je za njega najbolji ikad bija fangio . možda se “crni senna ” treba ugledat na ova dva velika šampiona ? i sad zamisli da je takav lik u tvome društvu … bija bi ti drag , družija bi se sa njim ? ja ne bi , izbjegava bi njegovo društvo jer sve navedeno meni bar donekle govori o kakvoj se osobi radi . dijelim ovo od njegovog talenta koji priznajem jer je evidentan ali ona ljudska strana je uglavnom … hm … znaš …



        8
        8

        0
      • Mclaren
        AlkY Donator Prikaži

        @avalon , razumijemo da se ne razumijemo, dovoljno da se ne raspravlja nepotrebno.

        Peace up brother :D


        0
        -6

        6
  2. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Lijepo je ovo objasnio… Zna covjek..



    15
    15

    0
  3. Ferrari
    Mrgud Prikaži

    Mala anegdota;

    U nedjelju kada smo igrali finale s Francuzima, bio sam na misi u Münchenu u blizini Marienplatza, glavnog trga. Stajao sam u zadnjim redovima, a par metara ispred mene u klupama sjedi covjek od nekih 55 godina i nosi sponzorsku sivu/srebrnu majicu od Mclaren Mercedesa iz 1998/1999, s reklamom za West, a na ledima velikim slovima pise Mika Hakkinen. Reko pa zar je moguce, bas sam se ismijao u sebi.



    26
    22

    4
  4. Stefan Bellof
    mario550 Prikaži

    Steta samo za Ferrari sto nisu uzeli Roseberga kad su imali priliku,sad bi vjerojatno imali vozacki naslov prvaka!, ako ne lani ove godine sigurno.

    Inace tog Schumachera sa kojim se Vettel usporeduje je bio pometen 3 sezone zaredom od Roseberga.



    9
    -60

    69
    • Aston Martin
      tiptronic Prikaži

      Tog Schumachera ….naježim se kad neko tako napiše, pa i da ga ne voli.
      ” Taj” je završio svoju trkacu karijeru, onda ga je Mercedes pozvao da pomogne u razvoju Mercedesa kakvog poznajemo zadnjih pet godina. Da naprave respektabilnu ekipu što su bez sumnje i uspjeli.
      Jednom sam procitao intervju Kukoca kad je igrao u Americi, da mu treba sat da se motiviše i odigra utakmicu ….zasicenje.
      E to se desilo i Šumiju …napustio je trkanje, napravio pauzu i mnogi su mislili da nece ni uspjeti kao mnogi koji su se pokušali vratiti ..i ništa.
      S druge strane Rozberg je bio mlad i “gladan” uspjeha . Ali i on je osjetio zasicenje, mnogo se prije prestao trkati nego što smo ocekivali.



      31
      28

      3
      • Michael Schumacher
        VRSV546 Prikaži

        Schumi je to radi iz cistog gusta, schumi da je tio moga je ostat jos koju godinubi uzea bi jos 1 ili 2 naslova jer ako je uspio kimi i massa izgubia za bod moga je sigurno i tadasnji schumi, svaka cast i senni i prostu i ovoj dvojici danasnjih al schumi je bio ispred njih ima je apsolutno sve brzi krug, konstatno brza vremena, voznja po kisi pamet i muda, dok svima ostalima fali jedno od nabrojenog….



        31
        25

        6
      • avalon Prikaži

        MS je to radija zbog ovisnosti o adrenalinu koji trke “isporučuju” . nije se doša zja*avat nego osvojit bar još jednu titulu … bar je takvo moje mišljenje . peh je bija šta merc nijedne od te 3 sezone nije složija konkurentan bolid . do pola sezone su ga kako tako razvijali , a kad bi ustanovili da od sezone nema ništa negdje oko polovice su prestajali sa razvojem tj trošenjem novčića . MS je i u 2011. i 2012. ima problema sa bolidom u prvoj polovici sezone kad je merc koliko toliko bija konkurentan , NR nije i odatle to “pometanje” . i oni koji ga ne vole znaju zašto je tako završavalo ali naravno da neče o tome napisat ni slova jer na račun čega bi ga onda pokušali omalovažit ? bit fan F 1 , a ne poštivat za sada makar rezultatski najuspješnijeg vozača u povjesti F 1 meni je komika . lako je pogledat tablice pa vidit da je npr 2011. MS ima 5 , NR 2 odustajanja … razlika na kraju 13 bodova uz 3 odustajanja više . 2012 . MS 8 , NR 3 odustajanja … razlika na kraju 44 boda . MS je bija pometen ? za trolove , provokatore , mrzitelje lika i dijela ? naravno da je pometen no ako pogledamo kronologiju sezone … u australiji start sa P 4 , odustajanje u 10. krugu dok je drža 3 . misto ( nico u bodovima ) u maleziji bolji od NR ali tek bod . kina MS P 2 , NR P 1 , odustaje sa P 3 zbog kotača , NR pobjeđuje ( kakvo metenje ) . u bahreinu zbog problema sa zatvaranjem DRS -a i 5 mista kazne zbog promjene mjenjača starta sa P 22 , osvaja bod . španjolska P 8 , odustajanje zbog sudara sa “velikim” brunom sennom zbog kojeg iako u MC vozi najbrže Q starta sa P 6 ( kazna … btw , bi li kaznili LH da ima kontakt sa nekim vozačem kalibra bruna ? aha… bi ) odustaje u 63. krugu zbog pritiska goriva , NR završava 2 . ( starta sa P 2 zbog kane MS inače 3. u Q ) . u kanadi odustaje zbog spojlera , NR na kraju 6 . u mađarskoj opdustaje zbog pregrijavanja , NR na kraju 10 . šlag na torti … 2012 . kad je bila naveća bodovna razlika između MS I NR , kad je MS “pometen” od NR o0boje su završili tek 5 trka , a u 4 je MS bija bolji od rozberga nico je bija bolji samo u bahreinu možda i zahvaljujući problemima MS sa DRS – om i kazni zbog promjene mjenjača . ovolika količina netrpeljivosti ( mržnje ? ) me podsjeća na “fanove” seba koji ne zaborave spomenut kako je ricciardo rookie u RB “pomeja” seba 2014 . ( krunski dokaz da je DR bolji vozač od SV zar ne ? ) , a ” zaborave” da je 2015 . rookie u RB kvyat “pomeja” ricciarda . znači li to da je kvyat bija bolji od seba i daniela ? “Steta samo za Ferrari sto nisu uzeli Roseberga….” šteta je šta zbog ozljede vrata na moto trci MS nije doša u ferrari 2009 . ( a montezemolo ga je zva ) kad je massa nastrada u mađarskoj . da nije bilo ozljede ferrari bi danas ima bar 2 titule više ( 2010./12. ) , a MS ukupno 9 . možda i koju više … može li ovako o ” tome” scumacheru ? PS u pravu ja hakkinen kad vuče paralele vožnje MS i SV ( dobro je upozna schumia ) samo možda u jednom griješi … MS je pokaza puno veču mentalnu snagu pod pritiskom koju seb ne pokazuje šta je očito iz grešaka koje radi . neiskusniji i nezreliji ih je radija poprilično manje nego danas kad je iskusniji vozač .



