Renault potvrdio pregovore s Oconom; žele konačnu odluku do VN Belgije

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 6 godina 2 min 3 komentara

Šef Renaultove F1 momčadi Cyril Abiteboul potvrdio je da francuska momčad pregovara s Force Indijinim vozačem Estebanom Oconom oko mogućeg angažmana za 2019.

Esteban Ocon ustvari je Mercedesov vozač, ali njemačka momčad otvorena je za moguću posudbu. Nešto slično već se i dogodilo početkom 2016. kad je Mercedes posudio Ocona Renaultu kao rezervnog vozača. Ocon je kasnije te sezone debitirao za Manor koji je tad bio na Mercedesovim motorima, a od 2017. vozi za Force Indiju.

Abiteboul je uoči VN Mađarske potvrdio razgovore, ali naglašava da to ne garantira ništa. Očekuje da će se pregovori nastaviti tijekom ljetne stanke, a nada se da će konačna odluka moći biti objavljena na VN Belgije.

“Nismo donijeli odluku, niti smo potpisali bilo što. Imamo niz opcija, dobrih opcija. Ona da Carlos [Sainz] ostaje s nama jedna je od njih, ali stvari su većinom u Red Bullovim rukama.”

“Estebanovo pridruživanje mogla bi biti opcija. Mercedes vodi Estebanovu karijeru, to je dobra stvar, ali je to također nešto što moramo uzeti u obzir.”

Carlos Sainz stigao je u Renault krajem prošle sezone kao zamjena za Jolyona Palmera na posljednje četiri utrke. Španjolac je tad vozio treću sezonu za Toro Rosso te je htio čim prije otići u neku drugu momčad. S obzirom na to da u Red Bullu nije bilo mjesta, posudba Renaultu pojavila se kao najbolja opcija.

U Red Bullu i dalje nema mjesta, Max Verstappen je pod ugovorom, a Daniel Ricciardo trebao bi uskoro potvrditi da ostaje s obzirom da boljih opcija nema na vidiku. Oconov dolazak u Renault mogao bi zakomplicirati Sainzovu budućnost u F1.

Force India trenutno prolazi kroz teško razdoblje, ušli su u stečaj te bi za Ocona prelazak u tvorničku momčad sad mogao biti još primamljiviji. Abiteboul ipak naglašava da konačne odluke nema:

“Već dugo vremena razgovaramo, kontaktirali smo njegovog menadžera i Tota [Wolffa] prije nekoliko mjeseci.”

“Razgovaramo i nastavit ćemo razgovarati sa svima tijekom stanke, uključujući s Carlosom. Još jednom, nikakva odluka nije donesena, vidjet ćemo s vremenom i donijeti odluku u Spa.”

“Mislim da će svi uvjeti biti zadovoljeni za objavu u Spa.”


Odgovor

3 komentara

  1. Max Verstappen
    F1ST Prikaži

    Hoceli se morat ako se ovo realizira pomicati Hamiju u direktnim duelima ?

    Smrdi mi ovo suvise…. a za Sainza mislim da je Bilo bolje da je ostao u torro rosu,
    nije mu previse srice donija ovaj renault.



    8
    6

    2
  2. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Auh kako bi to bilo dobro.
    Vec sam rekao da moze(danss, sutra, za godinu) birati izmedju Mercedesa i Renoa, volio bih da izabere Reno. Za razvoj i za buducnost. I da ne bude nikom pomocnik.
    Mozda glupo zvuci ali Mercedes jos koju sezonu na vrhu i pada. Dok Renoovo vrijeme tek dolazi. I nakon Paskala i Checa, Esteban moze dobiti jos jednog izvarednog timslog kolegu.
    Hulk i Ocon.
    Fino zvuci ?

    Ali trenutno opstanak u Forc Indiji, ne bi bio idealan.



    15
    14

    1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.