        23
        21

        2
      • Michael Schumacher
        VRSV546 Prikaži

        Vettel je vrhunski vozac kao i hamilton tu nema dileme, i svaka cast obojici iako mi hamilton nikad nije bia drag jer je prgav dosta i radi lukavo pokvarene poteze kad god moze, al po meni je mozda malu nijansu ispred vettela, senni svaki cast isto vanserijski vozac, ali on npr za brzinkrug za kisu odlican bia prema konkurenciji aa dok prost kako kazu profesor on je bolid namista za cijelu trku ne za krug kao senna, dok schumi je uvik bia bez mane i prolazak vozaca ispred nitko nije radio presing vozacu ispred kao msc nitko



        6
        4

        2
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        @avalon
        ne može!

        rosberg ga je pomeo i kraj priče. raspravljali smo već o tome, nema smisla da se ponavljam.



        2
        -18

        20
    • Alain Prost
      Alain Prost Prikaži

      Mada mi je drago što je NR pobijedio LH, imao je prilike to i češće napraviti pa nije, sam je rekao zašto, teško da bi da vozi to danas napravio, osim toga sam je otišao, nije ga nitko potjerao, mogao je ostati u Mecedesu, bilo bi mu lakše.
      Možda sam nešto propustio, a kada je to Ferrari imao priliku uzeti NR, pa i on je znao što se sprema, zašto bi išao iz Mercedesa, čak i da su ga zvali.
      A ovo za MS je bez veze, mislio sam da nešto znaš o F1, z….



      15
      15

      0
    • Brawn Gp
      stefan89 Prikaži

      Izvini Schumacher kad je otišao iz F1 imao je 43 god.



      5
      5

      0
    • Ferrari
      superx Prikaži

      Schumacher se u Mercedes se vratio kao testni pilot. Svabe su slagale masinu za prvaka i trebao im je takav majstor.
      Kad se sve poslozilo Michael otisao u penziju, doveli su Lewisa, koji je sjeo u spejs satl…



      2
      1

      1
  5. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Na kraju krajeva, Hamilton je prvu polovicu očigledno bolje odradio i to se vidi po bodovima. Kao Vettel prošle godine u početku. Što se tiče faktora sreće/nesreće mislim da su bili izbalansirani on i Vettel. Vettel je radio veće greške koje su ga skuplje koštale. Hamilton je radio manje greške. Što se tiče čiste brzine bolida, mislim da Ferrari ima minimalnu prednost – tek toliku jer ne vidim neku stazu koja im predstavlja izričit problem za razliku od Mercedesa (Singapur recimo).
    Moram reći da uživam u F1 više nego ikad od prošle sezone. Obožavam rivalstvo ovog dvojca i jedva čekam ostatak sezone.



    27
    26

    1
  6. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Bez obzira na zaostatak Vettel će biti prvak, on je napadać, morao je probati proći u Bakuu, udario je Botasa, desava se, izlet u pijesak isto,u Madarskoj je sve bilo ok,da su gume bile zagrijane bio bi jos bolji,ne pogada to njega ni malo,pasti ce kisa opet.
    Ali ne mozes biti posten i j…,on je broj 1 i Kimi mu ne moze bodove oduzimati,isto tako treba uzvratiti LH na psihoigricama,a moraju prije svega zestoko braniti svoja prava i ne dozvoliti da ih suci zaj…

    MS je rekao da zna da ga ne vole, ali da ga to ne smeta,zna da je tada svoj posao obavio kako treba.



    2
    -2

    4
  7. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    Gospodski i fini komentar mike. Lajk



    1
    0

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.